Liikunta- ja urheiluseuroille lähes 3 miljoonaa euroa korona-avustuksina

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille 2 988 350 euroa korona-avustuksina. Kyseessä on kuluvan vuoden toinen korona-avustuspaketti.

Avustusten tavoitteena on lievittää koronapandemian aiheuttamia taloudellisia menetyksiä. Avustamisessa painopisteenä ovat lasten ja nuorten harraste- ja tavoitteellinen toiminta seuroissa.

Avustusta kohdennetaan aikavälillä 1.6.- 31.8.2021 aiheutuneisiin tappioihin kuitenkin korkeintaan 70 prosenttia tappioista.

– Korona vaikuttaa edelleen monella tavalla seurojen toimintaan: harrastajamäärien laskun lisäksi taloudellinen ahdinko jatkuu, vaikka seurat tekevät aktiivisesti sopeutustoimia selvitäkseen juoksevista kuluista ja kaikista kustannuksista. Tämän vuoden toisella korona-avustuksella pystymme tukemaan monimuotoista suomalaista seuratoimintaa. Avustusta saavat tarpeisiinsa yhtä lailla pienet kuin suuret liigatason seurat, ministeri Kurvinen toteaa.

– Seuratoiminnassa tehdään arvokasta työtä haastavissa näkymissä edelleen. Valtion korona-avustusten lisäksi kunnat ovat omalta osaltaan tukeneet seuroja. Meillä on yhteinen tahto pitää liikunta- ja urheilutoiminnan kivijalka elinvoimaisena.

Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 244. Avustusta myönnettiin 213 hakijalle. Pienin avustus on 500 euroa ja suurin avustus on 60 000 euroa. Perusteluna alle tuhannen euron avustusmyönnölle on pienten seurojen tarpeista lähtevä avustaminen.

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote

Jaa artikkeli