Krister Savonen somessa: "Salibandyurani on ohi"

Tampereen Classicin ja Suomen salibandymaajoukkueen monivuotinen huippupuolustaja Krister Savonen kertoo sosiaalisessa mediassa salibandyuransa päätöksestä.

Maan pallollisena ykköspuolustajana tunnettu Savonen sai alkusyksystä liigaottelussa aivotärähdyksen, jonka takia hän ei ole pystynyt palaamaan salibandykaukaloihin. Kuntoutuksen ollessa kesken hän joutui jättämään väliin myös joulukuun MM-kisat Helsingissä. Aivotärähdyksen myötä kuvaan ovat tulleet mukaan myös mm. masennusoireita ja ahdistusta.

Joulukuussa Savonen kertoi, ettei hän pelaa enää tällä kaudella ja ottavansa etäisyyttä salibandyyn. Nyt toukokuun alussa päätös oli vielä lopullisempi. Savonen kertoo lopetuspäätöksestään Instagram-tilillään seuraavasti:

”Eilen saatiin hieno päätös kaudelle, kun Family pääsi nostaan Suomen mestaruus -pyttyä. 💙

Samalla päättyy oma salibandyura. Asia on edelleen itselle vaikea hyväksyä, mutta silti ainoa oikea päätös. Arjessa on edelleen sen verta haasteita, ettei muuta vaihtoehtoa ole.

Haluan kiittää kaikkia ketkä on ollut mukana matkassa. Ne tuhannet muistot, mitä oon saanut kokea ei tuu koskaan poistumaan ja tuun pitään niitä isossa arvossa koko loppuelämäni ajan.

Suunta on vähän hukassa, mutta se on kohti parempaa huomista!

Kiitos 💙❤️”

Ensimmäiset liigaottelunsa kaudella 2010-2011 pelannut Krister Savonen edusti kotimaan ylimmässä sarjassa aina Classicia ja voitti ”Familyn” kanssa viisi liigamestaruutta sekä 2014 hopeaa ja 2013 pronssia. Hän pelasi liigassa 180 runkosarjaottelua tehoilla 51+75 sekä pudotuspeleissä 69 ottelua, joissa syntyi 12 maalia ja 23 maalisyöttöä.

Miesten maajoukkueessa Savonen esiintyi 50 kertaa tehden niissä 16 maalia ja syöttäen yhtä monta. Palkintokaappiin tuli MM-kultaa 2016 Riiasta ja 2018 Prahasta. Nuorten maajoukkueessa ”Lese” pelasi 26 ottelua tehoilla 8+20 ja oli voittamassa MM-kultaa 2011 ja MM-pronssia 2013.

Seurajoukkuetasolla hän on edustanut Classicin lisäksi myös sveitsiläistä Wiler-Ersigeniä.

Kuvat: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli