Loppukiri jäi kesken: Myös Suomen naiset aloittivat EFT:n tappiolla Sveitsille

Tappioon Sveitsille päättyi nuorten tavoin myös Suomen naisten avaus EFT-turnauksessa Uppsalassa. Iltapäivän loppunumerot olivat 3-4 Suomen kavennettua lopussa kahdesti ilman maalivahtia.

Suomi oli 50 minuuttia melko aseeton Sveitsin tiiviisti puolustaneen viisikon edessä, mutta omassa päässä tilaa aukesi kahteen erään kaksi kertaa kohtalokkaasti. Isabelle Gerig vapautti Marylin Thomin kaksin maalivahti Noora Vuorelan kanssa, ja toisessa erässä Gerig nosti itse maalin kattoon lukemiksi 0-2. Suomen selkeä mutta tulokseton pallollinen ote jatkui kolmannessa erässä, jossa ero repesi jo kolmeen maaliin, kun suomalaispelaaja ohjasi vastustajan maalia kohti purkaman pallon omaan verkkoon.

Maalinteko onnistui Suomelta vasta viimeisellä kympillä: ensin siirretyn rangaistuksen aikana kuudella viittä vastaan Oona Kaupin lakaistessa Veera Kaupin poikkisyötön verkkoon. Perään iski kuitenkin taas vastustaja, kun Isabelle Gerig nosti läpiajosta päivän toisen osumansa. Viimeiset minuutit olivat Suomen kelpo myllytystä kuudella viittä vastaan, ja se toikin kaksi kavennusta, kun ensin osui poikkisyötöstä Daniela Westerlund ja sitten maalinedustan irtopallosta Milla Nordlund. Syöttöpisteet näihinkin maaleihin kirjattiin Veera Kaupille.

Lauantaina Suomi saa vastaansa Tšekin, ja sunnuntaina turnaus huipentuu Ruotsin kohtaamiseen.

Salibandya, Uppsala

Naisten EFT-turnaus

Suomi–Sveitsi 3-4 (0-1, 0-1, 3-2)

1. erä: 11.46 Marylin Thomi (Isabelle Gerig) 0-1.
2. erä: 31.51 Gerig (Nathalie Spichiger) 0-2.
3. erä: 49.18 Thomi (Corin Rüttimann) 0-3, 51.59 Oona Kauppi (Veera Kauppi) 1-3 sr, 55.59 Gerig (Spichiger) 1-4, 57.26 Daniela Westerlund (Veera Kauppi) 2-4 im, 58.36 Milla Nordlund (Veera Kauppi) 3-4 im,