Laura Rantanen iski jatkoajalla – TPS uusi mestaruuden voittamalla kauden kaikki ottelunsa

TPS voitti kaikki kauden 31 otteluaan ja uusi Suomen mestaruutensa kaatamalla Classicin sen kotikaukalossa jatkoajalla 6-5. Mestaruusmaalin iski Laura Rantanen, joka jatkoi päädystä pompanneen Jenna Saarion laukauksen verkkoon ajassa 68.41. TPS vei finaalisarjan 4-0.

Sitkeä Classic nousi kolmannessa erässä 2–3-tappiolta Sofia Lappalaisen ja Natalia Pitkäkankaan maaleilla johtoon, ja Meri-Helmi Höynälän tasoituksen jälkeen laukoi vielä Johanna Homi Classicille 5-4 vai neljä ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Henrika Maikola nosti kuitenkin TPS:n tasoihin vain 13 sekuntia myöhemmin, ja ratkaisu oli haettava jatkoajalta. Voittomaalia edelsi TPS:n pitkä hyökkäys, jonka päätteeksi Classic pääsi kahdesti palloon mutta TPS voitti sen uudelleen keskialueella. Jenna Saario lähti isompia epäröimättä laukaukseen, joka painui vasemmalta ohi maalin, mutta loppu on historiaa.

Esa Takalon ottelukuviin

TPS voitti runkosarjassa kaikki 21 otteluaan menettämättä pistettäkään, ja pudotuspeleissä taipuivat FBC Loisto 3-0, EräViikingit 3-0 ja nyt Classic otteluin 4-0.

Aiemmin on vastaavaan kyennyt vain Classic, joka kaudella 2026-2017 voitti kaikki ottelunsa niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin.

TPS ylsi viime keväänä ensimmäistä kertaa loppuotteluihin, voitti ensimmäisen mitalinsa ja ensimmäisen mestaruutensa lyömällä finaalisarjassa PSS:n ja nyt tuli perään ylivoimaisella esityksellä toinen kulta.

Kuvat: Esa Takalo