LeBa SB on TEHO Sport Suomen Cupin itäisen alueen aluemestari

LeBa kaatoi finaalissa Vierumäellä SB Heinolan 7-1.

Lehmo Balls -96 eli LeBa SB Kontiolahdelta on TEHO Sport Suomen Cupin itäisen alueen aluemestari kaadettuaan tänään finaalissa SB Heinolan selvin lukemin 7-1.

SB Heinola vei Vierumäki Areenalla pelatun finaalin avauserän Toni Suomalaisen maalilla 1-0, mutta ensimmäisen tauon jälkeen alkoi LeBan hallinta. Teemu Kummunmäki tasoitti heti erän avausvaihdossa, ja toisella tauolla LeBa johti jo 3-1 Jere Kaartisen ja Jonne Turusen osuttua pelin puolivälissä vain 42 sekunnin välein. Kolmannen erän alkuun Juha Pennanen sekä Jonne Turunen ampuivat eron jo neljään maaliin, ja loppu oli voiton varmistelua. Teemu Kummunmäen 6-1 ja Elias Ikosen 7-1 syntyivät ylivoimalla.

Teemu Kummunmäki ja Jonne Turunen olivat tehoillaan 2+1 LeBan tehomiehet. Pekka Pirhonen ja 325 liigaottelun Petri Väänänen kirjauttivat kumpikin kaksi syöttöpistettä.

– Alku oli aika hermostunut meiltä, LeBan valmentaja Sakari Salmela mietti.
– Toki vastustaja, matka, pelaaminen alkuiltapäivällä jo klo 13 ja peli alla perjantaina vaikuttivat. Ehkä loppua kohden kuitenkin tasoero näkyi, ja oltiin parempia monessa asiassa. Alivoima on ollut koko kauden hyvää, ja tänään oikeastaan ratkaisiin peli hyvällä ylivoimapelillä.

LeBan tie varsinaisilla cupkierroksilla katkesi niistä viidennellä Josbaa vastaan, ja se oli yksi kauden kohokohdista.
– Tavoite oli tosiaan päästä pelaamaan kovemmalla sarjatasolla pelavaa joukkuetta vastaan, ja se sattui olemaan vielä Josba. Kauden ainoa tappio kyllä harmittaa, mutta tämä korvasi paljon, kun LeBa ei ole kovin usein kilpailuja voittanut. Voitokkaassa pikkufinaalissa 2012 ei ollut tästä joukkueesta vielä ketään mukana, päävalmentaja Salmela muisteli.

Kakkosdivisioonan lohkoaan LeBa SB johtaa puhtaalla pelillä voitettuaan kaikki kauden 12 otteluaan.

Aluefinaaleista jäljellä on vielä

Soittorasia – Happee Steamers 10.3. klo 18.30 Tamppi Areenalla Tampereella

Kuva: Jyrki Paajanen

Jaa artikkeli