Kooveelle isot pisteet Raumalta, SalBa taas kerran syvässä ahdingossa

Koovee ja Steelers jättivät voitoillaan SalBan jo kolmen pisteen päähän.

Koovee otti Salibandyliigan putoamistaistelussa ison voiton kaataessaan vieraissa Rauman SalBan 4-3. Tamperelaiset repäisivät voitollaan kolmen pisteen kaulan suoran putoajan paikalla olevaan SalBaan.

Vielä seitsemän minuuttia ennen loppua SalBa ja Koovee punnersivat tasalukemissa 2-2, sitten Tuomas Aho ja Perttu Koljonen iskivät tamperelaisille kahden maalin etumatkan. Kun SalBan Jani Lehtoniemen kavennus ilman maalivahtia jäi ainoaksi, suistui SalBa jo lähelle putoamista.

SalBan ahdinkoa syvensi, että kolmas putoamisen välttelijä Steelers yllätti kotonaan play off -paikalla viilettävä Oilersin 3-2 ja karkasi sekin SalBasta jo kolmen pisteen päähän. Myös Steelersin voittomaali syntyi myöhään, kun Timo Johansson iski 3-2-osuman runsaat kuusi minuuttia ennen summeria ylivoimalla.

Lue Länsi-Suomesta: KooVee suisti SalBan lähelle Divaria – näin paikka Salibandyliigassa voi vielä pelastua

Viidentenä oleva TPS jatkaa taistelua pudotuspelien kotiedusta kaadettuaan vieraissa LASB:n 4-3. Turkulaisten kolmen maalin johto kutistui toisessa erässä yhteen, mutta TPS kesti loppuun saakka tapettuaan viimeisellä viisiminuuttisella vielä kaksi jäähyä. LASB:n play off -haaveille tappio oli kova kolaus, kun eroa viivaan on nyt viisi pistettä ja otteluita jäljellä enää neljä.

Sunnuntain neljännessä ottelussa SPV nousi seitsemänneksi kaataessaan Oulussa OLS:n 8-5. Oululaiset laukoivat 11 minuutissa taululle 4-1-johdon, jonka Peliveljet kuitenkin käänsivät edukseen tehot 2+2 takoneen Tuukka Kivirannan johdolla.

Salibandyliiga jatkuu sunnuntaina otteluilla SPV – EräViikingit, OLS – Westend Indians ja Koovee – Classic.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää