Loviisan Tor eteni ensimmäisenä TEHO Sport Suomen Cupin välieriin

Loviisan Tor eteni TEHO Sport Suomen Cupin välieriin kaatamalla kotonaan Rangersin 10-6.

Divarissa pelaava Loviisan Tor taisteli 10–6-voiton sarjatasoa alempana pelaavasta Kirkkonummi Rangersista TEHO Sport Suomen Cupin ensimmäisessä puolivälieräottelussa.

Ottelu alkoi todellisella ilotulituksella, kun Rangers iski maalin heti ensimmäisessä vaihdossa ja Loviisa kahdessa seuraavassa. Erätaukolukemat olivat Loviisan hyväksi 3-2.
Toisessa erässä Rangers otti vahvemman pallokontrollin, mutta Loviisa oli maalipaikoissa ja etenkin maalien edustoilla terävämpi, karaten toisen erän lopulla jo 5-2 johtoon. Pelin ratkaisun hetket osuivat heti kolmannen erän alkuun Loviisan naulatessa neljä maalia vajaassa neljässä minuutissa.
Vahvasti loppuun asti taistellut kirkkonummelaisjoukkue viritteli kuitenkin kiriä lähtien vetämään maalivahtiaan maalilta ensimmäisen kerran jo ajassa 46:18. Rangers tekikin kaksi maalia minuutin sisään pelatessaan yhden pelaajan ylivoimalla. Jonas Hällfors pisti kuitenkin lopun Rangersin kirille sihdaten pallon tyhjään maaliin.
– Sekava peli meiltä. Oli todella hyvä latautuminen peliin, tiedä sitten menikö jopa hieman yli. Saatiin erittäin hyvä startti peliin ja maali heti alkuun, mutta peli näytti vain ajoittain sellaiselta meidän peliltä. Huono maku jäi omasta pelistä, vaikka vastassa olikin Divarin kärkijengi. Tavoitteet olivat paljon korkeammalla, harmitteli Rangersin Sebastian Fager-Pintilä.

– Suomen Cupin uudistus on ollut erittäin hyvä ja ollaan saatu tosi kovia pelejä omien sarjapelien rinnalle, joissa taas tasoeroja on ollut havaittavissa. Loistavia välietappeja kauteen. Cupin kaavio meni vielä niin, että saumaa olisi ollut pelata vielä niissä isommissakin peleissä. Tosi harmi että tämä nyt päättyi näin, Fager-Pintilä päätti.

Loviisan Torin ottelun parhaana palkittu ja tehot 1+3 saalistanut Sami Aalto oli Fager-Pintilän kanssa samoilla linjoilla.

– Tosi hyvä uudistus Suomen Cupille. Viime kausina cupin julkikuva on kärsinyt siitä, että mukaan osallistuvat vaan tietyt jengit. Etenkin kun alkukierrosten pelejä saa yhdistettyä sarjapeleihin niin se tuo ihan uutta värinää matseihin. Paljon enemmän on cupissa mielenkiintoa kuin aikaisemmin.

Loviisassa peliin Rangersia vastaan oli valmistauduttu huolella, ja vastustaja oli scoutattu läpi samaan tapaan kuin muissakin sarjapeleissä.

– Tehtiin peli itsellemme vähän hankalaksi, olisi pitänyt omilla avuilla hoitaa aikaisemmin. Päästettiin kaveri vähän turhaan lopussa mukaan, kun alettiin hosumaan pallon kanssa. En tiedä alkoiko puristamaan mailaa vai mikä. Loppu hyvin kaikki hyvin, summasi Sami Aalto.

Loviisan Tor kohtaa TEHO Sport Suomen Cupin välierissä voittajan ottelusta Nurmon Jymy – NST. Ottelu pelataan tammikuun alussa. Sami Aallolla on selkeä toivomus vastustajasta.

– Itse olen Kotkasta kotoisin ja junnuissa ollaan väännetty paljon NST:tä vastaan, joten mukavampihan se olisi Lappeenrantaan lähteä.

Puolivälierä Nurmon Jymy – NST pelataan sunnuntaina 17.12. klo 13:00 Nurmon liikuntahallilla Seinäjoella.

rangers_tehocup.jpg

Teksti ja kuvat: Jyrki Paajanen

Jaa artikkeli