Kiitä koutsia – tänään on kansainvälinen valmentajan päivä

Tänään 25.9. vietetään kansainvälistä valmentajapäivää. Nyt on hyvä hetki osoittaa arvostusta kaikille heille, jotka niin salibandyssa kuin muissakin lajeissa käyttävät aikaansa urheilijoiden ohjaamiseen ja usein puhtaasti rakkaudesta lajiin tai minimaalisilla korvauksilla.

Päivän teemana on #kiittikoutsi, kansainvälisesti #ThanksCoach, ja se järjestetään liitettynä Euroopan urheiluviikon #beactive-toimenpiteisiin. Valmentajan päivän ideana on tuoda urheiluvalmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille.

Suomessa on arviolta 80 000 urheiluvalmentajaa ja Euroopassa noin yhdeksän miljoonaa. Valmentajilla on valtava vaikutus elämäämme ja yhteiskuntaamme. Valtaosa valmentajista toimii vieläpä ilman korvausta vapaaehtoispohjalta. Valmentajia voi toki kiittää vaikka jokaisena päivänä, mutta erityisen hyvä päivä kiitoksille on Valmentajan päivä 25.9.

Valmentajan päivän aloite lähti liikkeelle vuonna 2019 Suomesta, kun Suomi oli EU-puheenjohtajamaana vetovastuussa Euroopan urheiluviikosta. Aloitteen takana ovat Suomen Valmentajat, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL, Suomen Olympiakomitea ja Valmentajuuden maailmanjärjestö ICCE (International Council for Coaching Excellence). Suomessa asiaa eteenpäin vie myös Euroopan urheiluviikon kontaktipiste opetushallitus.

#kiitäkoutsia Suomen Valmentajien sivuilla

Katso tästä video: Salibandyliiton P18 MAAJOUKKUETIE-tapahtumaan Eerikkilässä osallistuneet Jarno Ihme, Väinö Mertaniemi, Juuso Suotula, Teemu Karppanen ja Joonas Ekuri kertovat minkälainen on hyvä valmentaja ja ketä valmentajaa he haluavat kiittää.

Jaa artikkeli