Kooveen edustusjoukkueet jatkavat seuraavat kaksi vuotta tutulla valmennuksella

Arto Riihimäki ja Kari Lehtisalo nähdään myös seuraavina kausina luotsaamassa Kooveen lippulaivoja eteenpäin.

Vaikka kilpailutoiminta Salibandyliiton lauantaisten päätösten perusteella onkin tämän kauden osalta loppunut, niin Kooveessa rakennetaan tulevaa kautta, sillä seura on päässyt yhteisymmärrykseen  edustusjoukkueiden päävalmentajien kanssa valmennussuhteen jatkosta. Kaksi vuotta naisten joukkuetta menestyksellä luotsannut Kari Lehtisalo jatkaa kaksi vuotta ja  täksi kaudeksi miesten edustusjoukkueeseen palannut Arto Riihimäki teki samanmittaisen jatkosopimuksen.

Arto Riihimäen osalta sopimus sisältää jatkon myös Kooveen kilpailutoiminnan valmennuspäällikkönä.

Naisten joukkueen viimekeväiset pronssimitalit saivat jatkoa hyvän runkosarjan muodossa tällä kaudella ja joukkue oli menossa pudotuspeleihin neljänneltä tilalta. Kuluneiden kausien aikana myös joukkueen kärkipelaajat ovat nousseet kohti maajoukkuetta ja tekemisen taso on saatu vakiinnutettua harjoituksissa korkealle tasolle.

Miesten joukkueen osalta viime kevään putoaminen Salibandyliigasta vaihtui voittavaan salibandyyn Divarissa ja joukkue oli varmistanut paikkansa Divarin välierissä pelattuaan pudotuspeleissä kauden parasta peliään. Tuo matka jäi vähän kesken, mutta jättää ehkä oikealla tavalla nälkää tuleville kausille.

Kooveen salibandyjaoston puheenjohtaja Marika Hillberg: ”Seuran näkökulmasta molemmat valmentajat ovat tehneet hyvää työtä ja meille tärkeää oli varmistaa jatkuvuus tuleville kausille. Nykyisessä tilanteessa jatkuvuus ja samojen valmentajien jatkaminen on ehkä vieläkin tärkeämpää kaiken epävarmuuden keskellä. Keskustelut jatkosta olivat tähdänneet tietenkin erilaiseen kauden loppuun ja tulevan kauden rakentamiseen, neuvottelut olivat pitkällä ja nyt ne saatiin onnistuneesti loppuun.”

Miesten joukkueen osalta Kooveen tilanne on sarjatason osalta auki tulevalle kaudelle ja on kiinni siitä, miten Salibandyliitto sarjapaikat tulevalle kaudelle jakaa pudotuspelien jäätyä kesken Divarissa. Naisten osalta sarjataso on selkeä, mutta luonnollisesti lisäkehitystä halutaan ottaa, jotta kilpailullisesti mennään koko ajan eteenpäin.

Miesten päävalmentaja Arto Riihimäki: ”Oli luonnollista jatkaa sopimusta seuran kanssa ja itselleni nimenomaan jatkuvuus on tärkeää. Roolissani liigajoukkueen päävalmentajana ja valmennuspäällikkönä olen tehnyt paljon muun henkilökunnan ja valmentajien kanssa kauden aikana suunnitelmia seuran tulevaisuuden eteen ja se työ olisi ollut vaikeaa jättää kesken. Miesten edustusjoukkueen osalta muutettiin paljon ja sen rakentaminen on myös itselle erittäin mieluisaa tuleville kausille, vaikka tälle kaudelle ei pelillistä huipennusta saatukaan.”

Naisten päävalmentaja Kari Lehtisalo: ”Hyvistä lähtökohdista olimme lähdössä pudotuspeleihin ja uskon, että mitalipeleissä olisi varmasti oltu mukana. Joka tapauksessa kausi on tuonut paljon hyvää, uudet pelaajat on saatu hienosti mukaan toimintaan ja roolit joukkueessa ovat löytyneet, treenien taso ja pelaajien sitoutuneisuus on ollut hyvällä tasolla ja tästä onkin hyvä lähteä rakentamaan uutta kautta.”

Päävalmentajien jatkon varmistaminen on koko seuralle tärkeä askel tulevan kauden rakentamisessa, mutta päävalmentajista erityisesti Riihimäellä on tärkeä rooli myös muuten. Koovee on kauden aikana päivittänyt ja määritellyt koko seuran valmennustoimintaa ja tässä työssä yhtenä tärkeänä tekijänä on ollut Arto Riihimäki kilpajuniorien valmennuspäällikkönä. Jatkossa Kooveessa juniorivalmennus tehdään ikäluokkavalmentajien johdolla ja näiden osalta tulevan kauden nimitykset ovat viimeistelyä vaille valmiita.

Arto Riihimäki hahmottaa kokonaisuutta seuraavasti: ”Omassa roolissani pyrin kehittämään valmennusta seurassa kokonaisuutena ja siksi näen ikäluokkavalmentajat tärkeinä lisäyksinä kokonaisuuteen. Kun valmennus rakennetaan ikäluokkien pohjalta saamme kokonaisuuteen enemmän jatkuvuutta ja voimme paremmin kohdistaa valmennusta yksittäisten pelaajien tarpeiden mukaan. Kuluneen kauden aikana meillä on ollut edustusjoukkueen treeneissä ja peleissä mukana A-ikäisiä pelaajia, joiden kehitystä voidaan tukea tällä tavalla.”

Uusia valmennuskäytäntöjä on ajettu sisään myös naisten edustusjoukkueessa. Päävalmentaja Kari Lehtisalo: ”Naisten joukkueen mukana on ollut kahden edellisen kauden aikana henkinen valmentaja Henna Hukkanen, jonka panos on ollut erittäin iso. Maalivahtiosastolla Juha Kurki on tehnyt erinomaista työtä ja Noora Laakso on noussut maan eturivin torjujiin, samalla kun Anette Knuutinen on myös ottanut isoja askelia eteenpäin.”

Koovee lähtee luottavaisena tulevaan kauteen, vaikka työtä on paljon edessä sekä edustusjoukkueissa että juniorivalmennuksessa. Hyvien käytäntöjen laajentaminen ja valmennuslinjausten vieminen päivittäiseen toimintaan antavat hyvät lähtökohdat tulevaan kauteen. Kun tilanne koronaviruksen osalta selkiää jatkuu päivittäinen toiminta ja tulevaan kauteen valmistautuminen, näistä tiedotetaan lähitulevaisuudessa erityisesti seuran sisäisiä kanavia käyttäen, jotta normaali päivittäinen harjoittelu ja harrastustoiminta saadaan taas käyntiin.

Salibandyjaoston puheenjohtaja Marika Hillberg: ”Uskon, että pääsemme edustusjoukkueiden osalta eteenpäin parhaalla mahdollisella tavalla, kun päävalmentajat ovat tiedossa ja jatkuvuus turvattu. Miesten osalta jäämme odottamaan päätöksiä sarjatasosta, Salibandyliigaa haluamme molempien edustusjoukkueiden osalta pelata tulevaisuudessa ja menestyä. Kun toiminta taas palaa normaaliksi, niin keskitymme hyvien käytäntöjen tuomiseen koko seuran ja kaikkien joukkueiden arkeen.”

Lehtisalo_Koovee_ETa.jpg

Kooveen tiedotteesta
Kuvat: Koovee

Jaa artikkeli