Kooveen parhaat maalintekijät jatkosopimuksiin

Samuli Salomaa ja Tuomas Aho laukovat myös seuraavat kaksi kautta maaleja Kooveelle.

Kooveen liigakauden päätyttyä ja kauden 2018-19 sarjapaikan varmistuttua playout-pelien ensimmäisellä kierroksella viime sunnuntaina on aika kääntää katseita uuteen kauteen. Kaksi tärkeätä palasta siitä ovat Samuli Salomaa ja Tuomas Aho, jotka jatkavat joukkueessa seuraavan kahden vuoden ajan.

Samuli Salomaa oli joukkueen kapteeni viime kauden ajan ja teki oikeana laitahyökkääjänä tehot 20+15 ja oli näin joukkueen paras pistemies. Tuomas Aho oli suuren osan kautta keskushyökkääjän paikalla ja teki henkilökohtaiset ennätyspisteensä 17+6 Salibandyliigan runkosarjassa.

Koovee on valmistautunut uuteen kauteen, vaikka sarjapaikka Salibandyliigassa varmistuikin vasta playout-pelien kautta. Tulevan kauden rosteria rakennetaan edelleen ja lisätietoa tulee kevään kuluessa, kun sopimustilanne kehittyy. Kooveen salibandyjaoston puheenjohtaja Jaakko Aho: ” Kieltämättä tilanteella on ollut vaikutusta, mutta koko ajan on uskottu, että paikka Salibandyliigassa säilyy. Meillä on kymmenkunta sopimusta nyt tehtynä ensi kautta ajatellen ja seuraavaksi fokuksena on viimeistellä sopimukset tällä kaudella mukana olleiden ja meillä jatkavien pelaajien kanssa. Toinen ryhmä ovat omat A-juniorit, joissa on erittäin potentiaalisia pelaajia liigatasollekin.”

Laitahyökkääjä Samuli Salomaa oli joukkueen paras pistemies sekä maalien että syöttöjen osalta ja näin myös kokonaissaldossa. Salomaa oli myös koko kauden ajan joukkueen kapteeni. Salomaa on Kooveen oma kasvatti ja kulunut kausi oli hänen osaltaan kuudes Salibandyliigassa. Runkosarjassa Salomaa on tehnyt yhteensä tehot 95+57 = 152 kaiken kaikkiaan 154 pelissä.

Keskushyökkääjä Tuomas Aho palasi tälle kaudelle Kooveehen vietettyään kaksi vuotta Sveitsin pääsarjassa Chur Unihockeyn riveissä. Alun perin puolustajana Salibandyliigassa kaudella 2011-12 debytoineen Ahon pelipaikka vaihtui tälle kaudelle keskushyökkääjäksi ja tälle kaudelle syntyivät omat ennätyspisteet 17+6 = 23 runkosarjassa. Kaikkiaan Ahon pisteet 82 runkosarjapelissä ovat 25+14 = 39. Myös Tuomas Aho on Kooveen oma kasvatti ja molemmat pelaajat edustavat 1994-syntynyttä ikäluokkaa.

Jaakko Aho: ”Tuomas ja Samuli ovat luonnollisesti keskeisessä asemassa, kun ensi kauden joukkuetta rakennetaan ja olenkin tyytyväinen, että sopimukset varmistuivat. Molemmat pelaajat varmasti saivat paljon kokemusta tästä kaudesta ja luonnollisesti haluamme kaikki saavuttaa parempia tuloksia ensi kaudella. Tiedotamme muista jatkosopimuksista vähän myöhemmin, mutta halusimme julkistaa nämä heti tähän alkuun.”

Samassa yhteydessä Koovee julkistaa kausikorttikampanjan tulevan kauden peleihin miesten Salibandyliigassa. Rajoitetun ajan tulevan kauden kausikortteja myydään hintaan 39 EUR erityisesti seuran jäsenille sekä AutoCenter Areenan lähialueen asukkaille. Edellytyksenä hinnan toteutumiselle on se, että kortteja tilataan sitovasti 200 kappaletta määräaikaan mennessä.

Kooveen lajijohtaja Iivo Pantzar: ”Muutto uuteen ympäristöön oli meille hyppy tuntemattomaan syksyllä. Kumppanuuksien ja yhteistyön kautta olemme juurtuneet Linnainmaalle ja haluamme olla isompi osa lähitienoota. Kampanja toteutetaan osaltaan läheisessä kauppakeskuksessa yrittäjien kanssa ja erilaisten tapahtumien kautta olemme olleet mukana seurakunnan, TAYS:in nuorten psykatrian ja Iceheartsin toiminnan tukemisessa. Haluamme vahvistaa tätä rooliamme ja siksi kampanja toteutetaan ”lähituotantona” paikallisesti.”

Vaikka kampanja on paikallinen, niin toki siihen on mahdollisuus osallistua kaikilla niillä, jotka haluavat olla mukana Kooveen miesten salibandyjoukkueen mukana ensi kaudellakin. Hinta kausikortille ei pitäisi olla esteenä sille, että tulee paikalle Suomen parhaaseen salibandyhalliin AutoCenter Areenalle myös ensi kaudella. Lisätietoa kampanjasta löytyy Kooveen nettisivuilta ja Facebookista.

Kooveen miesten edustusjoukkue haluaa myös tässä yhteydessä kiittää kaikkia kumppaneitaan, kannattajiaan ja katsojia tuesta haasteellisen kauden aikana. Nyt on aika kerätä voimia uutta kautta varten ja rakentaa menestystä jatkoon.

Videoon

24823002517_67fb5b1acc_z.jpg

Kooveen tiedotteesta
Kuvat: Esa Takalo

Jaa artikkeli