Lasse Kurronen lähestyvästä Ruotsi-ottelusta: ”Vesi kielellä jo odotellaan”

Suomen naisten salibandymaajoukkue kohtaa Ruotsin uudistuneella joukkueella 1. syyskuuta. Porvoon maaotteluun nimetyssä joukkueessa on kuusi debytanttia.

Edellisen kerran naisten maajoukkue oli tositoimissa Nurmijärven Arkadia-hallissa pelatussa EFT-turnauksessa huhtikuun lopulla. Jo tuolloin oli tiedossa, että osa monivuotisista runkopelaajista ei enää jatka maajoukkuepaidassa seuraavalla kaudella tai pohtii jatkoaan. Maajoukkueen valmennus haluaa rakentaa joukkuetta pitkällä tähtäimellä, joka tarkoittaa sitoutumista ei vain yhdeksi, vaan kahdeksi kaudeksi eli MM-kisaperiodiksi. Ymmärrettävää.

Porvoon Suomi-Ruotsi-maaotteluiden tapahtumasivulle.

– Kokemusta on lähtenyt ja uusia tullut tilalle. Nyt on monelle pelaajalle suuremmat saappaat tarjolla. Onhan tämä iso muutos ja olisi helppoa lähteä haikailemaan monivuotisten konkareiden perään, mutta nähkäämme tilanne mieluummin mahdollisuutena. Pian nähdään hölskyvätkö saappaat, mutta olen luottavainen uuteen sukupolveen. Siellä on taitoa, mutta urheilullisuutta pitää viedä eteenpäin. Kuusi debytanttia on tässä kohdin onnistunut raivaamaan tiensä maajoukkueeseen. Innolla odotan miten joukkue ja uudet pelaajat suoriutuvat, kertoo päävalmentaja Lasse Kurronen.

Untuvikot ovat Senni Hietanen, Fanny Holmberg, Heidi Lirkki, Hanna Niemelä, Taru Nordman ja Sanna Risteli. Kaikkiaan 23 pelaajan joukossa on 11 sellaista, joita ei nähty edellisessä Suomen naisten maaottelussa. Ryhmän koosta johtuen kaikkia ei voida nimetä pelaavaan kokoonpanoon. Lopullinen pohdinta, ketkä pukevat peliasun Ruotsia vastaan, jää viimeistelyleirille.

Kesän iso teema naisten maajoukkueessa on ollut pelaajien fyysisten ominaisuuksien kehittäminen. Kevään EFT-turnauksen jälkeen Kurronen harmitteli, että koko 60-minuuttista Suomi ei Ruotsia vastaan kestä. Kahden kesäleirin jälkeen Kurronen voi faktatietoon nojautuen kertoa, että eteenpäin on menty. Heinäkuun lopun testitulokset olivat jo parempia kuin toukokuun leirillä.

– Tyytyväinen pitää olla, vaikka peli lopulta näyttää miten pärjäämme tällä pelin osa-alueella. Meillä on joka tapauksessa vielä 1,5 vuotta aikaa kehittyä, joten tässä kohtaa ei pidä vielä huolestua, Kurronen painottaa.

MM-projektin tarkempaan suunnitteluun ja aikataulutukseen valmennus on käyttänyt aikaa huomattavasti enemmän kuin edellisiin MM-kisoihin valmistautuessa.  
 
– Tässä kohtaa tärkeää on nähdä ne pelaajat, jotka valmiimpia kansainvälisiin peleihin ja ketkä eivät vielä. Ruotsi-ottelu sisältää paljon yksilöidemme tarkkailua. Joukkuepelaamisessa taas, saammeko pidettyä palloa tarpeeksi omilla ja pystytäänkö järjestäytyneisiin hyökkäyksiin, eikä vain nopeisiin vastaiskuihin. Eli kuinka leireillä läpikäytyä ja harjoiteltua pelitapaa saadaan siirrettyä käytäntöön Ruotsin tasoista joukkuetta vastaan, Kurronen valaisee.

Suomen salibandynaiset viimeistelevät ottelukuntoaan Eerikkilän leirillä.
– Silloinkin luvassa on vielä testausta, mutta kun aiemmat leirit ovat olleet oman pelin tarkastelua, tuolloin sitten haetaan ne kohdat, joihin Ruotsia vastaan isketään.  

Huhtikuussa Suomen salibandynaiset pelasivat Nurmijärvellä ja nyt Porvoossa.
– Onhan tämä harvinaista herkkua, kun päästään taas pelaamaan kotiyleisön edessä, ja vielä loppuunmyydyn sellaisen. Mikäs sen hienompaa, kyllä tässä jo vesi kielellä odottaa Ruotsin kohtaamista, päävalmentaja Lasse Kurronen päättää. Porvoon maaottelutapahtumassa naisten ohella salibandyn hegemoniasta vääntävät myös alle 19-vuotiaat tytöt.

Suomen naisten salibandymaajoukkue Ruotsia vastaan
La 1.9.2018 Kokonhalli, Porvoo

Maalivahdit ikä seura o m s yht.
Tiltu Siltanen 29 SB-Pro 22 0 0 0
Noora Vuorela 24 TPS 10 0 0 0
             
Kenttäpelaajat            
Silja Eskelinen 24 SB-Pro 35 7 5 12
Senni Hietanen 24 UH BEO (SUI) 0 0 0 0
Fanny Holmberg 20 PSS 0 0 0 0
Mia Karjalainen 30 Pixbo Wallenstam (SWE) 91 15 20 35
Oona Kauppi 21 IKSU (SWE) 13 11 4 15
Veera Kauppi 21 IKSU (SWE) 33 33 13 46
Kristiina Kauppila 26 Classic 82 13 20 33
My Kippilä 22 KAIS Mora IF (SWE) 46 8 33 41
Mirva Laitinen 24 EräViikingit 5 0 1 1
Sofia Leino 21 TPS 2 0 0 0
Heidi Lirkki 27 SB-Pro 0 0 0 0
Jaana Lirkki 27 SB-Pro 23 6 6 12
Laura Manninen 25 Pixbo Wallenstam (SWE) 57 5 14 19
Hanna Niemelä 23 SSRA 0 0 0 0
Milla Nordlund 20 Endre IF (SWE) 3 2 1 3
Taru Nordman 18 EräViikingit 0 0 0 0
Sanna Risteli 24 SSRA 0 0 0 0
Jenna Saario 20 TPS 19 7 8 15
Trine Sällström 19 EräViikingit 11 1 2 3
Mia Vallenius 21 Koovee 8 0 0 0
Daniela Westerlund 20 EräViikingit 10 3 7 10

Päävalmentaja Lasse Kurronen
Valmentaja Markus Huhtimo
Valmentaja Aki Vilander
MV-valmentaja Juho Meuronen
Joukkueenjohtaja Tiia Ukkonen
Joukkueenjohtaja Kaarina Salomaa
Fysioterapeutti Niko Iivonen
Hieroja/huoltaja Jouni Hämäläinen
Hieroja/huoltaja Heidi Kurronen

Kuva: Juhani Järvenpää / EFT2018

Suomi-Ruotsi-maaottelut Porvoossa

Jaa artikkeli