Kestomenestyjä Classicin kokoonpanossa iso myllerrys

Yli kentällinen maajoukkuepelureita teki tilaa uusille tähdille.

Naisten Salibandyliigan kestomenestyjä Classicin kokoonpano uudistui enemmän kuin vuosiin. Poissa ovat viime MM-kisoissa Suomea edustaneet Nina Rantanen (Rantala), Ella Alanko, Eliisa Alanko, Katri Luomaniemi, Sanni Nieminen, Minna Kallio ja Hanna Sipiläinen. Tilalla on uusia nimiä etenkin junioreista, Kooveesta ja Slovakian maajoukkueesta.

Uusista pelaajista mielenkiintoisimmat ovat Tshekin mestarijoukkueesta Vitkovicestä saapuvat slovakialaiset Michaela Sponiarova sekä Denisa Ferencikova (kuvassa).

– Slovakian maajoukkuepelaajat Michaela Sponiarova ja Denisa Ferencikova ovat jo lyhyessä ajassa vakuuttaneet osaamisellaan. Heillä on erinomainen asenne kaikkeen tekemiseen ja kova halu kehittyä. Molemmat tulevat olemaan erittäin suuressa roolissa alkavalla kaudella. Olen äärimmäisen tyytyväinen, että he päättivät valita Classicin, kommentoi Classicin päävalmentajana jatkava Katriina Saarinen.

Kooveesta tulijoita oli tällä kertaa monta. Heistä Emma Rantanen, Pauliina Silvennoinen ja Aino Lahti omaavat jo entuudestaan liigakokemusta. Natalia Pitkäkangas ja Aada Siro sen sijaan eivät vielä ole pääsarjassa esiintyneet. SB Prossa viime kaudella mestaruutta juhlinut hyökkääjä Marjut Kinnunen tuo nuorentuneeseen joukkueeseen tarvittavaa kokemusta.
Kevään nuorten MM-kisajoukkueen pelaajista Classiciin saapuu Steelersistä Annu Selinummi, joka tuo lisää hyökkäysvoimaa joukkueeseen. Steelersistä tulee myös rightin puolelta laukova Meri Jokinen.

Omista juniori-ikäisistä pelaajista naisten liigajoukkueessa jatkavat Julia Woivalinin lisäksi nuorten MM-kisoissa mainiosti torjunut Elsi Kangasharju, Emilia Lintilä, Aino Viskari, Helmi Hirsimäki ja Ella Salonen. Ensimmäiseen liigakauteensa valmistautuvat Emilia Pulkkinen, Laura Vahala, Suvi Koistinen sekä ainakin alkukauden loukkaantumisen takia sivussa oleva Elviina Nurminen. Lisäksi Pirkoista siirtynyt Anna-Kaisa Linden aloittaa ensimmäisen pääsarjakautensa tänä syksynä.

– Useammankin nuoren pelaajan kohdalla odotan läpimurtoa liigassa ensi kaudella. Töitä on paljon, mutta potentiaalia löytyy valtavasti tästä joukkueesta, päävalmentaja Saarinen ennakoi.
– Mielenkiinnolla odotan millaiseksi liiga tällä kaudella muodostuu. Lopettamisten ja ulkomaille siirtymisten myötä liigassa on nyt tilaa uusille tähdille.

Classicin sivuille

Classic 2018 – 2019
:
3 Michaela Sponiarova
7 Emilia Lintilä
8 Marjut Kinnunen
11 Emilia Pulkkinen
13 Suvi Koistinen
15 Denisa Ferencikova
16 Aino Viskari
17 Kristiina Kauppila
18 Julia Woivalin
19 Laura Vahala
22 Elviina Nurminen
23 Meri Jokinen
25 Aino Lahti
26 Emma Rantanen
29 Anna- Kaisa Linden
30 Julia Jokela
31 MV Anna-Maria Linnoinen
35 MV Elsi Kangasharju
39 Pauliina Silvennoinen
46 Aada Siro
56 Salla Suomela
64 Natalia Pitkäkangas
67 Helmi Hirsimäki
81 Annu Selinummi
99 Ella Salonen

Päävalmentaja Katriina Saarinen
Valmentaja Lauri Tourunen
Fysiikkavalmennus Antti Tervonen
Valmennuskonsultti Tapio Tamminen

Teksti muokattu Classicin tiedotteesta
Kuva: Classic

Jaa artikkeli