Kujaloiden unelmakevät saa jatkoa EFT-turnauksessa Nurmijärvellä

Elina Kujala ja Karoliina Kujala pääsevät edustamaan Suomea omassa kotihallissa ja vieläpä Suomen mestareina.

Kun on pelannut 20 vuotta salibandya ja edustanut Suomessa vain yhtä seuraa, on vuorenvarmasti unelmien täyttymys päästä pelaamaan maaotteluja kotiareenassa, jonka valmistumista on odottanut pitkään ja hartaasti. SB-Pron kaksossiskokset Elina ja Karoliina Kujala, tuoreet Suomen mestarit, pääsevät tuollaisiin tunnelmiin tulevana viikonloppuna Klaukkalan Arkadia-hallissa Nurmijärvellä naisten EFT-turnauksessa.

Nurmijärvellä ei ole salibandymaaotteluita koskaan aiemmin pelattu. Nyt on heti tarjolla todella kovan luokan settiä, sillä EFT-turnauksessa pelaa maailman neljä parasta maata: Suomen lisäksi Ruotsi, Tšekki ja Sveitsi. Joka päivä pelataan kaksi ottelua. Suomi kohtaa perjantaina klo 18.30 alkaen Sveitsin, lauantaina samaan aikaan Tšekin ja sunnuntaina klo 14 alkaen Ruotsin.
– Varmasti yksi hienoimmista kokemuksista, mitä uralla voi tulla vastaan, Elina ja Karoliina ennakoivat.
– Paikallinen yleisö on löytänyt hyvin Arkadia-halliin liigapeleihimme, ja fiilis on niissä ollut hieno. Toivottavasti nurmijärveläiset tulevat sankoin joukoin EFT-turnaukseenkin.
Kujaloiden lisäksi Suomen maajoukkueessa nähdään EFT-turnauksessa mestarijoukkue SB-Pron pelaajista Tiltu Siltanen, joka nimettiin viime joulukuussa MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi.

Melko kasa mitaleita

Elina ja Karoliina Kujala asuivat Nurmijärven Rajamäellä käytännöllisesti katsoen koko lapsuutensa ja nuoruutensa. Salibandymailaan siskokset tarttuivat 11-vuotiaana. SM-mitalisaldo kasvoi viime lauantaina kultaisilla. Nyt Elinalla on yhteensä kahdeksan naisten SM-mitalia, Karoliinalla seitsemän.
Yhden ero SM-mitalien määrässä johtuu siitä, että Karoliina oli viime vuosikymmenen vaihteessa ulkomailla vuoden kauemmin kuin siskonsa. Yhdessä he pelasivat kaksi vuotta Sveitsissä Pirancha Churissa.
MM-kisoja siskoksilla on takanaan viidet naisten ja yhdet tyttöjen. MM-mitaleita on yhtä monta kuin kisojakin; naisten mitaleista yksi on pronssinen, kaikki muut hopeisia.

Kuin paratiisi

SB-Pron liiganaisten pitkä evakkoaika, jonka aikana seura oli kahdeksan kautta putkeen mitaleilla, päättyi vasta tämän vuoden tammikuussa, kun Arkadia-halli valmistui Nurmijärven Klaukkalaan. SB-Pron kapteenina toimiva Elina asuu nykyään Porvoossa, Karoliina Helsingin Kannelmäessä.
– Campo Center (SB-Pron pitkäaikainen evakkoareena Itä-Vantaalla) oli lähempänä kotiani, mutta kun pääsimme Klaukkalaan uusiin hienoihin puitteisiin, ei haittaa, että treenimatkat vähän pitenivät, Elina sanoo.
– Arkadia-halli on todellakin kuin paratiisi, Karoliina jatkaa.
– Sitä paitsi SB-Pro on elämänvalinta, jonka on aikanaan tehnyt. En osaa edes kuvitella pelaavani muussa seurassa, Elina korostaa.

Ikätilaston kärjessä

Pelikaverit SB-Prossa ovat vuosien mittaan vaihtuneet.
– Tiia Ijäs on ainoa, joka on ollut junnuvuosista asti samassa joukkueessa, Hietamäen kaksoset Laura ja Mirjakin nyt jo useamman vuoden, Elina ja Karoliina kelaavat.
Elina ja Karoliina Kujala ovat Suomen tämänkertaisen EFT-joukkueen vanhimmat pelaajat. Heillä on nyt ikää 31 vuotta. On luonnollista kysyä, vieläkö ura jatkuu tämän kauden jälkeen.
– Minä jatkan SB-Prossa. Tein jatkosopimuksen jo vuodenvaihteen tienoilla, Karoliina kertoo.
– Minä teen lopulliset ratkaisut ensi kaudesta vasta, kun tämä kausi on kokonaisuudessaan ohi, Elina panttaa. Hallitsevana Suomen mestarina olisi tietysti kiva lopettaa, mutta varsinkin jatkaa, kun SB-Prota odottavat ensi kaudella myös Gävlessä Ruotsissa tammikuussa pelattavat Champions Cupin pelit.

38898407731_2aeecdc114_z.jpg

Teksti: Matti Hannula
Kuvat: Matti Hannula ja Ville Vuorinen

Jaa artikkeli