Lajin edistäjiä ja hienoja seuratoimijoita – salibandy jälleen esillä alueellisissa urheilugaaloissa

Arvokasta työtä urheilun eteen tehneitä salibandyihmisiä palkittiin alueellisissa urheilugaaloissa Hämeessä, Keski-Suomessa ja Varsinais-Suomessa.

Salibandy oli viikonloppuna hienosti esillä alueellisissa urheilugaaloissa Hämeessä, Keski-Suomessa ja Varsinais-Suomessa.

Hämeen Urheilugaalassa kolmelle henkilölle osoitettiin Salibandyliiton huomionosoitukset:

Seuratoimija: Pirjo Ahlberg

Pirjo Ahlberg hurahti salibandyyn 1980-luvun lopulla. Hän ollut naisten salibandyn aktiivinen seuratoimija jo 1990-luvun alusta lähtien, jolloin naisten salibandyn kehittyminen oli vielä alkuvaiheessa. Ahlbergin toimisarkaan salibandyseuroissa ovat kuuluneet kaikki mahdolliset tehtävät pelaajasta valmentajaan ja puheenjohtajaan saakka.

Lajin edistämistyö: Anssi Silvo

Anssi Silvo on toiminut salibandyn erotuomaritehtävissä jo yli kahden vuosikymmenen ajan kaikilla sarjatasoilla. Hän on erotuomaroinut pääsarjatasollakin otteluita jo yli 15 vuotta. Silvon jämäkkä ote erotuomariparinsa Andrew Lewiksen kanssa on vakuuttanut ja tehnyt heistä kansainvälisen erotuomariparin. Palkitsemishetkelläkin Anssi Silvo on erotuomariparinsa Andrew Lewiksen kanssa kansainvälisissä erotuomaritehtävissä Salibandyn MM-karsinnoissa Latviassa. Palkinnon hänen puolestaan vastaanotti vaimonsa Elina Silvo.

Lajin edistämistyö: Marko Sompa

Marko Sompa toiminut salibandyssä kolmen vuosikymmenen ajan monissa tehtävissä: pelaajana, luottamushenkilönä salibandyliiton liittohallituksessa ja lajin väline- ja varustekehittäjänä. Sompa on edustanut pitkällä peliurallaan Suomea neljästi EM- ja MM-kisoissa.

Keski-Suomessa palkittuja oli kaksi:

KS1.jpegLajin edistämistyö: Pete Heinonen

Pete Heinonen on toiminut jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan salibandyn parissa mitä erilaisimmissa rooleissa aina maajoukkuepelaajasta seuran luottamushenkilöksi ja lähes kaikkea sieltä väliltä. Omalla panoksellaan hän on edistänyt ja vahvistanut keskisuomalaista salibandya, joka ei olisi nykyisissä voimissaan ilman Heinosen panosta.

Lajin edistämistyö: Andrew Lewis

Andrew Lewis on toiminut salibandyn erotuomaritehtävissä jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Pääsarjatasollakin hän on erotuomaroinut otteluita jo yli 15 vuotta. Lewisin jämäkkä ote erotuomariparinsa Anssi Silvon kanssa on vakuuttanut ja mahdollistanut heidät myös kansainvälisiin erotuomaritehtäviin. Tällä hetkelläkin Andrew Lewis on erotuomariparinsa Anssi Silvon kanssa kansainvälisissä erotuomaritehtävissä Salibandyn MM-karsinnoissa Latviassa. Palkinnon hänen puolestaan vastaanottaa Sisä-Suomen erotuomarivastaava Jani Mäcklin.

Varsinais-Suomen palkitut:

Seuratoimija: Ossi Elonen, SBS Masku

SBS Maskun puheenjohtajana toimiva Ossi Elonen on ollut merkittävä tekijä seuran toiminnan kehittämisessä. Ossin vahvuuksia on: laaja-alainen näkemys salibandyn kehittämisestä, toimiminen eri rooleissa lajimme parissa, yhteistyökyky ja vaikuttamishalu. Ossi on seuran suuri sydän, joka sykkii kaikelle toiminnalle tasapuolisesti.

VS2.jpegLajin edistämistyö: Sunsäbätapahtuma Uusikaupunki: Marja Kangas, Teppo Korsman ja Sami Virtanen

Uudenkaupungin salibandyn ja KaPa-65:n yhteistyöllä rakentama SunSäbä-tapahtuma Uudenkaupungin torilla oli kesän yksi upeimmista kiertuetapahtumista. Suunnittelu, ohjelma ja käytännön toteutus hoidettiin yhdessä ja tapahtuman aikana liikutettiin päiväkotilapsia, koululaisia, nuoria ja aikuisia. Tapahtumaa oli rakennettu suurella sydämellä ja tahtipuikkoa heiluteltiin yhdessä. Näiden kahden aktiivisen seuran positiivinen, energinen ja innovatiivinen toiminta mahdollisti tapahtuman onnistumisen.

Lajin edistämistyö: Tyttösalibandytoimija Matti Pienihäkkinen

Länsirannikon alueella toteutettiin ensimmäisen kerran äänestyspohjainen tyttösalibandytoimijan valinta. Matti sai äänestyksessä eniten ääniä ja arvostusta tuli yli seurarajojen. Yksi asia nousi monesta vastauksesta: pitkäjänteinen, vuosia kestänyt työ, jota Matti Pienihäkkinen on tehnyt turkulaisen tyttö- ja naissalibandyn eteen. Äänestäjät totesivat Matista: ”Merkittävä henkilö, vähän puhetta ja paljon tekoja!” ja ”Laadukasta ja pyyteetöntä työtä tyttösalibandyn eteen jo useita vuosia. Myös tuloksia tullut.”

Lisäksi TPS Salibandy palkittiin vuoden urheiluteosta Varsinais-Suomen gaalassa. Perusteluina ensimmäinen SM-mitali sekä yleisömenestys ja salibandyilmiö.

VS1.jpeg

Jaa artikkeli