Koovee kiinnitti runkotrion ja tukun talentteja

Lauri Alkki, Jaakko Nieminen ja Samu Saari pelaavat ensi kaudella Kooveessa.

Kooveen ensi kauden kokoonpano on täydentynyt uusien pelaajasopimusten myötä. Joukkueessa jatkavat viime kaudella joukkueen runkopelaajiin kuuluneet Lauri Alkki ja Jaakko Nieminen. Lisäksi jatkosopimuksen on tehnyt Samu Saari, joka palaa pitkän loukkaantumisen jälkeen pelikentille.

Koovee on tehnyt liigasopimukset myös yhdeksän junioripelaajansa kanssa. Joukossa ovat muun muassa kaikki viimeisen nuorten maajoukkueleiritykseen valitut pelaajat.

Kolme tärkeää avainpelaajaa ensi kauden pelaajarunkoon

Lauri Alkki on pelannut Salibandyliigaa Kooveessa kolmen kauden ajan. Monipuolisena pelaajana tunnettu Alkki on nostanut rooliaan Kooveen takalinjoilljokaisella pelaamallaan kaudella ja saman suunnan odotetaan jatkuvan myös ensi kaudella. Tähän saakka 22-vuotias puolustaja on pelannut 67 liigaottelua ja kerännyt niissä 18 (2+16) tehopistettä.

Kooveen oman juniorituotannon kasvatti Jaakko Nieminen nousi viime kaudella vakituisesti Kooveen pelaavaan kokoonpanoon. Alkukaudella rooli löytyi vaihdellen puolustajan ja laitahyökkääjän tontilla, mutta loppukaudella pelipaikaksi vakiintui kakkosviisikon vasemman laiturin tontti. Liukkaasti liikkuva Nieminen paransi otteitaan läpi kauden ollen mm. playout-sarjassa Steelersia vastaan varsin näkyvässä roolissa iskien mm. kolme tärkeää maalia.

Polvivamman vuoksi koko viime kauden sivussa ollut Samu Saari jatkaa myös Kooveessa. Saarelle oli suunniteltu jo viime kaudelle isoa roolia Koovee-hyökkäyksessä, mutta harmillinen loukkaantuminen pilasi nämä suunnitelmat. Suomen U23- ja U19-maajoukkueisiin kuulunut hyökkääjä pystyy pelaamaan sekä laidassa, että keskellä. Saaren paluu ja jatkosopimus otetaan Kooveen riveissä erittäin suurella ilolla vastaan.

Lupaavimmille junioreille sopimuksia jatkuvuuden takeeksi

Koovee on solminut sopimuksia myös usean lupaavan junioripelaajansa kanssa. Osa sopimuksista on solmittu tämän kevään aikana ja osa jo viime kaudella. Näistä nuorista lupauksista osan odotetaan ottavan paikkansa jo ensi kaudella liigajoukkueen pelaavassa kokoonpanossa ja useamman nousevan tosissaan taistelemaan peliminuuteista liigassa. Joukossa on myös pelaajia, joiden pääasiallinen peli- ja harjoittelupaikka löytyy vielä ensi kaudella seuran A-nuorten joukkueesta.

Tämän kevään B-poikien mestarijoukkueesta Kooveeta edustavat vähintään kahden seuraavan kauden ajan maalivahti Oskar Sillanpää ja kenttäpelaajat Kim Hyrkkönen, Aapo Mäkelä, Aatu Naskali ja Joona Valkama. Kaikki viisi pelaajaa olivat valittuina viimeisimpään U19-poikien maajoukkueen leiriryhmään. Näistä 00-syntyneistä lupauksista Kim Hyrkkönen puki Koovee-paidan päällensä miesten liigassa muutamaan otteeseen jo viime kaudella. Muuten nämä nuorukaiset pelasivat päättyneellä kaudella avainrooleissa seuran A- ja B-poikien joukkueissa ja juhlivat siis kauden päätteeksi B-poikien SM-kultaa.

Juniori-ikäisistä pelaajista sopimukset on solmittu myös 1998-1999 syntyneiden Paavo Alentolan, Mikael Jolkkosen, Aleks Sillanpään ja Toni Tuomen kanssa. Tästä nelikosta sekä hyökkääjän että puolustajan pelipaikat taitava Sillanpää merkkautti jo viime kaudella tililleen 23 miesten liigaottelua ja liigadebyyttinsä teki myös A-poikien paras pistemies Mikael Jolkkonen. Paavo Alentola kuului päättyneellä kaudella A-poikien kärkipuolustajien joukkoon ja maalivahti Toni Tuomi oli koko A-nuorten SM-sarjan maalivahtitilaston ykkönen.

Joukkue valmis toukokuun aikana

Nyt julkaistujen sopimusten lisäksi allekirjoitettuina on myös vielä julkaisemattomia sopimuksia. Näistä lisää tulevien viikkojen aikana. Joukkueen kokoaminen on edennyt tähän asti suunnitelmien mukaan ja kokoonpanon viimeisetkin palaset saataneen kohdilleen aivan lähiaikoina. Koovee lähtee tulevaan kauteen muutamaa pelaajaa laajemmalla kokoonpanolla kuin viime kaudella.

Kooveen tiedotteesta
Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli