Kooveen naiset Kari Lehtisalon komentoon

Kari Lehtisalo ottaa Kooveen päävalmentajan tehtävät, ja kakkosvalmentajana aloittaa Juha Kurki.

Kooveen naisten salibandyliigajoukkueen valmennus vaihtuu osittain tulevalle kaudelle, kun Kari Lehtisalo ottaa päävalmentajan tehtävät ja kakkosvalmentajana aloittaa Juha Kurki. Fysiikkavalmennuksessa mennään jo hyväksi koetuilla metodeilla, kun tehtävässä jatkaa Jari Halonen.

Sekä Kari Lehtisalo (kuvassa oikealla) että Juha Kurki ovat olleet valmentajina Kooveessa jo menneellä kaudella, Kari B- ja E-junioreissa sekä Juha A-tyttöjen valmentajana.

Viimeiset neljä kautta Kooveen naisten valmentajana ja yhtäjaksoisesti 12 vuotta seurassa valmentanut Tiina Röning jää tehtävästä sivuun kypsyteltyään ratkaisua kauden jälkeen. Röning oli päävalmentajana Suomen hopeamitalit voittaneessa U19-joukkueessa alkuperäisen päävalmentaja Topi Tammisen jouduttua jäämään sivuun tehtävästä kevään aikana. Kooveen naisten kakkosvalmentaja Kim Takala oli päättänyt henkilökohtaisista syistä jättää valmennuksen kokonaisuudessaan joksikin aikaa jo aiemmin.

Koovee salibandyn lajijohtaja Juri Jolkkonen:
– Tiesimme tarvitsevamme kakkosvalmentajaa Kim Takalan päätöksen takia ja Kari oli alun perin tarjolla tuohon tehtävään. Halusimme antaa Tiinalle aikaa tehdä oman päätöksensä maajoukkuekiireiden keskellä, siksi kokonaisuuden kasaamiseen meni jonkun verran aikaa.

Kooveen salibandyjaoston puheenjohtaja Jaakko Aho:
– Tiina on tehnyt Kooveessa erittäin hyvää työtä erityisesti 97- ja 98-syntyneiden pelaajien kanssa ja sopimus olisi kattanut myös tulevan kauden. Tiina halusi tässä vaiheessa kuitenkin vetää valmennuksesta henkeä ja käyttää enemmän aikaa päivätyön ja perheen kanssa. Halusimme kunnioittaa tuota päätöstä, valmennushommia voi tehdä vain ”sata lasissa” ja Tiina oli sitä mieltä, että ei olisi sitä pystynyt lupaamaan. Haluan kiittää sekä Tiinaa että Kimiä heidän tekemästään työstä ja toivon, että he olisivat valmennushommissa Kooveessa jatkossakin.

Uuden valmennustiimin päävalmentaja Kari Lehtisalo on valmentajan ammattitutkinnon suorittanut valmentaja, joka on valmentanut vuosina 2007-2016 eri joukkueita SC Classsicissa. Vuosina 2014-16 Lehtisalo oli mukana Classicin naisten liigajoukkueen valmennustiimissä, josta Karilla on tilillään sekä SM-kultaa että –hopeaa muiden meriittien ohella. Kuluneella kaudella Lehtisalo oli mukana SM-kultaa voittaneen Kooveen B-poikien joukkueen valmennuksessa.

Tulevan kauden päävalmentaja Kari Lehtisalo:
– Mielenkiinnolla olen lähdössä uuteen haasteeseen ja pianhan tässä pääsee tositoimiin, kun aloitamme harjoittelun. Joukkueen runkohan on taitava ja perusteet ovat kunnossa, mutta eiköhän tässä erilaisia uusia juttuja pysty tuomaan oman kokemuksen ja osaamisen kautta.

Juha Kurki on toiminut pitkään salibandyn eri tehtävissä muun muuassa Gunnersissa, Blackbirdsissä ja kuluneella kaudella Kooveessa. Kooveessa Juha toimi loppukauden ajan A-tyttöjen joukkueen valmentajana runkosarjan ja pudotuspelien aikana. Jari Halonen on tehnyt Kooveen naisten liigajoukkueen kanssa töitä ja aiemmin ja varmistaa osaltaan jatkuvuutta tiimissä. Lisäjatkuvuutta joukkueen taustoilla tuovat joukkueenjohtaja Elina Palonen ja huoltaja Anna-Leena Tahkio, jotka tulevat olemaan joukkueen mukana myös tulevalla kaudella.

Kooveen naisten joukkueen rosteri tulevalle kaudelle on myös edennyt ja tästä tiedotetaan erikseen tulevina viikkoina, mutta menneen kauden runkopelaajista muun muuassa Mia Vallenius, Roosa Salmela, Tuulia Aho ja Noora Laakso ovat tehneet sopimukset tulevalle kaudelle.

Teksti Kooveen tiedotteesta
Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli