Kolmen maalin johto ei riittänyt – Suomen U23-miehille kaikkien aikojen toinen tappio

Avauserän kolmen maalin johto ei riittänyt Suomen U23-joukkueelle pisteisiin Saksan Nations Cupin avauksessa, kun Tšekki tuli toisessa erässä ohi ja 5–4-voittoon. Tappio oli Suomen U23-maajoukkueen vuodesta 2016 alkaneen historian toinen.

Suomi hallitsi Naumburgissa avauserää, ja Juuso Ahola sipaisi Tatu Havulan poikkisyötöstä avausosuman jo 13 sekunnin kohdalla. Kohta oli Ahola taas takatolpalla aivan vapaana ja peli jo 2-0. Otto Kilven kääntölaukauksella sipaiseman 3–0-osuman jälkeenkin Suomella oli isoja paikkoja, mutta ne jäivät käyttämättä. Sen sijaan hiipi Tšekki maalin päähän, kun Petr Majer ensin lakaisi vastaiskun päätteeksi irtopallon verkkoon ja erän viimeisellä minuutilla kiskaisi kierrosta jo 3-2.

Toisessa erässä kykeni Niko Laiti kuittaamaan Tšekin nopean tasoituksen saman tien, mutta sitten siirtyi ote vastustajalle. Ylivoimapeli toi uuden tasoituksen, ja erän puolivälin jälkeen Tšekki siirtyi ensi kertaa edelle. Adam Palcinsky imaisi kolme suomalaista kimppuunsa päätyyn, ja syöttö löysi maalilta vapaan Lukas Fukalan. Kuiva kausi jatkui kolmannenkin erän jossa Suomi ei saanut palloa Tomas Jurcon verkkoon edes pelatessaan viimeiset kaksi ja puoli minuuttia ilman maalivahtia.

Floorball Deutschlandin kuvia ottelusta

Salibandya, Naumburg, Saksa

Suomi U23–Tšekki U23 4-5 (3-2, 1-3, 0-0)

1. erä: 0.13 Juuso Ahola (Tatu Havula) 1-0, 5.10 Ahola (Niko Einiö) 2-0, 10.17 Otto Kilpi (Havula) 3-0, 10.43 Petr Majer 3-1, 19.33 Majer (Matyas Bachmaier) 3-2.
2. erä: 20.35 Oma maali 3-3, 20.46 Niko Laiti (Olli Jokela) 4-3, 26.00 Bohumil Piskacek (Majer) 4-4, 33.44 Lukas Fukala (Adam Palcinsky) 4-5.
3. erä: Maaliton.