Kolmas kerta toden sanoo? SB-Pro haastaa maailman parhaat

Elina Kujala ja uusi valmennus ovat SB-Pron aseita, kun se lähtee kolmannen kerran yrittämään Champions Cupin voittoa.

SB-Pro naisissa hakee Classicin miesten tavoin tällä viikolla Gävlessä ensimmäistä Champions Cupin voittoaan. Pro kohtaa huomisessa välierässä Tshekin Vitkovicen, ja jos voitto tulee, perjantain finaalissa Ruotsin IKSUn tai Sveitsin Piranha Churin.

SB-Pro matkusti Gävleen tänään laivalla ja bussilla, ja reissu osui yhteen kovimmista keleistä miesmuistiin.
– Laivamatka meni yllättävän hyvin, vaikka olikin tosi kova myrsky, Pro-ikoni Elina Kujala kertoo periltä Gävlestä. Nurmijärveläiset pääsivät illalla harjoittelemaan turnausareenalle, ja valmistautuminen koitokseen on toki alkanut jo kotimaassa.
– Champions Cup on yksi kauden päätavoitteistamme, joten ollaan käyty hyvin vastustajia läpi. Vitkovice on fyysinen joukkue, joka pyrkii tulemaan kovaa päälle. He ovat tällä kaudella hallinneet omaa sarjaansa, joten olemme vastaavasti pyrkineet terävöittämään tiettyjä juttuja omassa pelissämme, Elina Kujala muotoilee.

Mestari SB-Pro on naisten Salibandyliigassa tällä hetkellä neljäntenä voitettuaan 12 ottelustaan kahdeksan. Syksyyn mahtui Nurmijärvellä turbulenssia, kun Sami Saarikoski ja Paula Jouhten ottivat kesken kauden valmennusvastuun ja Elina Kujalakin palasi sittenkin kokoonpanoon ehdittyään viime keväänä kertaalleen lopettaa Suomen mestarina. Ennen joulutaukoa hän ehti pelille otteluissa Kooveeta ja ÅIF:aa vastaan laukoen kauden ensimmäiset kaksi maaliaan.
– Ainakin itsestä tuntuu, että olen päässyt hyvin peliin mukaan. Ollaan kuitenkin pystytty vetämään jo useampi tapahtuma yhdessä, Kujala itse arvioi.
– Jouluna pidettiin yhteisistä treeneistä viikon verran taukoa ja tehtiin tahoillamme omatoimista harjoittelua. Nyt välipäivinä oli sitten treenit sekä leiriviikonloppu, johon mahtui sekä harjoituksia että peli.

Mikään untuvikko ei SB-Pro Euroopan eliitin kinkereissä ole. Kauden 2013-2014 Champions Cupissa Tampereella Pro pudotti välierässä Classicin taipuakseen sitten finaalissa Ruotsin Rönnbylle. Seuraavana vuonna Zürichissä tie nousi pystyyn välierässä sitten koko turnauksen vienyttä Ruotsin Djurgårdenia vastaan. Hukkaan ei kokemus kuitenkaan ole mennyt.
– Aiemmat kokemukset näistä peleistä ovat tärkeitä. Nyt tiedetään mitä on tulossa, joten valmistautuminen on ollut sen mukaista, Elina Kujala muistuttaa.

Lue myös: Salibandyn Champions Cup alkaa torstaina Gävlessä – näin seuraat turnausta

45404077685_4ff685eeb2_k.jpg

Kuvat: Esa Takalo

Jaa artikkeli