Kuopio ensi kertaa salibandyn pääsarjassa - tässä tulee SB Welhojen joukkue

SB Welhot Kuopiosta lähtee ensimmäiseen kauteensa Salibandyliigassa uudistuneena, kun kymmenen viime kauden divarimestaria vaihtoi kesän aikana maisemaa. Uusina pelaajina joukkueeseen on saapunut maalivahtiosastoa vahvistamaan tullut Petri Lesch (M-Team), Kajaanin Papasissa hurjaa jälkeä tehnyt Tuomas Rautiainen ja nuorten maailmanmestaruuden keväällä voittanut Eetu Sorvali (Josba).

Lisäksi omista lahjakkaista junioreista joukkueeseen ovat nousseet Tuukka Varakas, Niko Uurtio, Mika Rissanen, Topias Kokkonen ja Kalle Karvinen.

Päävalmentaja Janne Kainulainen on tyytyväinen joukkueen rakenteeseen.
– Ensin suuri kiitos viime kauden joukkueelle, joka teki kovan työn ison palkinnon eteen. Nyt katse on ollut jo pitkään tulevassa ja meillä on seurana pitkällä jänteellä isot tavoitteet ja nyt ammumme lähtölaukaukset uudelle projektille. Joukkueen jokainen pelaaja on sitoutunut enemmän kuin kiitettävästi joukkueen jokapäiväiseen toimintaan, vaikka amatööriurheilu tuokin omat haasteensa. Lähtökohdat kauden onnistumiselle on todella hyvät ja joukkueesta löytyy kokeneiden pelaajien lisäksi useampi lahjakas juniori-ikäinen pelaaja. Olemme vahvistuneet myös taustojen suhteen ja olen tyytyväinen meidän laatuun arkisessa toiminnassa.
Omat kasvatit pääsevät pelaamaan kovimpia mahdollisia pelejä.
– Teimme kesällä nuorennusleikkauksen ja mukana on peräti kahdeksan A- ja yksi B-juniori-ikäinen pelaaja. Nuoriso-osasto on ottanut kesän aikana huikeita askeleita kohti huippu-urheilijan elämää ja pojat tulevat kehittymään kauden aikana entisestään isoissa rooleissa, kun pääsemme pelaamaan Suomen ja maailman parhaita pelaajia vastaan – se jos mikä kehittää peliämme joukkueena ja yksilöitä yksilöinä. Kokeneet pelaajamme ovat ottaneet nuorisokaartin lämpimästi mukaan joukkueeseen ja opastavat hienosti näitä tulevaisuuden huippuja kohti tuota päämäärää.
Joukkue asettaa tulevan kauden tavoitteen lähiaikoina.
– Lähtökohtana on se, että olimme viime vuonna Suomen 14. paras joukkue. Tästä lähdemme parantamaan ja viikon päästä joukkue tulee asettamaan tavoitteen ja joukkueen arvomaailman tulevalle kaudelle. Harjoituspelit ovat osoittaneet, että pelaamisestamme löytyy hyviä elementtejä ja pystymme pärjäämään liigassa hyvin, päävalmentaja Kainulainen päättää.

Welhojen Salibandyliigakausi alkaa lauantaina 23.9., kun Hämeenlinnan Steelers saapuu Kuopiohalliin. Ottelussa juhlistetaan Welhojen 20 -vuotista taivalta.

Welhot 2017-2018. Suluissa viime kauden joukkue, jos ei Welhot.

Maalivahdit:
Kosti Jolkkonen
Petri Lesch (M-team)
Roni Tuononen

Puolustajat:
Aki Kolari
Jonni Koskinen
Iiro Lankinen
Riku Tuononen
Niko Uurtio (B-jun.)
Tuukka Varakas (B-jun.)
Roni Väänänen

Hyökkääjät:
Kalle Karvinen (B-jun.)
Jesper Kauhanen
Kalle Keränen
Topias Kokkonen (B-jun.)
Tero Korhonen
Janne Pitkänen
Juha Rautiainen
Tuomas Rautiainen (Papas)
Mika Rissanen (B-jun.)
Eetu Sorvali (Josba)
Olli Taskinen
Eero Vepsäläinen

Lisäksi joukkueen mukana harjoittelevat Jonne Antikainen, Henry Kuosmanen, Reijo Laitinen ja Aleksi Viinikainen.

Päävalmentaja:
Janne Kainulainen
Valmennus:
Pasi Purhonen
Joonas Toikkanen
Henri Tuhkanen
Fysiikka:
Tommi Hiltunen
MV-valmennus:
Niko Frilander
Joukkueenjohto:
Mika Murtorinne
Huolto:
Risto Tuononen
Manageri:
Petri Taskinen

Lähteneet: Sami Aalto (Loviisa), Niko Frilander (Valmennus), Pauno Kajoksinen (?), Joonas Kristiansson (?), Olli Laukkanen (Vehve), Joonas Makkonen (?), Mikko Niiva (?), Aku Taira (?), Matti Turunen (Apassit), Henri Tuhkanen (Valmennus)

Kuva: Jari Turunen

Jaa artikkeli