Kommentti: Kyllä kannatti viedä Salibandyliiga Singaporeen

Classicin ja TPS:n matkaa Singaporeen läheltä seurannut toimittaja Tuomo Reponen oli näkemästään vaikuttunut.

Voin olla rehellinen. En olisi kuvitellutkaan millaiset karkelot Salibandyliigan runkosarjaottelussa voi saada aikaan Singaporessa. 1657 katsojaa ei ole ennennäkemätön määrä. Moisia on saatu aikaan myös Suomessa. Our Tampines Hubissa nähtyä tunnelmaa ei joka päivä näe.

Hieno poikittaissyöttö, suoraan ilmasta lyöty laukaus, torjunta. Mitä tahansa. Lähes jokainen suoritus sai yleisön kohahtamaan. Tiedättehän, sellainen kohahdus, jonka Suomessa kokee pudotuspelien jatkoajalla, kun ratkaisumaali jää milleistä kiinni.

Pelaajat lähtivät tunnelmaan täysillä mukaan. Varmasti osittain siksi ottelussa nähtiin kaiken kaikkiaan 15 maalia. Petteri Nykky kiitteli omiensa alkua. Joonas Pylsyn ja Joona Rantalan viisikot ehtivät kumpainenkin heilauttaa verkkoa kahdesti, ennen kuin ensimmäinen kymppi oli täynnä.

TPS:n puolella Jukka Ruotsalainen sen sijaan ihmetteli, kuinka helposti turkulaiset päästivät vastustajan johtoon. 4-0-osuman jälkeen otettu aikalisä piristi TPS:n peliä, mutta Classic ei enää johtoasemastaan luopunut.

Jaossa oli tietenkin kaksi tärkeää sarjapistettä, jotka kotijoukkueena toiminut Classic otti mukaansa. TPS-puolustaja Oliver Järvistä harmitti ottelun jälkeen menetetyt pisteet, mutta totesi samaan hengenvetoon, että nauttii huomiosta, jota ottelun jälkeen sai.

Yhteiskuvien ja nimmarien pyytäjiä riitti nimittäin pidemmäksi jonoksi asti. Lähes tunnin kestänyt mylläkkä oli äärimmäisen tyylikkäästi hoidettu pelaajilta. Heiltäkin, joita tappio varmasti korpesi.

Parasta paikan päällä, sanovat. Salibandyliigaottelun vieminen Singaporeen tuntui alun perin kohtalaisen älyttömältä tempaukselta. Tunnelma, fanaattisuus, ja ne lukemattomat hymyt aasialaisten fanien kasvoilla jäivät mieleen. Ottelun aikana tulleet kylmät väreet eivät johtuneet hyvin ilmastoidusta hallista. Tämä kannatti tehdä.

Tuomo ”Miha” Reponen

Jaa artikkeli