Kumpi tuo liigapisteet Singaporesta - suora lähetys TV5:ssä klo 13

Salibandyliigan ottelu Classic – TPS suorana Singaporesta nähdään klo 13 TV5:ssä.

Viikon odotetuin hetki lähestyy kovaa vauhtia. Paikallista aikaa klo 19 alkava ottelu Classicin ja TPS:n välillä kerää vahvojen huhujen mukaan 1600 katsojaa Our Tampines Hub –areenaan. Joukkueet ovat valmistautuneet paikan päällä vajaan viikon. TPS:n päävalmentaja Jukka Ruotsalainen pitää reissua mielenkiintoisena, mutta muistuttaa, että arki on loppujen lopuksi samanlaista Singaporessakin.

– Valmentajan näkökulmasta rutiinit eivät loppujen lopuksi eroa. Pelaajilla päiväohjelma on tietenkin ollut erilainen, mitä se Suomessa olisi.

Samoilla linjoilla on Classic-käskijä Petteri Nykky.

– Pikkaisen erilainen perusarki. Emme me Suomessakaan kimpassa asu, mutta se tuo omat haasteensa, kun pelaajat ja valmennus ovat eri paikoissa. Harjoituksissa tavataan, ja hyvin ovat siellä näyttäytyneet, Nykky kertoo.

Molempien joukkueiden pelaajat majoittautuvat OCBC-areenassa, kun taas joukkueiden taustat ovat hotellissa useiden kilometrien päässä. Myös pelihallille on matkaa. Vaikka sarjapisteistä pelataankin, on viikko ymmärrettävästi erilainen, kun lämpötila on 30:n asteen tienoilla ja Singaporessa paljon nähtävää.

– Se on haaste, ja jokaisen yksilön päänsisäinen juttu, että fokus pysyy olennaisessa. Totta kai pitää nauttia valosta ja auringosta, mutta samalla pitää ymmärtää, että lämpimässä ja kosteassa ilmassa liikkuminen on kuormittavaa, Ruotsalainen toteaa.

– Saa nähdä ovatko pelaajat osanneet olla riittävästi sisätiloissa. Jää nähtäväksi, kumpi tämän ajan on osannut paremmin käyttää. Treeneissä on ollut hyvää tekemistä, Nykky sanoo.

TPS lopetti viime viikon häviämällä Welhoille Kuopiossa, kun taas Classic otti kaksi nihkeää voittoa paikallispeleistä Kooveeta ja Nokian Krp:ta vastaan. Ruotsalainen toteaa, että Classicia kovempaa haastetta Suomessa ei ole.

– Heiltä puuttuu muutamia pelaajia (Lehtinen, Piha, Vänttinen), mutta toisaalta ovat saaneet Krister Savosen takaisin. Heidän ykköskenttänsä asettaa sellaisen pelillisen haasteen, jota yksikään muu kenttä ei tässä maassa aseta

– Emme pelanneet kumpaakaan paikallisottelua erityisen hyvin. TPS puolustaa erinomaisesti ja iskee hyvin vastaan. He päästävät todella vähän laukauksia läpi maalivahdilleen, puolustavat joukkueena tosi kovin.

Molemmat valmentajat odottavat innolla tapahtumaa, jonne on huhujen mukaan saapumassa katsojia myös Malesiasta ja Indonesiasta.

– Toivottavasti on hyvä meininki ja molemmille joukkueille kannattajia. Aina on kiva pelata, kun on paljon katsojia, Nykky päättää.

 

DSC00630.JPG

Teksti ja kuvat: Tuomo Reponen

Jaa artikkeli