Kooveelle maukas jatkoaikavoitto - mitalisuosikki TPS taipui Kupittaalla

Koovee ei johtanut TPS:n vieraana kertaakaan mutta voitti 7-6 Petteri Puustisen jatkoaikamaalilla.

Salibandyliigan hännille veikattu Koovee aloitti sarjan kotitappiolla, mutta haki tänään toisessa ottelussaan Turusta maukkaan 7–6-jatkoaikavoiton finaalisuosikki TPS:stä. Koovee ei johtanut ottelua hetkeäkään, mutta jatkoajalla Petteri Puustinen pysäytti tamperelaisten voittomaalilla kellon aikaan 61.26. Ottelua seurasi Kupittaan palloiluhallissa 1 394 katsojaa.

TPS livahti ottelun puolivälissä jo 4–2-johtoon, mutta kohta Koovee oli hiipinyt rinnalle. Toisen erän lopulla Eero Jalo alivoimalla ja kymmenen minuuttia ennen loppusummeria Mikko Hautaniemi veivät isännät vielä kahdesti johtoon, mutta sekään ei riittänyt. Ensin tasoitti pelin Jasse Kuusisto ja runsaat kuusi minuuttia ennen loppua turkulaisten hukkaaman pallon napannut Samuli Salomaa. Jatkoajalla nousi altavastaajan sankariksi Petteri Puustinen, jonka matala laukaus pienestä kierrosta yllätti TPS-vahti Olli Kuisman etukulmasta.

Ottelun tehomiehiksi nousivat identtisin saldoin 2+1 TPS:n Eero Jalo ja Janne Hoikkanen sekä Kooveen Samuli Salomaa. Kooveen maalivahti Tomi Aaltoselle merkittiin tänään 16 ja TPS-kollega Olli Kuismalle vain neljä torjuntaa.