Kotilainen, Holmberg ja Palomäki salibandyn kuukauden pelaajat

Helmikuun kuukauden pelaajien tittelit napsuivat tällä kertaa hyökkääjille.

Salibandyn kuukauden pelaajat helmikuussa ovat miesten Salibandyliigassa Happeen Peter Kotilainen, naisten Salibandyliigassa PSS:n Fanny Holmberg ja Divarissa Nurmon Jymyn Hannu Palomäki.

Tänä iltana Salibandyliigan puolivälierät Oilersia vastaan aloittava Peter Kotilainen on ehtinyt tällä kaudella voittaa jo miesten maailmanmestaruuden sekä Salibandyliigan runkosarjan pistepörssin. Sarjan 26 pelikierroksella syntyneet 37 maalia ja 36 syöttöpistettä tuottivat kahdeksan pisteen etumatkan Nokian KrP:n Joona Rantalaan. Peter Kotilaisen, 24, taiturimaiset ratkaisut ovat vakiosisältöä Salibandyliigan viikottaisessa TOP5-maalien videokoosteessa, ja hän johdatti keskisuomalaiset kevään pudotuspeleihin runkosarjan nelossijalta. Happee tiedotti eilen solmineensa Kotilaisen kanssa jatkosopimuksen seuraavista kahdesta kaudesta.

Porvoon Salibandyseuran Fanny Holmberg, 20, johdatti joukkueensa ensi kertaa liigahistoriassa runkosarjan voittoon. Parhaillaan PSS pelaa sijoitussarja A:ta, jonka jälkeen ovat vuorossa kevään pudotuspelit. Fanny Holmberg oli runkosarjassa joukkueensa pistekakkonen tehtyään 18 kierroksella 16 maalia ja syötettyään 13. Hänen upeaan kuukauteensa mahtuu myös hattutempun tuonut nappipeli voitokkaassa Suomen Cupin finaalissa EräViikinkejä vastaan.

Hannu Palomäki, 30, palasi Nurmon Jymyn kokoonpanoon kevätkaudeksi ja melkoisella vaikutuksella: Jymy pelasti sarjapaikkansa voittamalla viimeisistä kymmenestä ottelustaan seitsemän, ja juuri nuo seitsemän Palomäki pelasi. Hän ehti tehdä niissä viisi maalia ja syöttää toiset viisi. Kaikkiaan Hannu Palomäki on ehtinyt pelata Divarissa SB Vaasan ja Jymyn paidoissa 108 ottelua, joissa on syntynyt tehot 78+79.

Miesten ja naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajien valinnoista vastaavat maajoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.

45520542362_9ba811b58d_o.jpg

Kuvat: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli