Kesäkauden Suomen mestaruudet jaossa: Loisto Cup ja Mestareiden Cup

Koronan vuoksi kahdella viime kaudella ei ole voitu ratkaista junioreiden Suomen mestaruuksia. Liikkumisrajoitusten vähitellen avautuessa ja kesällä tapahtuvaa pelaamista vauhdittamaan heinä-elokuussa voi pelata virallisista kesäkauden Suomen mestaruuksista eri juniori-ikäluokissa.

– Peli- ja kilvoittelunälkää varmasti löytyy, kun joukkueet eivät saaneet sarjakaudella pelejä riittämiin. Liitto kannustaa kesällä tapahtuvaa pelaamista eri tavoin, ja yhtenä muotona Salibandyliitto on myöntänyt kesäkauden viralliset SM-arvot kahdelle junioriturnaukselle, toteaa Salibandyliiton tiimesimies Tiina Koivisto.

Tyttöjen osalta yhteistyöseurana toimii Loisto Cupin järjestävä FBC Loisto ja poikien osalta Mestareiden Cupin organisoima TPS Salibandy.

Kesäkauden SM-arvot
Pojat
Mestareiden Cup

Ikäluokat: P21, P18, P16, P15
Ajankohta: 30.7.-6.8.2021

Tytöt
Loisto Cup

Ikäluokat: T21, T18, T16
Ajankohta: 14.-22.8.2021

Ilmoittautumisissa otetaan huomioon kauden 2020-21 sarjojen tilanne keskeytyshetkellä (SM-joukkueet ensin).

– Tämä yhteistyö on hieno juttu toki meille järjestäjille, mutta varsinkin tyttöjunnuille. Korona on harmittavasti kiusannut innokkaita säbäjunnuja, joten mahtavaa että pääsevät kesällä pelaamaan kovia pelejä. SM-arvo kolmessa vanhimmassa ikäluokassa on vielä kirsikkana kakun päällä, sanoo FBC Loiston valmennuspäällikkö Matti Pienihäkkinen.

– Upea juttu, että saadaan yhteistyötä Salibandyliiton kanssa tiivistettyä. Mestareiden Cup on ollut jo ennestään erittäin arvostettu turnaus ja Salibandyliiton mukanaolo nostaa arvostusta varmuudella entisestään, luonnehtii TPS Salibandyn urheilujohtaja Perttu Kytöhonka ja jatkaa:

– Ylipäätään haluan jakaa kiitosta liiton suuntaan. Näkisin, että tässä meillä on käsillä todellinen win-win-asetelma. Liiton tuodessa omat hartiansa toiminnan tueksi, saamme entisestään vahvistettua turnauksen asemaa loppukesän ykköstapahtumana ja yhtenä tärkeänä motivaattorina kesän harjoittelun osalta.

Loisto Cup 2021

Loisto Cup järjestetään jälleen kuluvan vuoden elokuussa, viime vuosista kuitenkin hiukan muuttuneena. Turnaus pelataan tänä vuonna kahtena peräkkäisenä viikonloppuna. Toinen uusi iso asia on, että turnaus on saanut Salibandyliitolta SM-arvon. Lyhykäisyydessään tämä tarkoittaa sitä, että Loisto Cup on vuonna 2021 kesäkauden virallinen SM-turnaus, jossa T21, T18 ja T16 ikäluokille jaetaan SM-mitalit. Myös T14-ikäluokalle on luvassa turnauksesta mitalit.

Turnauksen ajankohdat:
14.8-15.8.21 ikäluokat: T18 ja T14
21.8-22.8.21 ikäluokat: T21 ja T16

Pelipaikat:
Kupittaan palloiluhalli sekä SB-Areena.

Joukkuemäärät:
T21: 8-10 joukkuetta (tarkentuu myöhemmin)
T18: 16 joukkuetta
T16: 16 joukkuetta
T14: 8 joukkuetta

Hinta
Turnauksen hinta on 330€/joukkue + ruokailumaksut (tarkentuu myöhemmin)

Ilmoittautuminen
Jokainen turnauksesta kiinnostunut joukkue voi ilmoittautua mukaan. Ilmoittautuneista joukkueista turnauksen jury valitsee osallistuvat joukkueet. Salibandyliiton toivomuksesta osallistumisoikeuden saa jokainen menneellä kaudella SM-sarjaan selviytynyt joukkue. Myös näiden joukkueiden tulee ilmoittautua mukaan ennen määräaikaa.

Ilmoittautumiset 10.5. mennessä molempiin alla oleviin sähköposteihin:
matti.pienihakkinen@gmail.com sekä hans.keihas@icloud.com

Sähköpostissa mainittava ilmoitettava joukkue, joukkueen sarja sekä yhteyshenkilö.

Lisätietoja turnaukseen liittyvistä asioista saa myös yllä mainituista sähköpostiosoitteista ja täältä

Mestareiden Cup 2021

Mestareiden Cup järjestetään tänäkin vuonna – nyt hieman uudistuneena. (Vanhat) C-juniori -ikäluokat ovat jo parina vuotena pelanneet oman turnauksensa heinä-elokuun taitteessa 3x15min otteluina ja päässeet iskemään kaikki pelit Kupittaan palloiluhallissa. Nyt tuomme (vanhat) D-ikäluokat samaan ajankohtaan.

Siirto mahdollistaa meille huippuolosuhteet ja toisaalta turnauksen kehittämisen osallistujia entistä paremmin palvelevaksi. Tulemme turnauspäivien aikaan järjestämään osallistumismaksuun kuuluvana mm. valmennusseminaareja sekä muuta koulutusohjelmaa joukkueen toiminnan mahdollistaville taustahenkilöille. Kupittaan seudun puitteet – Palloiluhalli, Sokos Hotel Kupittaa sekä yhteistyökumppanimme Pohjola Sairaala tarjoaa näihin tapahtumiin mainiot tilat.

Perustiedot

Ajankohdat
P15 (C2) ja P13 (D2) -pojat 30.7.-1.8., Kupittaan palloiluhalli
P16 (C1) ja P14 (D1) -pojat 2.8.-4.8., Kupittaan palloiluhalli
P12 (E1) ja P11 (E2) -pojat 11.-12.9. Leaf Areena

Ilmoittautumismaksu
450 € (C-D -juniorit kaudella 21-22, eli P13, P14, P15, P16)
400 € (E-juniorit kaudella 21-22, eli P11, P12)

Sähköinen ilmoittautumislomake ja lisätiedot tällä sivulla.

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli