Lasse Kurronen jatkaa salibandynaisten päävalmentajana vuoden 2019 loppuun asti

Suomen salibandynaiset MM-hopealle luotsannut päävalmentaja Lasse Kurronen jatkaa tehtävässään vuoden 2019 loppuun saakka. Asiasta päätti Salibandyliiton hallitus kokouksessaan viime viikonloppuna.

Kun Lasse Kurronen aloitti naisten salibandymaajoukkueen peräsimessä MM2015-kisojen jälkeen, Salibandyliitto solmi hänen kanssaan 2+2-vuotisen sopimuksen vuoden 2019 loppuun saakka.
    
Viime vuoden joulukuussa pelatun MM-turnauksen jälkeen Salibandyliitto ja Kurronen tekivät tilannekatsauksen sopimuksen ensimmäisen puolikkaan osalta. Kun kumpikin osapuoli oli valmis käyttämään sopimuksen jälkimmäisen kahden vuoden jakson, alkuperäinen sopimus toteutuu täysimääräisenä eli vuoden 2019 loppuun asti.

– Kurrosen johtamana naisten maajoukkueen toiminta on kehittynyt positiiviseen suuntaan ja hän on oikea henkilö jatkamaan tehtävässä myös seuraavat kaksi vuotta. Lassen ihmislähtöinen johtamistyyli on ollut esimerkillistä ja hänellä on niin liiton, pelaajien kuin seuratoimijoiden luottamus takanaan, taustoittaa Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala.

Suomen naiset ovat jääneet kahdessa edellisessä MM-turnauksessa harmittavan lähelle täysosumaa. Kulta on karannut Ruotsille rangaistuslaukauskisassa.

– Omalta kohdaltani olin päättänyt jo ennen MM-kisoja puntaroida tilannetta turnauksen jälkeen lopputuloksesta riippumatta, Kurronen kertoo.

– Hopean myötä nälkää toki jäi. Kun tulosta on sulatellut, niin minulle on tullut voimakas tunne, että työ on vielä kesken. Se antoi motivaatiobuustin jatkaa tarinaa. Eli mitä voidaa ottaa opiksi ja tehdä paremmin, hän kertoo.

Oma lukunsa uudessa jaksossa on, miten pelaajisto tulee muuttumaan.
– En ole läheskään kaikkien MM-pelaajien kanssa asiasta vielä keskustellut. En tiedä kuinka moni on lopettamassa maajoukkueessa. Osa pelaajista ei tiedä asiaa varmaan itsekään tai vasta kauden jälkeen. Mutta kun seuraavat kisat ovat kahden vuoden päässä, niin vaihtuvuutta varmaan tulee, Lasse Kurronen uumoilee.

Kurkistuksen menneeseen ja tulevaan Kurronen aikoo tehdä tarkemmin lähiviikkoina, kun MM-joukkue kokoontuu vielä kerran purkamaan edellisen projektin.
– Kyseessä on kaksiosainen tapahtuma. Ensin käydään mennyt läpi ja sitten katsotaan jo ensimmäisiä askeleita kohti uusia MM-kisoja. Paikalle saapuu myös isompi ryhmä potentiaalisiksi katsomiamme maajoukkuepelaajia. Siitä se pelaajakeskustelujen kautta motivaation selvittämistyö lähtee liikkeelle. Toki valmennuskin vastaanottaa palautetta pelaajilta, jotta olemme valmiimpia jatkossa. Kyllä MM-turnaus oli minullekin opettavainen tapahtuma, myöntää salibandynaisten päävalmentajana siviilityönsä ohessa toimiva Lasse Kurronen.

Salibandyliiton hallituksen päätöksellä myös Markus Huhtimo ja Juho Meuronen kuuluvat naisten maajoukkueen valmennustiimiin vuoden 2019 loppuun saakka. Molemmat olivat mukana MM2017-joukkueessa valmentajina.

Kurrosen johtamaan valmennustiimiin kuuluivat lisäksi Irina Peltola ja Tommi Seikkula. Kumpikin on ilmoittanut, ettei ole käytettävissä uudella kisaperiodilla.

Naisten salibandymaajoukkueen taustaryhmää täydennetään alkuvuoden aikana.

Naisten seuraavat MM-kisat pelataan joulukuussa 2019 Sveitsissä. Salibandynaisten seuraava tapahtuma on EFT-turnaus huhtikuussa.

Teksti: Markku Huoponen
Kuva: Mika Hilska ja Ville Vuorinen

Lasse Kurronen jatkaa naisten päävalmentajana

Jaa artikkeli