Kooveelle kelpo kvartetti KrP:stä

Maalivahti Antti Kortetmaa sekä kenttäpelaajat Aki Hietanen, Ville Kangasmäki ja Mikko Repo siirtyvät Nokian KrP:stä Kooveen väreihin.

Koovee on tehnyt sopimuksen pelaamisesta neljän Nokian KrP:stä siirtyvän pelaajan kanssa, joista kahdella on Koovee-taustaa ja kahdella ei. Aiemmista pelaajista Kooveeseen tulevalle kaudelle siirtyvät puolustajat Aki Hietanen ja Mikko Repo. Kokonaan uusia pelaajia Kooveessa ovat Ville Kangasmäki ja maalitolppien väliin tuleva Antti Kortetmaa.

Tulevalle kaudelle Divarissa Koovee pyrkii kokoamaan joukkueen, jolla on mahdollisuus taistella noususta takaisin korkeimmalle sarjatasolle. Nousu takaisin Salibandyliigaan on seuran tavoitteena lähitulevaisuudessa, mutta Divarin runkosarja ja pudotuspelit ovat vaativa urakka, joka vaatii oikeanlaisen koostumuksen joukkueessa, osaavan valmennuksen ja onnistumisia joka tasolla. Joukkueen koostumuksen osalta yksi merkittävä palanen on kokemus ja tässä vaiheessa pääsimme täydentämään joukkuetta näiltä osin. Lähitulevaisuudessa tulemme tiedottamaan jatkosopimuksista viime kauden joukkueen osalta.

Valmennuksen osalta Arto Riihimäen kiinnitys päävalmentajaksi oli tärkeä ensimmäinen askel ja sen jälkeen sopimusmielessä on edustusjoukkueen osalta keskitytty pelaajasopimuksiin. Seura on myös saanut juniorivalmennuksen hyviin käsiin, kun Matti Kaipio saatiin erittäin tärkeään rooliin A-poikien valmennukseen ja akatemiavaiheen valmennuspäälliköksi. Naisten päävalmentajana jatkaa Kari Lehtisalo ja tämä kolmikko vastaa Kooveen huippu-urheiluvaiheen valmennuksesta. Taitovaiheen valmennuspäällikön nimi kerrotaan lähiviikkojen aikana ja tuolla nimityksellä myös juniorivalmennus on kokonaisuudessaan kasassa tulevalle kaudelle.

Kooveen salibandyjaoston puheenjohtaja Jaakko Aho:
– Joukkueen taustoilla on tehty paljon töitä sopimusten kanssa ja nämä kiinnitykset valmennukseen ja pelaajiin ovat meille erittäin tärkeitä. Olemme sanoneet jo aiemmin, että tavoitteena on nousta takaisin Salibandyliigaan mahdollisimman pian ja luonnollisesti sitä tavoitellaan jo tulevalla kaudella. Näillä pelaajilla on kokemusta tiukoistakin peleistä ja sitä me tulemme Divarissa tarvitsemaan, jotta tavoite saavutetaan.

Aiempaa kokemusta Kooveesta nyt julkistetuista pelaajista on Aki Hietasella ja Mikko Revolla. Hietanen on Kooveen oma kasvatti, pelasi muun muassa Kooveen pronssimitalijoukkueessa ja sen jälkeen pitkään Sveitsin pääsarjatasolla. Viime kaudelle Hietanen palasi Suomeen ja pelasi Salibandyliigaa Nokialla. Toinen puolustaja Mikko Repo on pelannut Kooveessa A-junioreissa ja miesten joukkueessa ja siirtyi kaksi vuotta sitten naapuriseuraan ja palaa nyt takaisin. Neljän Sveitsissä vietetyn kauden lisäksi Hietasella on otteluita Salibandyliigassa yhteensä kuuden kauden ajalta 108. Revolla on vastaavasti Salibandyliigan kokemusta seitsemän kauden ajalta 164 ottelun verran.

Sekä puolustajana että hyökkääjänä Salibandyliigassa pelannut Ville Kangasmäki on kokonaan uusi tuttavuus Kooveessa. Alun perin Classicin kasvatti on pelannut kasvattiseuransa lisäksi pääsarjaa urallaan Ilveksessä, Westend Indiansissa ja viimeiset kolme vuotta Nokian KrP:ssä. Yhteensä Kangasmäki on pelannut Salibandyliigassa 199 ottelua kymmenen kauden aikana tehoilla 70 + 25 = 125.

Maalivahti Antti Kortetmaa pelasi viime kaudella Nokian KrP:n maalissa kymmenessä runkosarjan ja neljässä pudotuspeliottelussa. Runkosarjan torjuntaprosentti Kortetmaalla oli 73,18. Kortetmaa on pelannut kolme viimeistä kautta Salibandyliigassa Nokian KrP:n riveissä pelattuaan sitä ennen kakkosdivisioonaa tamperelaisessa Soittorasiassa.

Kooveen tulevan kauden päävalmentaja Arto Riihimäki:
– Olen tyytyväinen, kun joukkueeseen saadaan myös kokemusta mukaan. Hietanen on itselleni tuttu pelimies jo aiemmista ympyröistä, joten tiedän mihin hän pystyy. Repo ja Kortetmaa tuovat tarvittavaa kokemusta joukkueen takalinjoille. Kangasmäki pystyy pelaamaan sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä ja sitä kautta antaa hyviä vaihtoehtoja joukkueen peluutukseen.

Joukkue aloittaa harjoittelun tulevaa kautta varten toukokuun aikana.

Kooveen tiedotteesta
Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli