Koovee palkkasi päätoimisen valmentajan nuorten pelaajien kehittämiseen

Iivo Pantzar keskittyy jatkossa Kooveen nuorten pelaajien kehittämiseen.

Koovee on palkannut toimintaansa päätoimisen valmentajan, jonka keskeisiin tehtäviin kuuluu muun muassa nuorten pelaajien kokonaisvaltainen kehittäminen kohti miesten salibandyliigajoukkuetta. Tehtävässä aloittaa yksivuotisella sopimuksella Iivo Pantzar.

Kooveen lajijohtajan pestiä viimeisen vuoden ajan hoitanut Pantzar toimi päättyneellä kaudella myös Kooveen A-poikien päävalmentajana ja sitä edeltävät kaksi kautta hän valmensi Sveitsin miesten pääsarjassa Chur Unihockeyn joukkuetta. Aiemmin urallaan Pantzar on valmentanut mm. Kooveen juniorijoukkueita sekä toiminut Saksan miesten ja poikien maajoukkueiden valmennustehtävissä.

Kyseinen valmentajan työtehtävä on Kooveessa täysin uusi ja se on osa seuran tuoretta urheilupuolen toimintastrategiaa. Iivo Pantzar toimii työssään osana Kooveen miesten liigajoukkueen valmennustiimiä. Lisäksi hän kantaa päävalmentajavastuuta seuran A-poikien joukkueessa ja organisoi sekä toteuttaa Kooveen aamuharjoittelutoiminnan.

Iivo Pantzar lähtee suurella innostuksella uuteen työtehtäväänsä.
– Olen erittäin otettu siitä, että Koovee tarjosi minulle mahdollisuutta tehdä täysipäiväisesti valmentajan työtä. Harkitsin vakavissani paluuta Sveitsiin, mutta tämän työn tultua tarjolle suunnitelmat muuttuivat.

Uuden valmentajan työtehtävän merkittävänä tavoitteena on tarjota valmennuksellisia lisäresursseja Kooveen A-poikien ja miesten liigapelaajien arkeen. Pantzar painottaa, että työnkuva mahdollistaa hienolla tavalla valmennustoiminnan kehittämisen.
– Täysipäiväinen keskittyminen valmentajan työhön antaa mahtavat ajalliset resurssit tarjota aivan uudenlaista valmennuksellista tukea miesten ja A-poikien pelaajille. Erittäin mielenkiintoista on myös päästä toimimaan seuramme nuorempien kykyjen kanssa aamuharjoittelun parissa.

A-nuorten SM-sarjajoukkueen tavoitteena on tarjota realistinen väylä liigajoukkueeseen Kooveessa halutaan jatkossa entisestään yhtenäistää vanhimpien juniorijoukkueiden ja miesten liigajoukkueen toimintaa itse pelaamisen ja myös muun toiminnan osalta. Samalla kyvykkäille nuorille pelaajille on tarjolla realistinen väylä edetä Kooveessa liigapelaajaksi. Seuran tavoitteena onkin löytää nyt ja jatkossa A-nuorten SM-sarjajoukkueeseen pelaajia, joiden A-juniorivuosien keskeinen tavoite on liigapaikan saavuttaminen.

Viime kesänä Linnainmaalle valmistunut Kooveen oman halli AutoCenter Areena tarjoaa erinomaiset olosuhteet pelaajille. Kooveen lajijohtaja Juri Jolkkonen painottaa, että Kooveessa on nyt haluttu tehdä lisäpanostuksia myös valmennuksellisten resurssien osalta täydentämään tätä yhtälöä.
– Iivolla on laaja kokonaisvaltainen osaaminen valmentamiseen, ja loistavat näytöt nuorten
pelaajien eteenpäin viemisestä. Pystymme nimityksen myötä tarjoamaan huippuluokan valmennuksen ja olosuhteet tavoitteellisille pelaajille, ja luonnollisesti Kooveessa ollaan erittäin tyytyväisiä Iivon päätökseen jatkaa meillä.
Jolkkonen kertoo vielä lopuksi, että valmennuspuolella kokonaisuudet alkavat olla pikkuhiljaa kasassa liigajoukkueita myöten.
– Tämän valmentajanimityksen myötä myös miesten ja naisten liigajoukkueiden valmennus alkaa olla kasassa, Koovee tiedottaa valmennustiimit julki huhtikuun aikana.

Kooveen tiedotteesta
Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli