Kihauttaja, eläin ja jalkava jatkavat Jyväskylässä

O2-Jyväskylä kirkasti kelmeää koronaviikkoa kolmella keskeisellä jatkosopimuksella.

O2-Jyväskylä pääsi julkaisemaan ensi kauden Divariin tärkeitä jatkosopimuksia: Nimensä alle ovat raapaisseet puolustajat Karel Joutsimäki ja Jani Kuronen sekä hyökkääjä Niklas Pulli.

Karel Joutsimäelle edessä on neljäs kausi Amppareiden paidassa. Tilille on kertynyt 66 Divarin runkosarjan ottelua tehopistein 4+7=11 sekä lisäksi neljä pudotuspeliottelua. Viime kaudella Karel nousi myös yhdeksi joukkueen johtavista pelaajista puolustuspäässä ja on ottanut isoja kehitysaskeleita kohti Divarin eliittiä.

Päävalmentaja Joonas Kaasalainen kommentoi Joutsimäen sopimusta seuraavanlaisesti:
– Erittäin taitava pallollinen puolustaja, joka pystyy pysymään pallossa ja rytmittämään peliä. Karelin kaltainen pallollinen puolustaja on todella tärkeä palanen ensi kauden joukkueessa. Karel omaa pallottomassa pelissä todella loistavan speli öögan ja pystyy täten napsimaan tikkarin pois todella usein vastustajalta. Pystyy myös tarvittaessa kihauttamaan pallon maalin sisään!

Jani Kuronen saapui viime kaudeksi O2-Jyväskylän Akatemia- joukkueeseen Mikkelistä Hatsinan paidasta ja otti heti alusta lähtien johtajan ottein Akatemian alakerran haltuun. Hyvät otteet miesten 2-divisioonassa poikivat myös näytönpaikkoja Divarissa, ja Kuronen nähtiinkin myös kolmessa Divarin runkosarjan ottelussa Amppareiden kokoonpanossa; synytipä myös Divari-uran avausmaali EV Akatemian verkkoon helmikuussa Mosahallilla! 2-divisioonassa 12 peliin Kuronen merkkautti tehot 2+6=8.
– Kuro on eläin fysiikaltaan, mutta omaa myös loistavat taidot pallolliseen pelaamiseen. Todella monipuolinen puolustaja, joka pystyy ensin röyhimään pallon kulmassa ja tämän jälkeen päättämään hyökkäyksen toisessa päässä. Omaa amppareittain puolustajalle epätyypillisesti hyvän laukauksen. Tulee juoksemaan ensi kaudelle vastustajien läpi ja iskemään samalla kovat pörssit.

Niklas Pullilla on takanaan nyt kaksi kautta Amppareiden organisaatiossa, ja jo viime kaudella Akatemiaan siirtynyt nuori ja sähäkkä Pulli antoi hyviä näyttöjä myös Divarin puolella, ja sama tahti jatkui myös tällä kaudella. Yhteensä Pullilla on tilillään 40 Divarin runkosarjan kamppailua pörssein 11+11=22. Päättyneellä kaudella pelejä kertyi myös Akatemian riveissä seitsemän kappaletta tehoin 6+4=10. Kulunut kausi Pullilla loppui valitettavasti ikävään loukkaantumiseen Lappeenrannassa runkosarjan ottelussa NST:tä vastaan.
– Yksi divarin jalkavimmista pelaajista. Omaa täydelliset salibandyn pelaajan nopeusominaisuudet, jonka lisäksi otti hurjia kehitysaskeleita pelaamisen osalta menneen kauden aikana. Nikke omaa kaikki mahdollisuudet aivan huipputason pelaajaksi ja kehityskäyrä näyttää vahvasti ylöspäin. Pystyy tekemään pörssejä ja auttamaan joukkuetta kohti isoja tavoitteita. Palaa loukkaantumisen jälkeen ensi kaudella vahvempana kuin koskaan. Tulee lentämään kentällä ja sen ulkopuolella, valmentaja vinkkaa.

”Amppareilla” on nyt kaudeksi 2020-2021 kasassa sopimukset kahden maalivahdin ja yhdeksän kenttäpelaajan kanssa.

O2-Jyväskylän sopimustilanne 25.3.2020:

Maalivahdit: Henri Tikkanen, Tommi Kauppinen

Kenttäpelaajat: Lari Mäkelä, Iiro Pieviläinen, Markus Manninen, Niki Kaurtola, Kaarlo Mahlberg, Patrik Salmensaari, Karel Joutsimäki, Jani Kuronen ja Niklas Pulli.

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli