Koovee oli sitkeä vihkiäisvieras – Laura Hietamäen rankkari ratkaisi SB-Prolle

SB-Pro pysyi voittamattomana uudessa kotiareenassaan Arkadia-hallissa Nurmijärven Klaukkalassa. Hallin vihkiäisottelun vierasjoukkue, Koovee Tampereelta, laittoi kuitenkin tiukasti kampoihin ja venytti ratkaisun rangaistuslaukauskilpailuun asti.

SB-Pro pysyi voittamattomana uudessa kotiareenassaan Arkadia-hallissa Nurmijärven Klaukkalassa. Hallin vihkiäisottelun vierasjoukkue, Koovee Tampereelta, laittoi kuitenkin tiukasti kampoihin ja venytti ratkaisun rangaistuslaukauskilpailuun asti. Laura Hietamäen tuplaonnistuminen toi SB-Prolle 11. peräkkäisen voiton lukemin 7–6. Nurmijärveläisten ero sarjakolmonen Kooveehen kasvoi pisteellä, mutta Tampereen Classic siirtyi maalieron turvin sarjajohtoon murskattuaan O2-Jyväskylän peräti 16–2.

Ennen SB-Pron ja Kooveen ottelua Arkadia-halli vihittiin virallisesti käyttöön. Nurmijärven kunnanjohtajana maaliskuun alussa aloittava Outi Mäkelä leikkasi juhlallisesti nauhan. Sen jälkeen Arkadian yhteislyseon oppilas Viivi Rättyä kajautti Maamme-laulun tyylillä, jota ei olisi tarvinnut hävetä suuremmillakaan foorumeilla.
– On hienoa olla täällä tänään, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen sanoi.
– Uusi halli tuo aina alueelle paremmat olosuhteet ja edistää salibandyn harrastamista. Kun paikkakunnalle tulee näin hieno halli, se mahdollistaa paikalliselle seuralle toiminnan laajentamisen. Se taas tuo mukanaan paljon muuta hyvää, Lampinen korosti.
– Kun täällä on vahva paikallinen naisten liigan joukkue, on pienillä pelaajanaluilla hienoja esikuvia.
Salibandyliitto on päättänyt, että huhtikuun lopussa pelattava naisten neljän maan EFT-turnaus pelataan Arkadia-hallissa.
– Toivottavasti sekin osaltaan kasvattaa salibandyhypeä alueella ja saa nurmijärveläiset ottamaan lajin omakseen, Lampinen sanoi.

Tiukkaa tappiin asti

Naisten liigaa Arkadia-hallissa pelattiin ensimmäistä kertaa jo neljä viikkoa sitten. Silloin SB-Pro kukisti Classicin yhdellä maalilla jo varsinaisella peliajalla. Nyt kolmisensataa katsojaa joutui istumaan tulisilla hiilillä pitkän kaavan mukaan. Kotijoukkue johti vielä kahdeksan minuuttia ennen loppua 6–4, mutta Koovee kiri rinnalle. Oona Kaupin tasoitusosuma syntyi ajassa 58.39. Kaksoissiskonsa Veera Kaupin tavoin varsinaisella peliajalla kahdesti maalannut Oona oli jo vahvasti petaamassa vierasvoittoa onnistuttuaan joukkueensa ensimmäisenä rankkarinlaukojana. SB-Pron kaksi ensimmäistä yrittäjää epäonnistuivat, mutta kolmas, Laura Hietamäki, siirsi ratkaisun neljänteen pariin. Siinä hän onnistui uudelleen, ja maalivahti Tiltu Siltanen puolestaan torpedoi Oona Kaupin toisen yrityksen.
– Annoimme yleisölle koko rahan edestä, ratkaisija Hietamäki totesi.
– Tyydyimme pelaamaan 55 minuuttia hyvin. Sitten keskittyminen katosi, hän myönsi.
– Numerot eivät pahemmin valehtele, Oona Kauppi tunnusti.
– Me olimme alussa puolustuspäässä koko ajan metrin jäljessä. Mutta loppujen lopuksi hieno ja varmasti viihdyttävä peli, kun mentiin tappiin asti.

Viiden kaksosparin koitos

Joukkueiden kokoonpanoissa oli peräti viisi kaksoissisko-paria. SB-Pron kaksosista Elina ja Karoliina Kujala keräsivät yhteensä tehot 0+3, Heidi ja Jaana Lirkki 1+1, Laura ja Mirja Hietamäki niin ikään 1+1 kuten myös Marjut Kinnunen ja Marianne Pohjonen. Kooveen Oona ja Veera Kaupin yhteissaldo oli 4+2. Hanna Puolakan viimeistelemä ja Henriikka Keinäsen viimeistelemä Kooveen 5–4-kavennus oli pelin ainoa maali, mistä ei kaksosille kirjattu tehopisteitä.
SB-Pron yllätysnimi oli kaksi maalia viimeistellyt Melina Rissanen, joka paikkasi Kujalan kaksosten rinnalla sairaslistalaista tehotšekkiä Denisa Ratajovaa.
– Pelikurin löystyminen oli maksaa pisteet, SB-Pron pääkäskijä Matti Kaipio kommentoi.
– Tiukassa paikassa kuumat pelaajat, maalivahti Siltanen ja Laura Hietamäki, hoitivat homman, hän huokaili.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

SBPro-Koovee2.jpg

Teksti: Matti Hannula
Kuvat: Juhani Järvenpää

Kuvatekstit:

Pääkuva: SB-Pron Laura Hietamäki jujutti Koovee-vahti Noora Laakson rankkarikisassa kahdesti.

Alakuva:  Arkadia-hallin vihkiäisnauhan leikkasi Nurmijärven kunnanjohtajana maaliskuun alussa aloittava Outi Mäkelä. Nauhaa pitelivät nykyinen kunnanjohtaja Kimmo Behm (vas.), Arkadian koulukiinteistöt Oy:n puheenjohtaja Ritva Hämäläinen, SB-Pron puheenjohtaja Janne Raatikainen ja Arkadian yhteislyseon rehtori Jaakko Julkunen. Lipunkantajana Nurmijärven liikuntapäällikkö Antero Lempiö.

Jaa artikkeli