Kesän suurin siirto naisten huippusalibandyssa - Alisa Pöllänen Tampereelta Ruotsiin

Mestari Classicin maajoukkuehyökkääjä Alisa Pöllänen siirtyy ensi kaudeksi Ruotsin pääsarjan Pixbo Wallenstamiin. Lähtö oli lähellä jo vuosi sitten, mutta polvivammaansa kuntouttanut Pöllänen päätti silloin jäädä vielä vuodeksi Tampereelle.

– Nyt on aika lähteä kokeilemaan siipiäni länsinaapurin puolelle. Jännittynein ja odottavaisin mielin kohti uutta ja tuntematonta, mutta tämä on jotain minkä haluan nyt tehdä ja kokea salibandyssä. Classiciin ja Familyyn jää monta ystävää ja varmasti tulee heitä ikävä ja toiveissa on paluu takaisin sitten jossain vaiheessa, Alisa Pöllänen miettii Classicin sivuilla.

Pixbo Wallenstamin päävalmentaja Per Tjusberg on innoissaan huippuvärväyksestä:
– Tuntuu uskomattoman jännittävältä päästä työskentelemään Alisan tasoisen pelaajan kanssa. Olen seurannut hänen otteitaan Suomen maajoukkueessa jo vuosia, ja hänellä on kaikki eväät kehittyä maailmanluokkaan. Hänen taitonsa, luovuutensa ja maalivainunsa tuovat hyökkäyspeliimme aivan uusia ulottuvuuksia.

Alisa Pöllänen, 24, valittiin naisten viime MM-turnauksessa 2015 Tampereella kisojen tähdistöön. Pöllänen oli 2012 ratkaisemassa Suomelle nuorten MM-kultaa, ja hän on pelannut 31 naisten ja seitsemän nuorten maaottelua.

Naisten Salibandyliigassa savonlinnalaislähtöinen Alisa Pöllänen on pelannut jo seitsemän kautta, joista jokainen on päättynyt mitali kaulassa Classicin pelipaidan komistuksena. Yhteensä 108 liigaottelua tehoilla 95+74=169 tahkonnut ”Allu” on ehtinyt voittaa viisi Suomen mestaruutta ja kaksi hopeaa.

Lue myös Classicin ja Pixbo Wallenstamin sivuilta

Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli