Kolme ottelua, kolme voittoa – näin Suomen salibandynaiset herkuttelivat turnausykköseksi mahtimaiden kohdatessa

Suomen naisten maajoukkue otti maukkaat voitot päävastustajistaan viime viikonlopun neljän maan turnauksessa Sveitsissä. Maalikimarat löytyvät nyt koosteina.

Sveitsin pääkaupungin Bernin liepeillä käyty turnaus lämmitti marras-joulukuun MM-tapahtumaan valmistautuvaa naisten maajoukkuettamme. Suomi puristi voitot kaikista kolmesta päävastustajastaan.

Erityisen maukas oli Suomen turnauksen päättänyt Ruotsi-ottelu, jossa voitto ratkaistiin vasta rangaistuslaukauksissa. Sitä ennenkin ottelussa oli draaman aineksia.

Länsinaapurin jo valmistautuessa voitonjuhliin, Oona Kauppi toi Suomen tasoihin vain neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jatkoajan viime sekunneilla Ruotsille vihellettiin rangaistuslaukaus, mutta maalivahti Tiltu Siltanen pysäytti pallon ja torjui myös rangaistuslaukauskisassa kaikki ruotsalaisyritykset. Suomen 9-8-voitto Ruotsista oli ensimmäinen sitten syyskuun 2015.

Myös Sveitsin kanssa nähtiin tiukka vääntö. Sen Suomi selvitti Jenna Saarion ylivoimaosumalla jatkoajalla 5-4. Tshekki taipui suomalaiskäsittelyssä 9-4. Veera Kauppi oli turnauksen pistekuningatar (7+3=10).

Seuraavaksi samat maat nähdään 15.-17.10. Lempäälän Ideaparkin suojissa järjestettävässä EFT-turnauksessa. Mukana tuolloin ovat myös U19-naiset.

Salibandynaisten vuosi huipentuu 27.11.-5.12.2021 MM-kisoissa Ruotsin Uppsalassa – paikassa, jossa Suomen U19-naiset voittivat vastikään ikäluokan MM-kisat.

Sveitsi – Suomi 4-5 ja.
Suomi – Tshekki 9-4
Ruotsi-Suomi 7-8 rl.

Kuva: Claudio Schwarz, unihockey-fotos.ch

Jaa artikkeli