KrP esittäytyy kotikaupungilleen pitkän tauon jälkeen – "Nokialla ei ole varmaan yhtään ihmistä, joka ei tietäisi perjantain pelistä jäähallissa"

KrP pelaa pitkästä aikaa Nokialla, kun vastassa on perjantaina jäähallissa kärkiottelussa Classic.

Nokian KrP isännöi perjantaina Classicia Salibandyliigan tapahtumaottelussa seuran virallisessa kotikaupungissa. Näätäpaidat eivät ole pelanneet Nokialla pitkään aikaan, joten jäähalliottelusta on kovat odotukset. 

– Kymmenen vuoden tauon jälkeen palaamme pelaamaan Nokialle. Silloin oli hallissa 960 ihmistä, KrP:n manageri ja toiminnanjohtaja Marko Salmela muisteli.

Tällä kerralla tavoitteena on nelinumeroinen yleisömäärä. Salmela arvelee, että kapasiteetti on katsomojärjestelyillä noin 1100. Oma vaikutuksensa on myös kilpailulla toisten lajien kanssa.

49111437916_4e1b0fa9d9_k.jpg– Normioloissa saisimme sen täyteen, mutta jouduimme siirtämään pelin lauantailta perjantaille ja silloin on Ilves–Tappara samana päivänä, Salmela harmitteli.

Hän on silti luottavaisin mielin. Seurassa on tehty paljon töitä tapahtuman markkinoinnissa. Salibandyliigan kärkikamppailu on urheilullisesti korkeatasoinen ja paikalla on myös esimerkiksi livebändejä ja muuta ohjelmaa.

– On tässä sellaisia elkeitä, että paljon on tulossa väkeä. Paikallinen ruokakauppa osti parisataa lippua, jotka meidän pelaajat kävivät siellä jakamassa. Eri seurat ovat tilanneet ennakkolippuja ja vaikuttaisi siltä, että saadaan hieno tapahtuma, Salmela totesi.

Seuran alkuperäisen kotipaikan asukkaita houkutellaan katsomoon erityisesti.

– Ainakin nokialaisten on nyt helppo tulla paikalle! Tavoite on, että tämä oli loppuunmyyty. Tätä on mainostettu nyt niin paljon. Jos ei saada hyvää määrää väkeä, niin täytyy todeta, ettei näitä vain kiinnostaa salibandy.

Ennusmerkit ovat hyvät ennakkolipunmyynnistä päätellen. Myytyjä lippuja oli alkuviikosta jo lähemmäs 500. Myös Tampereelta on tottakai odotettavissa väkeä seuraamaan paikallisvastustajien mittelöä. Edellisen kerran Classic ja KrP olivat vastatusten Tallinnassa.

– Cupin finaalissa jäi vajaaksi, meillä on revanssin paikka. Kotiareenalla meillä on ollut yleensä jänniä pelejä. Kotoisissa olosuhteissa olemme pelanneet hyvin. Viime vuonna onnistuimme voittamaan Ideaparkissa ja toissa vuonna Sastamalassa hävisimme jatkoajalla.

KrP on pelannut tälläkin kaudella varsdin hyvin ja se majailee sarjataulukossa toisena. Sijalle seitsemän asti on kuitenkin pienet erot, joten Classicilta tarvittaisiin pisteet.

– Jos voitamme loput omat pelimme, olemme varmasti kakkosia. Yllättävän tiukka sarja on. Näkisin, että kotietu ei ole ihan varma, mutta sijaa viisi kauemmaksi emme voi enää oikein pudota.

Salmela on tyytyväinen kauden urheilulliseen antiin. Joitakin harmittavia pistementyksiä on tullut, mutta niitä tulee muillekin.

– Tavoitteeksi laitettiin kotietu ja sen jälkeen lähdetään katsomaan uusia tavoitteita. On ollut paljon hyviä pelejä, emmekä ole monta kertaa hävinneet kotona. Pleijariviivan alapuolella oleville joukkueille ei saisi hävitä. Olisiko hävitty yksi peli sellaisille joukkueille ja yksi piste annettiin Tiikereille, Salmela kertasi.

49110944108_0fa88fc494_k.jpgUrheilullisesti KrP:lle menee siis suunnitelmien mukaan. Kausi on Salmelan mukaan ollut muutenkin onnistunut.

– Yleisömäärääkin on onnistuttu käsitykseni mukaan kasvattamaan. Kyllä minulla on sellainen positiivinen fiilis kaudesta. Toki kausi on vielä pahasti kesken ja lopullisen arvosanan pystyy antamaan, vasta kun viimeinen peli on pelattu. Tähänastisesta tekemisestä joukkueelle ja taustoille voi antaa kiitettävän.

KrP on ollut jonkinlaisessa nosteessa viime vuosina. Keväällä 2018 se juhli pronssia ja myös medianäkyvyys on parantunut menestyksen myötä.

– Meillä on ollut viimeiset pari vuotta samanhenkistä meininkiä. Meillä on hyvät henkilöt tekemässä sosiaalista mediaa. Suuria muutoksia ei ole tullut. Ehkä olemme saaneet näkyvyyttä vähän enemmän. Joukkueestakin vähän enemmän puhutaan, kun olemme koko kauden keikkuneet sijoilla 2 –4. Sitä kautta on tullut kiinnostusta, Salmela pohti.

– On tullut jopa kumppaneilta ehdotuksia kauden aikana jonkinlaisia yhteistyökuvioita, mikä on tietysti tosi kiva. Joskus voi näinkin päin tulla, ettei tarvitse olla itse aina soittamassa.

Kärkipäässä on tarkoitus jatkaa myös kaudella 2020–21. Salmelan mukaan seuran taustoilla ei kovin kauan lomailla, varsinkaan jos pelit jatkuvat pitkälle kevääseen.

– Toukokuun alussa aloitetaan yleensä jo uusi kausi. Meillä on ensi vuodella joukkue hyvin pitkälle kasassa. Siitä tullaan tiedottamaan tarkemmin ehkä jo lähiviikkoina. Ehkä joku täsmähankinta vielä tulee, mutta meillä on sopimuspuolella ihan superhyvä tilanne.

Lähimpänä haasteena Salmelalla ja kumppaneilla on kuitenkin perjantain ottelu. Nokian Uutisissa on julkaistu isoja ilmoituksia ja sopivat verkkosvut on kyllästetty tapahtumaa mainostavilla bannereilla. Perinteisessä myynti- ja markkinointityössä ei ole säästetty vaivaa.

– Markkinoinnissa emme ole koskaan tehneet lähellekään näin paljon töitä yhtä peliä kohtaan. Katsotaan nyt, mikä on se palkinto. Yksi heppu sanoikin, että Nokialla ei ole varmaan yhtään ihmistä, joka ei tietäisi perjantain pelistä jäähallissa, Salmela naurahti.

49111438986_1d0016442f_k.jpg

Teksti: Erno Rautarinta
Kuvat: Nokian KrP ja Esa Takalo

Jaa artikkeli