Lomakin iski jatkoajalla - Tiikerit ensi kertaa Salibandyliigaan

Joni Lomakinin jatkoaikamaali toi vantaalaiselle Tiikereille ensi kertaa paikan Salibandyliigassa.

Tiikerit Vantaalta pelaa ensi kaudella ensi kertaa Salibandyliigassa. Tiikerit löi tänään kotiyleisönsä edessä sipoolaisen ÅIF:n  jatkoajalla 6-5 ja vei Divarin loppuottelusarjan 3-0. ÅIF pääsee vielä karsimaan liigapaikasta Karhuja vastaan.

Ottelun ensimmäiset 25 minuuttia olivat ennakkosuosikki Tiikereille shokkihoitoa. Miro Herlin nosti rangaistuslaukauksesta ÅIF:n johtoon, jonka Kasper Tähkä kohta tuplasi, ja toisen erän alkuun iskivät Atte Huovinen ja uudelleen Tähkä tilanteeksi jo 0-4. Tiikerien Miika Iskaniuksen kavennuksen jälkeen teki vielä Atte Huovinen vieraille 1-5, mutta sitten alkoi isäntien nousu. Avausmaalin syöttänyt Joakim Lund laukoi Tiikereille toisen maalin, ja Leevi Loipon osuma viidellä kolmea vastaan nipisti eron enää kahteen.

Kolmannen erän puolivälissä nosti Joakim Lund Tiikerit jo maalin päähän, ja isäntien jäähy ajassa 56.34 tuotti – ei ratkaisua ÅIF:lle vaan Tiikereille alivoimalla hyökkäyksen ja siitä rangaistuslaukauksen. Valtteri Laine taputti ensin Tikkurilan Urheilutalon lehterit täyttäneen kotiyleisön mukaan ja sijoitti sitten kylmänviileästi vasenta tolppaa nuolaisevan tasoituksen.

Jatkoajalla ehti ÅIF:n Markus Mitikka kilauttaa pallon Tiikerien tolppaan ennen kuin Joni Lomakin iski ratkaisun ajassa 69.41.

Vantaa oli edustettuna Salibandyliigassa viimeksi, kun AC HaKi pelasi ylimmällä sarjatasolla 2000 – 2005 ja 2006 – 2011.