Kommentti: Tervetuloa kaukaloon, Jarkko!

Jo toinen kerta parin viikon sisään kun salibandyhullu sai katsoa varmuuden vuoksi toisenkin kerran kalenteriin.

Onko aprillipäivä?

Ei ollut, kummallakaan kerralla. Erä ja Viikingit tosiaan fuusioituivat, ja Jarkko Nieminen liittyy tosiaan Classicin joukkueeseen Salibandyliigassa. Ja kuulemani mukaan tosiaan pelaamaan eikä poimimaan pois helpot kertaotsikot.

Salibandya en ole koskaan itse nähnyt Niemisen pelaavan, mutta kun asiaa mietin.. miksipä ei? On noita useamman lajin osaajia Suomessa ennenkin nähty, muitakin kuin Timo Nummelin. Jokereiden Juha Salo ja HIFK:n ja eräiden muiden joukkueiden Valeri Krykov taituroivat salibandykaukalossa pokaaliin saakka, ja Tuula Myllyniemi ehti harhautella vastustajia myös reikäpallolla. Vähintään kahden lajin huipuksi laskisin myös Kassu Saarisen. Entä Ruotsin salibandyn pääsarjaa pelannut Henke Larsson? Olette saattaneet kuulla myös Teukka Teräväisestä?

Maailmalla monen lajin huippuja riittää, kuten huomaa nopeasti katsoen vaikka kaikkitietävän Wikipedian List of multi-sport athletes -sivua. Sen pituus yllätti minutkin.

Suomalaiseen tapaan ei Classicin ja Jarkko Niemisen sopimusjulkistuksesta kulunut minuuttiakaan kun eetteriin kilahti ensimmäinen odotetun kärttyinen ”tämä on osoitus salibandyn heikosta tasosta” -narahdus. Onneksi salibandy on jo kasvanut siihen ikään ja kokoon, että itsetunto kestää tehdä uusia rohkeita avauksia. Ja kestää muuten senkin mahdollisuuden, että Nieminen pärjää kaukalossa hyvin pelaamatta läpi juuri salibandyn junioriputkea.

En odota Jarkko Niemiseltä kaukalossa yhtä pehmeitä käsiä kuin uuden sukupolven rasmuskainulaisilta mutten myöskään samaa kiusaantumisen tunnetta kuin aiheuttaisi Veikkausliigassa pari minuuttia hölkkäävä eläkeikäinen telakanjohtaja.

Koska Niemisen valinta on nimenomaan Suomen tämän hetken laadukkain joukkue Classic (anteeksi Oilers, saatte haastaa tämän väitteen lauantaina Superfinaalissa), tiedän urheilun omien luonnonlakien osoittavan Niemiselle hänen paikkansa. Classic pelaa mestaruuksista, joten Nieminen pelaa, jos hyödyttää joukkuetta.

Päivän pommi kertoo Classicin ja salibandyn rohkeudesta ja raikkaudesta, ja Classicin tunnettu tennistausta tuo nyt solmittuun liittoon vielä yhden tyylikkään tason.

Mahtavaa, Passo ja kumppanit!

Mika Hilska

Jaa artikkeli