Kiitos päävalmentaja Lasse Kurronen - Neljä projektia, kahdeksan vuotta, kolme MM-hopeaa, yksi MM-pronssi ja eniten otteluita päävalmentajana

Suomen naisten salibandymaajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen on johtanut joukkoja kahdeksan vuotta, neljässä eri projektissa.

Lasse Kurronen aloitti naisten salibandymaajoukkueen päävalmentajana vuonna 2016. Matka käynnistyi Suomi-Sveitsi ottelulla Sandsvikissa, Ruotsissa ja päättyi Suomen voittoon lukemin 5-1. Kurrosen ensimmäinen projekti tähtäsi Slovakian 2017 MM-kisoihin, jossa Suomi sijoittui hopealle. Toisen kisaprojektin tähtäimenä oli Sveitsin vuoden 2019 maailmanmestaruuskilpailut. Suomi sijoittui kisoissa MM-pronssille. Kolmannen projektin päätavoite oli Uppsalan vuoden 2021 kisoissa, jossa Suomi sijoittui MM-hopealle jatkoaikatappion myötä. Kurrosen johtama neljäs projekti tähtäsi Singaporen viime joulukuun maailmanmestaruuskisoihin, jossa Suomi sijoittui toiseksi. 

Nyt kun pöly on laskeutunut viime joulukuun MM-kisoista, niin millaisia ajatuksia vuodet päävalmentajana herättävät, Lasse Kurronen?

-MM-finaalipettymyksen jälkeen kyllä tässä vähän haikeutta, mutta myös helpotusta on ilmassa. Kyllä tuo oli kova, mutta erittäin antoisa urakka. Sain paljon ystäviä ja verkostoa. Ja suurin kiitos tietysti on, jos olen osannut olla pelaajille avuksi ja vienyt suomalaista salibandya eteenpäin.

Lasse Kurrosen päävalmentaja-ajalla Suomi sijoittui kolmesti maailmanmestaruus hopealle ja kerran pronssille. MM-finaalissa pelattiin kolmesti, joista maailmanmestaruus ratkottiin kerran rangaistuslaukauskilpailussa ja kerran jatkoajalla. Kurronen on saavuttanut eniten otteluita (84) salibandymaajoukkueiden päävalmentajana ja saanut myös paljon kiitosta niin suomalaisen salibandyn lajin kehityksestä kuin maajoukkueen sisäisen kulttuurin eteen tehdystä työstä.

Missä asioissa on menty eteenpäin näiden kahdeksan vuoden aikana?

-Kyllä mielestäni pystyimme kehittämään taktista osaamista – etenkin viimeisten neljän vuoden aikana Ruotsalaisen Jukan tullessa mukaan tiimiin. Pelaajien taitotaso on noussut, mikä auttoi pallollisen pelin kehittämisessä. Avointa, rehellistä ja luottamukseen perustuvaa kulttuuria kehitettiin. Käsitykseni mukaan pelaajilla oli hyvä ja turvallinen olo maajoukkueessa. Siitä olen kenties eniten iloinen.

Kurronen on johtanut maajoukkueen joukkoja viimeisen kahdeksan vuoden ajan, jonka ohella hän on toiminut myös kuljettimia ja kuljetinjärjestelmiä valmistavan perheyritys Laitex Oy:n toimitusjohtajana. Kurrosen johtajuudesta on kirjoitettu muun muassa Helsingin Sanomissa, Salibandyliiton nettisivuilla ja YLE:n sivuilla.

Nyt kun päävalmentajuus väistyy arjesta, niin mitä Lasse Kurronen suunnittelee tulevaisuudelle?

-Nyt on aika ottaa vähän etäisyyttä salibandyyn ja keskittyä perheeseen, ystäviin ja siviilityöhön. Meinasin myös lomailla vähän enemmän. Kahdeksan vuotta päävalmentajana ja toimitusjohtajana samanaikaisesti jatkuvassa tulosvastuussa on vaatinut aika paljon, niin itseltäni kuin lähipiiriltäkin. 40 ikävuotta tulee kohta mittariin ja ajattelin tulevaisuudessa tuntea itseni paremmin ja priorisoida omaa sekä perheen hyvinvointia enemmän.

Kiitos Lasse Kurronen suomalaisen salibandyn eteen tehdystä työstä ja onnea tulevaan!

Mediatilaisuus 2017
Mediatilaisuus 2017
Uppsala 2021
Uppsala 2021
Maajoukkueleiri Eerikkilässä 2019
Maajoukkueleiri Eerikkilässä 2019
Singapore 2023
Singapore 2023

Jaa artikkeli