Kiitos Laura Manninen, Noora Vuorela ja Krista Nieminen upeista maajoukkueurista

Suomen salibandymaajoukkueen Laura Manninen, Noora Vuorela ja Krista Nieminen ovat ilmoittaneet pelanneensa uransa viimeiset ottelut joulukuun Singaporen MM-kisoissa. Kiitos upeista maajoukkueurista, hetkistä pelikentillä ja panoksesta suomalaiseen salibandyyn. 

Laura Manninen on Tikkurilan Tiikereiden kasvatti, jonka tie vei SB-Prohon ennen muuttoa Ruotsiin. Pelikausia kertyi kahdeksan Ruotsissa seurajoukkue Pixbo Wallenstam IBK:ssa, Länsi-Götanmaalla. Manninen on nähty viime kaudesta alkaen porvoolaisen PSS:n pelipaidassa. 

Manninen on vuoden 2012 nuorten maailmanmestari ja aikuisten kisoista hänellä on neljä MM-hopeaa ja yksi MM-pronssi. Tehopisteet maajoukkueessa näyttävät yhteensä 47 pistettä, joista 20 maalia ja 27 syöttöä. Manninen on myös jaetulla 4. sijalla Mia Karjalaisen kanssa eniten otteluita maajoukkueessa -listalla. Eniten otteluita maajoukkueessa:

  • Kujala Elina 132
  • Ukkonen Tiia 126
  • Kujala Karoliina 122
  • Karjalainen Mia 111
  • Manninen Laura 111

Turun Palloseuran kasvatti, maalivahti Noora Vuorela on edustanut koko uransa TPS-seurajoukkuetta. Vuorela on torjunut seurajoukkueen maalilla, F-liigassa, yhteensä 223 ottelua. Vuorela on vuoden 2012 nuorten maailmanmestari ja aikuisten kisoista hänellä on kaksi MM-hopeaa. Naisten maaotteluita Vuorela on pelannut yhteensä 36 ottelua, joissa hän on tehnyt myös yhden syöttöpisteen.

Espoolaislähtöinen maalivahti Krista Nieminen on edustanut Suomessa Espoon Oilersia, nurmijärveläistä SB-Prota sekä Porvoon Salibandyseuraa. Nieminen on pelannut Ruotsin pääsarjassa Åkersbergissa sekä Sveitsin liigassa Zug Unitedissa ja Unihockey Berner Oberlandissa. Tällä kaudella maalivahti Nieminen pelaa Kloten-Dietlikon Jetsissä. Nieminen on torjunut Suomen maaotteluissa yhteensä 54 ottelussa ja hänellä on kaksi MM-hopeaa sekä yksi MM-pronssi.

Jaa artikkeli