Länsirannikko torjuu koronaa kokeilulla: Ylialueelliset sarjat pois ja ottelut yksittäisiksi

Koronatilanne on Salibandyliiton jokaisella alueella omanlaisensa, ja Länsirannikon alueella kokeillaan poikkeuksellisia ottelujärjestelyjä. Kokeilussa otteluita pelataan turnausten sijasta joko yksittäisinä tai niin, että joukkueella on turnauksessa vain yksi ottelu. Lisäksi Länsirannikon ja Sisä-Suomen ylialueelliset sarjat perutaan tämän kauden osalta.

Salibandyliitto haluaa lajiliittona reagoida vallitsevaan tilanteeseen ja lähteä yhdessä seurojen ja joukkueiden rohkeasti kokeilemaan uusia ratkaisuja. Tärkeintä on turvata lasten ja nuorten pelien jatkuminen. Kokeilun taustalla on seurojen aktiivinen ja palaute ja toiveet, ja kokeilusta on käyty keskusteluja seuraväen kanssa.

Ylialueelliset sarjat eli eliittisarjat poistuvat kokeilussa seuraavien sarjatasojen osalta: C1, C2, D1, D2, C-tytöt ja D-tytöt. Tällöin on helpompi huomioida alueelliset rajoitukset, jotka ovat jo nyt aiheuttaneet ottelusiirtoja. Sarjojen päättäminen eri alueilla samaan aikaan tulisi tässä tilanteessa todennäköisesti olemaan vaikeaa. B-poikien eliittisarjan karsinta ja eliittisarja pohditaan vielä erikseen, koska niissä pelataan ylialueellisia karsintoja.

Kevätkaudelle kuitenkin rakennetaan mahdollisuus loppusarjalle ja loppuhuipentumalle, jos tautitilanne sen vain mahdollistaa.

Kokeilussa turnausmuotoisia sarjoja siirrytään sarjataso kerrallaan pelaamaan yksittäisinä otteluina tai yksi ottelu per turnaus. Muutokset aloitetaan C1-ikäluokasta. Ottelut on mahdollista pelata arkena omilla harjoitusvuoroilla, jolloin kotijoukkue vastaa kustannuksista, joita ovat esimerkiksi hallivuokra ja erotuomareiden palkkiot ja matkakustannukset. Ottelut on mahdollista myös pelata viikonloppuina jo varatuilla turnausajoilla yksi ottelu/ joukkue. Matkajoukkueilla on mahdollisuus pelata kaksi ottelua/turnaus, mutta hallilla oleva aika tulee tällöin kaikin keinoin minimoida.

Mikäli viranomaisilta tulee alueellisia määräyksiä esimerkiksi paikalla olijoiden määrästä, ottelut pelataan tyhjille katsomoille.

Muokatut sarjajärjestelmät julkaistaan salibandy.fi:n sarjakohtaisilla sivuilla niiden valmistuttua.

Kuva: Juhani Järvenpää

Lisätietoja:

Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).

Jaa artikkeli