Koovee lähtee Salibandyliigaan Ilja Pantzarin komennossa

Ilja Pantzar, Iivo Pantzar ja Jenni Puputti ovat Kooveen ensi kauden valmennustiimi.

Koovee lähtee syyskuussa starttaavaan Salibandyliigaan Ilja Pantzarin komennossa. Pantzar on toiminut jo kaksi edellistä kautta miesten valmennustiimissä. Hänen sopimuksensa päävalmentajana on kaksivuotinen eli se kattaa kaudet 2018-19 ja 2019-20.

Ilja Pantzar seuraa tehtävässään kaksi vuotta päävalmentajana toiminutta Valtteri Sainiota. Pantzar on ollut merkittävässä roolissa joukkueen valmennuksessa jo kaksi vuotta, joten hän tuntee pelaajat ja on lisäksi valmentanut heistä useita jo juniorijoukkueissa. Kooveen miesten valmentamisen ohella Ilja on toiminut pitkään valmennustehtävissä seuran juniorijoukkueissa. Ilja Pantzar kuuluu myös Suomen U16-poikamaajoukkueen valmennustiimiin.

Salibandyjaoston puheenjohtaja Jaakko Aho:
– Jatkumo on luonnollinen, mutta ei tätä etukäteen oltu päätetty ja kävimme läpi muitakin vaihtoehtoja sekä seuran sisältä että ulkopuolelta. Valtteri Sainio päätti olla käyttämättä optiota viime vuoden puolella ja valintaprosessi lähti silloin käyntiin. Ei päätös yksinkertainen ollut ja toki joukkueen taistelu sarjapaikasta kevään aikana hiukan asioita monimutkaisti. Haluan tässä yhteydessä kiittää Valtteria hänen tekemästään työstä kahden viime vuoden aikana.

Avukseen valmennustiimiin Ilja saa Iivo Pantzarin, jonka jo aiemmin julkaistu päätoiminen valmentajatyö Kooveessa pitää sisällään myös roolin miesten valmennustiimissä. Iivo Pantzarin sopimus on yksivuotinen. Tiimin täydentää ja omalta osaltaan jatkuvuutta fyysiseen valmennukseen tuo Jenni Puputti. Hän on toiminut Kooveen miesten fysiikkavalmentajana myös kaksi edellistä kautta. Jenni Puputti on tehnyt erittäin hyvää työtä fysiikkavalmennuksessa sekä Kooveessa että jääkiekon puolella Tapparassa, joten kysyntää Jennin ajalle löytyy. Onneksi kuitenkin tästäkin päästiin yhteisymmärrykseen ja Jenni pääsee jatkamaan osana valmennustiimiä jatkossakin.

Menestyminen Salibandyliigassa on Kooveessa selkeänä pidemmän ajan tavoitteena, mutta tulosten suhteen suunnan halutaan luonnollisesti kääntyvän heti ensi kaudella.

Päävalmentaja Ilja Pantzar painottaa, että paremmat tulokset syntyvät parantamalla valmennuksen lisäksi myös muuta toimintaa:
– Ei me seurana voida mennä sen taakse, että joukkue on keski-iältään nuori. Meidän onnistumistamme voidaan mitata vain otteluiden lopputuloksilla ja sarjataulukolla. Kun tulosten halutaan parantuvan, täytyy kehitystä tapahtua sekä urheilijoissa, valmennuksessa että taustoilla.

Valmennuksen muodostamisen kanssa samaan aikaan joukkueen pelaajarosterin kasaaminen on edennyt ja sopimuksia tuleville kausille on tehty. Tästä tullaan seuraavien viikkojen aikana tiedottamaan erikseen. Sama pätee joukkueen muuhun taustajoukkoon ja –tiimiin.

Kooveessa halutaan jatkossa entisestään yhtenäistää vanhimpien juniorijoukkueiden ja miesten liigajoukkueen toimintaa. Samalla kyvykkäille nuorille pelaajille on tarjolla selkeämpi reitti junioreista liigajoukkueeseen. Kooveen lajijohtaja Juri Jolkkonen painottaa, että tuoreet valmentajasopimukset on tehty myös tämä strategia vahvasti huomioiden:
– Haluamme ehdottomasti olla pidemmällä aikavälillä menestyvä joukkue miesten salibandyliigassa. Samalla myös haluamme, että Kooveen junioreista on realistinen mahdollisuus edetä liigapelaajaksi. Näiden tavoitteiden tueksi olemme nyt ottaneet ensimmäiset askeleet valmennuksellisten asioiden osalta.

Kooveen tiedotteesta
Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli