Katsaus MM-historiaan – Suomen edellisestä kullasta kulunut 20 vuotta

Suomi lähtee ensi viikon lauantaina Uppsalassa alkaviin naisten MM-kisoihin jahtaamaan kolmatta kultaansa. Aikaisemmat ovat tulleet 1999 Borlängessä ja 2001 Riiassa.

Lue myös: Suomen MM-joukkue lensi lämpöleirille – kisat alkavat ensi viikon lauantaina

Vuonna 1992 perustetun naisten salibandymaajoukkueemme saldona on kaksi MM-kultaa, seitsemän hopeaa ja kaksi pronssia. Ja onpa vitriinissä myös EM-pronssi vuodelta 1995, jolloin naisten arvokisataival lajissa alkoi.

Seuraavassa kronologinen katsaus, miten Suomen salibandynaiset ovat pärjänneet MM-areenalla.

Hopeaa Ahvenanmaalta 1997

Keväällä 1997 pelattiin Ahvenanmaalla naisten ensimmäiset MM-kisat. Mukana oli 10 osallistujamaata. Suomi paransi vuoden 1995 EM-kisojen sijoitustaan ja nousi loppuotteluun asti kaadettuaan välierässä Sveitsin 2-0.

Loppuottelu Ruotsia vastaan oli erittäin tasainen. Suomi nousi kahdesti tasoihin Johanna Turpeisen ja Pirjo Haukkamaan osumilla, mutta salibandyn mahtimaa käytti armotta hyväkseen suomalaisten muutamat virheet ja otti ensimmäisen kiinnityksen MM-pokaaliin 4-2-voitolla.

All stars
Maalivahti: Lena Schjölin (SWE)
Puolustajat: Pirjo Haukkamaa (FIN), Jenny Magnusson (SWE)
Hyökkääjät: Birgitte Lersbryggen (NOR), Åsa Karlsson (SWE), Helena Lindberg (SWE)
MVP: Åsa Karlsson (SWE)

MM1997-mitalistit: 1. Ruotsi 2. Suomi 3. Norja

Borlängestä historiallinen MM-kulta

Suomen unelma tuli todeksi keväällä 1999, kun MM-tittelistä pelattiin Ruotsin Borlängessä. Suomen mitalihaaveet ehtivät jo kokea kolauksen alkusarjassa, jossa Suomi taipui Norjalle 2-5. Tappio merkitsi sitä, että välierävastustajaksi tuli Ruotsi, jota Suomi ei ollut vielä kertaakaan onnistunut voittamaan 16:ssa keskinäisessä kohtaamisessa.

Välierässä Suomi ei suostunut kumartamaan hallitsevalle mestarille, vaan Anna-Maija Keräsen tasoitus puolitoista minuuttia ennen loppusummeria vei maalittomalle jatkoajalle. Rangaistuslaukauskisassa Satu Puustinen ja Keränen ohittivat varmasti Ruotsin maalivahdin. Kun Anne Hakulinen ja Kati Suomela torjuivat sinikeltaiset, Suomi pudotti Ruotsin valtaistuimelta ja jatkoi finaaliin Sveitsiä vastaan. Siellä Suomi ei häkeltynyt Sveitsin nopeasta avausmaalista, vaan jyräsi Mema Pitkäsen, Susann Simolinin ja Anne Averion osumilla maailmanmestariksi luvuin 3-1.

All stars
Maalivahti: Laura Tomatis (SUI)
Puolustajat: Lena Birath (SWE), Regula Kindhauser (SUI)
Hyökkääjät: Birgitte Lersbryggen (NOR), Anna-Maija Keränen (FIN), Susanna Tuominen (SWE)
MVP: Anna-Maija Keränen (FIN)

MM1999-mitalistit: 1. Suomi 2. Sveitsi 3. Ruotsi

Kultaputki jatkui Riiassa

Latviassa 2001 Suomen naiset olivat omaa luokkaansa. Suomi voitti kaikki ottelunsa ja päätti turnauksen jälleen kultajuhliin. Suomi löi välierässä Sveitsin 3-2 ja finaalissa Satu Schilcherin ja Petra Mäntysen maaleilla Ruotsin 2-0. Suomen sankari ratkaisuhetkillä oli maalivahti Miia Pöntinen, jonka taakse Ruotsi ei saanut palloa millään.

Latvian MM-turnaus oli Suomelle dramaattinen kaukalon ulkopuolisten asioiden osalta. Päävalmentaja Kai Ahlstedt joutui luopumaan tehtävästään kesken kisojen ja pikahälytyksellä hänet korvannut Jari Oksanen johdatti Suomen naiset maailmanmestaruuteen saakka.

All stars
Maalivahti: Rudite Danovska (LAT)
Puolustajat: Paula Jouhten (FIN), Jenny Wiklund (SWE)
Hyökkääjät: Hermine Dahlerus (SWE), Birgitte Lersbryggen (NOR), Anna Gustafsson (SWE)
MVP: Birgitte Lersbryggen (NOR)

MM2001-mitalistiti: 1. Suomi 2. Ruotsi 3. Norja

Sveitsissä MM-pronssille

Neljäs MM-turnaus Sveitsissä 2003 toi Suomelle ensimmäisen MM-pronssin. Suomi pelasi alkuviikon puhtaasti voittaen Sveitsin, Venäjän ja Tshekin. Välierässä tuli vastaan alkulohkossaan Norjan taakse jäänyt Ruotsi, joka otti finaalipaikan meikäläisittäin katkeralla tavalla. Suomi johti välierää toisessa erässä jo 4-0, mutta hukkasi otteensa ja sai tyytyä 4-5-tappioon.

Suomi kuitenkin kokosi itsensä seuraavan päivän pronssiotteluun ja toi kotiin mitalin lyötyään Norjan 4-2 Satu Schilcherin, Anne Suomalaisen, Paula Jouhtenen ja Suvi Saukon maaleilla.

All stars
Maalivahti: Kari Hånsnar Rinne (NOR)
Puolustajat: Simone Berner (SUI), Jenny Magnusson (SWE)
Hyökkääjät: Hermine Dahlerus (SWE), Marisa Mazzarelli (SUI), Suvi Saukko (FIN)

MM2003-mitalistit: 1. Ruotsi 2. Sveitsi 3. Suomi

Sveitsi Suomen kiusana Singaporen kisoissa

Maailmanmestaruus ratkaistiin ensi kertaa Euroopan ulkopuolella, kun kisat käytiin toukokuussa 2005 Singaporessa. Tapahtuman sinivalkoiseksi huipentumaksi jäi revanssi Ruotsista ja edellisen MM-turnauksen välierätappiosta. Tällä kertaa Suomi oli etevämpi ja löi semeissä riemukkaasti Ruotsin 3-2 Satu Schilcherin ja kahdella Katriina Saarisen maalilla. Loppuottelussa Sveitsi oli kuitenkin parempi maalein 4-3. Sveitsi löi Suomen myös alkusarjassa, jolloin numerot olivat 7-6.

All stars
Maalivahti: Laura Tomatis (SUI)
Puolustajat: Simone Berner (SUI), Paula Jouhten (FIN)
Hyökkääjät: Katriina Saarinen (FIN), Karolina Widar (SWE), Petra Kundert (SUI)
MVP: Johanna Ekeroth (SWE)

MM2005-mitalistit: 1. Sveitsi 2. Suomi 3. Ruotsi

Tanskan tuliaisina taas hopeaa

Tanskan Fredrikshavnissa pelatuissa MM2007-kisoissa Suomi voitti kaikki ottelunsa finaaliin asti. Toiveita nostatti etenkin Ruotsin kaataminen alkusarjassa 2-1. Välierässä Suomi jauhoi 5-0-voiton Latviasta, mutta loppuottelussa Ruotsia vastaan eväät kävivät vähiin. Arja Joutsen tasoitti kolmannessa erässä tilanteeksi vielä 3-3, mutta sitten Ruotsin hallinta tuotti maaleja ja ero repesi. Suomen mitalin väri oli edellisten kisojen tapaan hopeinen Ruotsin viedessä kirkkaimman luvuin 7-3.

All stars
Maalivahti: Jonna Mäkelä (FIN)
Puolustajat: Simone Berner (SUI), Jenni Morottaja (FIN)
Hyökkääjät: Camilla Nilsson (SWE), Karolina Widar (SWE), Mirca Anderegg (SWI)
MVP: Karolina Widar (SWE)

MM2007-mitalistit: 1. Ruotsi 2. Suomi 3. Sveitsi

Västeråsissa toisen kerran pronssille

Västeråsin MM-kisoissa joulukuussa 2009 Suomen naisten oli tyytyminen toisen kerran pronssimitaleihin. Sijoitus oli suorituksen mukaisen, sillä Suomi hävisi molemmille loppuottelijoille Ruotsille ja Sveitsille. Avausottelussa Sveitsi oli parempi 5-3 ja välierässä Ruotsia vastaan tuli selkeä tappio 2-10. Suomi palasi kuitenkin kotiin mitalistina lyötyään pronssiottelussa Tshekin 3-1. Mitalin takuunainen oli Maiju Merikanto, joka viimeisteli Suomen kaikki kolme maalia. Västeråsin-kisoissa Ruotsista tuli ensimmäinen maa, joka on voittanut maailmanmestaruuden kotiyleisön edessä naisten MM-tasolla.

All stars
Maalivahti: Laura Tomatis (SUI)
Puolustajat: Simone Berner (SUI), Lisah Samuelsson (SWE)
Hyökkääjät: Emelie Lindström (SWE), Karolina Widar (SWE), Sara Kristoffersson (SWE)
MVP: Hermine Dahlerus (SWE)

MM2009-mitalistit: 1. Ruotsi 2. Sveitsi 3. Suomi

Paluu finalistiksi Sveitsissä

Suomen naisten MM-trendi kääntyi uuteen nousuun joulukuussa 2011 Sveitsin St. Gallenissa, jossa Suomi palasi jälleen loppuottelujoukkueeksi. Naisten MM-turnaus pelattiin nyt ensi kertaa neljässä neljän joukkueen lohkossa, joista Suomi voitti omansa puhtaalla pelillä kaadettuaan selvästi Australian, Latvian ja Saksan.

Puolivälierässä Suomi löi Puolan 13-2 ja välierässä Tshekin 6-0 Jonna Mäkelän pidettyä maalinsa puhtaana. Finaalissa Suomi taipui Ruotsille lopulta 2-4, mutta tulos oli ennakkoasetelmiin suhteutettuna melkeinpä torjuntavoitto. Kaikkien aikojen parasta peliään esittänyt Ruotsi oli takonut kaikissa muissa otteluisaan kaksinumeroiset voittolukemat.

All stars
Maalivahti: Jana Christianova (CZE)
Puolustajat: Emelie Wibron (SWE), Tiia Ukkonen (FIN)
Hyökkääjät: Sara Kristoffersson (SWE), Corin Rüttimann (SUI), Emelie Lindström (SWE)
MVP: Sara Kristoffersson (SWE)

MM2011-mitalistit: 1. Ruotsi 2. Suomi 3. Tshekki

Ostravasta jälleen hopeaa

MM-hopea 2013Kärjen leveneminen leimasi Tshekin Brnossa ja Ostravassa joulukuussa 2013 pelattua MM-turnausta. Suomi jätti Sveitsin ja Tshekin taakseen, mutta Ruotsi oli edelleen kärjessä omaa luokkaansa. Alkulohkon 2-8-tappiolla Ruotsille aloittanut Suomi löi ilman vaikeuksia niin Venäjän kuin Puolankin, ja puolivälierässä taipui Norja. Välierässä Suomi käänsi Sveitsiä vastaan tappioaseman toisessa erässä edukseen ja 6-2-voitoksi.

Finaalista CEZ Arenan 3895 katsojan edessä tuli perin samanlainen kuin kaksi vuotta aikaisemmin. Jonna Mäkelän torjunnat pitivät Suomen pitkään tuntumassa, mutta Ruotsin taitotaso näkyi maalipaikoissa, jotka se hyödynsi Suomea paremmin voittaen 5-1. Elina Kujala (6+1) ja Kristiina Kauppila (1+5) olivat Suomen tehokkaimmat kisoissa.

All stars
Maalivahti: Jana Christianova (CZE)
Puolustajat: Silvana Nötzli (SUI), Moa Tschöp (SWE)
Hyökkääjät: Sandra Mattsson (SWE), Anna Wijk (SWE), Emelie Lindström (SWE)
MVP: Sandra Mattsson (SWE)

MM2013-mitalistit: 1. Ruotsi 2. Suomi 3. Sveitsi

Jonna Mäkelän torjunnat pitivät Suomen pelissä MM-finaalissa jos toisessakin.

Kulta yhden pallon päässä huikeissa kotikisoissa

Toistaiseksi komein naisten MM-turnaus pelattiin joulukuussa 2015 Tampereella, jossa Suomi sijoittui hopealle taivuttuaan finaalissa Ruotsille rangaistuslaukauskisan jälkeen 4-5. Loppuottelua seurasi Hakametsän jäähallissa kisahistorian suurin yleisö 6 517 katsojaa.

Suomi oli jo pallon päässä kullasta johdettuaan finaalin rangaistuslaukauskisaa Veera Kaupin ja Nina Rantalan maaleilla 2-1. Ruotsin viides laukoja Anna Jakobsson kuitenkin tasoitti, ja kuudennessa parissa Ruotsi ratkaisi kisan edukseen. Puhuttamaan jäi aiemmilta kierroksilta myös My Kippilän hylätty suoritus, joka olisi siirtänyt Suomen kahden maalin johtoon.

Suomen finaalipaikka aukesi dramaattisesti kun Tshekki tasoitti välierän viimeisellä minuutilla kuudella viittä vastaan, mutta vain kolme sekuntia ennen täyttä aikaa Elina Kujalan ohilaukaus pomppasi päätylaidan ja Tshekin maalivahdin kautta verkkoon.

All stars
Maalivahti: Jonna Mäkelä (FIN)
Puolustajat: My Kippilä (FIN), Sanna Scheer (SWE)
Hyökkääjät: Anna Wijk (SWE), Corin Rüttimann (SUI), Alisa Pöllänen (FIN)
MVP: Anna Wijk (SWE)

MM2015-mitalistit: 1. Ruotsi 2. Suomi 3. Sveitsi

Kitkerä rankkarihopea Bratislavasta

Kaksi vuotta sitten Slovakian Bratislavassa Suomi sijoittui neljännen kerran peräkkäin hopealle. Ja toisen kerran peräkkäin kulta lipui käsistä finaalin rangaistuslaukauskisassa, kun Ruotsi oli parempi – tällä kertaa numeroin 6-5.

Viimeiseen palloon asti jännittävä finaali oli Suomelle moraalinen voitto, sillä kisaprojekti oli ollut kahden vuoden takaisiin kotikisoihin ladatun satsauksen jälkeen vaikea ja Ruotsi oli viilettänyt koko ajan edellä. Nyt Suomi oli finaalissa toisen erän lopulla tappiolla maalein 1-4 mutta nousi vielä voittotaistoon. Nina Rantala kavensi, ja päätöserän puolivälissä Oona Kauppi ja Veera Kauppi nostivat Suomen tasoihin. Veera Kauppi kykeni kuittaamaan vielä Ruotsin kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua laukoman johto-osumankin, ja jatkoajalla Suomella oli isot paikat kultaiseen maaliin. Ruotsi kuitenkin kesti, ja rangaistuslaukauskisassa Nina Rantala jäi Suomen ainoaksi onnistujaksi Ruotsin upottaessa kaksi palloa.

Suomi pelasi kisat alusta asti vakuuttavasti. Alkulohkon voitto pohjustui Tshekin kaatamisella, ja Norja sekä Latvia jäivät Suomen jalkoihin selvin lukemin. Puolivälierässä Suomi pudotti nelituhatpäisen kotiyleisönsä kannustaman yllättäjä Slovakian, ja semifinaalissa tarkka puolustus toi 3-1-voiton Sveitsistä.

All Stars:
Maalivahti: Tiltu Siltanen Suomi
Puolustajat: Moa Tschöp Ruotsi ja My Kippilä Suomi
Hyökkääjä: Emelie Wibron Ruotsi, Corin Rüttimann Sveitsi ja Paulina Hudakova Slovakia
Turnauksen arvokkain pelaaja: Emelie Wibron Ruotsi.

MM2017-mitalistit: 1. Ruotsi 2. Suomi 3. Sveitsi

Nina Rantalan hieno MM-ura päättyi Bratislavan kisoissa.

Uuden kokoonpanon taival alkoi pronssimitalilla

Neuchatelin vuoden 2019 kisoihin päävalmentaja Lasse Kurronen joutui kokoamaan uuden maajoukkueen, kun edelliskisojen ryhmästä yli kentällisen verran avainpelaajia oli päättänyt uransa ja isot loukkaantumisetkin häiritsivät valmistautumista. Mitaliputken katkeaminen oli maalin päässä mutta pelastui Veera Kaupin laukoessa pronssiottelun jatkoajalla pallon Tšekin verkkoon

Suomen vaikeudet näkyivät jo alkusarjassa Sveitsin prässätessä Suomen omaan päähän ahdinkoon ja lopulta 4–7-tappioon. Huonolle ei Suomi toki hävinnyt, sillä kotiyleisönsä kantamana hurmostellut Sveitsi nousu välierän kaikkien aikojen comebackissa Tšekkiä vastaan viimeisellä kympillä 1–6:sta jatkoaikavoittoon ja puristi vielä finaalissa Ruotsin jatkoajalle.

Suomi pelasi puolivälierän ja semifinaalin ilman sairastunutta maailman ykköspelaajaamme Veera Kauppia mutta löi Oona Kaupin viiden maalin myötä Slovakian 8-6 ja taipui välierässä hermostuneesti pelanneelle Ruotsille vain 4-5 pelin oltua tasan vielä kuusi minuuttia ennen loppua. Helpolla ei Suomen kahdestoista MM-mitali lopulta irronnut, kun Tšekki johti pronssiottelua vielä kolmannessa erässä 3-1 ja tuli viimeisellä minuutilla tasoihin ennen Veera Kaupin upeaa jatkoajan 5–4-osumaa.

All Stars:
Maalivahti: Lara Heini Sveitsi
Puolustajat: My Kippilä Suomi ja Flurina Marti Sveitsi
Hyökkääjät: Denisa Ratajova Tšekki. Anna Wijk Ruotsi ja Emelie Wibron Ruotsi
Turnauksen arvokkain pelaaja: Oona Kauppi Suomi

MM2019-mitalistit: 1. Ruotsi 2. Sveitsi 3 Suomi

Kaikkiaan on Ruotsi kahminut jaossa olleista 12 MM-kullasta yhdeksän, Suomi kaksi ja Sveitsi yhden. Suomella on yhteensä kaksi mestaruutta, seitsemän MM-hopeaa ja kolme pronssia.

Kooste: Mika Hilska
Kuvat: Ville Vuorinen ja IFF

Tässä ovat kaikki Suomea MM-turnauksissa edustaneet:

NimiSynt. aikaMM-turn.OttMaaSyöPisJääKultaHopeaProns.Yht.
Alanko Eliisa29.8.19885301231540415
Alanko Ella30.3.1990317681440303
Alén Mia5.10.19811600000011
Ansio Terhi24.1.19821100001001
Aulin Eeva-Maiju19.12.197021011201102
Averio Anne7.10.19641531401001
Enlund Elina21.12.19801611200011
Eronen Anna29.9.19771500001001
Eskelinen Ira25.5.19711400001001
Eskelinen Silja26.8.199331845920303
Hakulinen Anne26.8.19801501101001
Hannonen Marianne3.5.198321243700202
Hannula Ulla23.8.19671532500101
Haukkamaa Pirjo13.3.197221042621102
Helenius Eija6.11.1985317551000303
Hellsten Johanna5.4.19811400020101
Hietamäki Laura27.2.19911620200101
Homi Johanna3.2.199531872900213
Hämäläinen Suvi15.7.20031622400011
Höynälä Meri-Helmi30.1.200131836900213
Ilmola Henna25.7.19911601100101
Isoniemi Minna25.1.197721001120112
Jouhten Paula6.6.1978526761301225
Joutsen Arja17.5.19796319101942316
Järvelä Jenni30.4.19841320201001
Kallio Minna9.11.19821302200101
Karhemaa Sanna3.9.19751603300101
Karjalainen Mia24.2.1988530771440415
Karvonen Tuulia25.4.19801544820101
Kauppi Oona19.7.199742129265520314
Kauppi Veera19.7.199752852298140415
Kauppila Kristiina30.3.19924242111360404
Keränen Anna-Maija17.12.1970211561101102
Kettunen Jonna3.5.19744212542942114
Kippilä My10.7.199652911233420415
Kokko Laura10.11.198331812340213
Kokkonen Liisa4.4.19891600000101
Kokkonen Sofia16.5.19831200000101
Korhonen Minna30.10.198421220240112
Kujala Elina1.2.198753021123300415
Kujala Karoliina1.2.198753015153020415
Kupila Tuula7.10.197621020200112
Kylmäluoma Elli15.9.20011531400101
Laitila Alma21.5.20041500000101
Lampinen Inka17.7.199021220200112
Lappi Riikka1.2.19752924621102
Lehtinen Meri22.4.19781500000011
Lehtinen Tytti4.10.19751500000011
Lehtonen Sanna30.1.19701600000101
Leino Sofia14.7.199731863920213
Lindholm Jaana23.8.19731500001001
Lirkki Jaana31.8.19901615600101
Loisa Laura21.7.199121200000202
Luhtala Katja21.10.19741421301001
Luomaniemi Katri11.9.19843189101940303
Lyhykäinen Anne-Mari8.1.198131442642103
Malmberg Kaisa27.3.19791662800101
Manninen Laura14.7.19935304101420415
Marttila Anitta6.12.19641323500101
Merikanto Maiju12.5.19771651600011
Mertsalmi Laura16.8.1989318371020303
Mettälä Iida7.11.20011500000101
Morottaja Jenni5.3.1983422471161214
Mäkelä Jonna24.5.198463401120516
Mäntynen Petra8.11.1979210371001012
Niemelä Emmi22.7.19891620200101
Niemelä Hanna28.6.1995212731040202
Niemenmaa Petra27.10.1980211841200202
Nieminen Krista9.3.198731800000213
Nieminen Sanni4.8.199142462860314
Nordlund Milla26.12.19971513420101
Nurmi Sari11.6.19652813401102
Oikarinen Jaana4.3.197321021301012
Palomäki Hanna23.9.197731113442013
Peltokangas Anu5.10.198231318900213
Pietilä Emilia23.12.20031610100101
Piispa Elisa25.11.198121135820202
Piispa Sara30.3.19963181061600213
Pitkänen Merja21.7.1963210571221102
Puttonen Eveliina22.1.19771443700101
Puustinen Marilla14.6.19732924602002
Puustinen Satu20.10.1970210651121102
Pääkkönen Tanja29.8.19821510101001
Pöllänen Alisa3.1.19943171141520213
Pöntinen Miia28.8.197831303321113
Raassina Annamari21.9.19811200001001
Raitanen Tiia13.7.19931502200101
Rantala Eija21.10.19751321300101
Rantala Nina27.8.198831813112420303
Rantanen Laura26.4.199221253820202
Ristimäki Laura21.5.19801514500011
Roisko Sanna3.4.19911624620101
Saarikoski Milja-Maria30.6.19991611200011
Saarinen Katriina25.8.197252719827101315
Saario Jenna14.4.199842410102020314
Salminen Kati25.6.19851620200011
Sandqvist Sofia6.6.197921023521102
Sarajuuri Minna28.3.19691633600101
Saukko Suvi21.1.198531253821113
Savolainen Hanna-Kaisa14.8.19802822420202
Schilcher Satu14.12.1975315761341113
Seppänen Anni-Maija6.12.19901600000011
Siberg Riikka18.8.19822920201012
Sihlman Hanna30.7.19871600000101
Siltanen Tiltu15.4.198931800000213
Simolin Susann26.7.19744201071722114
Simonen Elisa30.4.19815255101522215
Sipiläinen Hanna12.8.19891611200101
Sundström Ella14.12.199721225700112
Suomalainen Anne20.10.198173825143921427
Suomela Kati3.5.19691500001001
Suoreijus Heli12.2.198221221320112
Sällström Trine15.10.19981600000011
Söderlund Mikaela3.9.19721600020101
Tikkanen Jenni8.11.19921511200101
Timonen Jenni9.9.19851624600101
Turpeinen Johanna5.5.1975211841261102
Turunen Miisa10.10.200515641000101
Uimonen Hanna-Mari6.6.199121244840202
Ukkonen Tiia8.3.19846349132240516
Ulmanen Mari3.4.19751520200101
Upari Pia12.4.19761622400101
Valjakka Niina3.8.197821141520112
Valkonen Inkeri2.9.19561614500101
Vallenius Mia10.8.199721232500112
Valtola Ulla20.5.20021603300101
Vartiainen Anna14.10.1981420671301214
Vartiainen Sini15.3.19801310121001
Viheriävaara Petra20.8.19671532500101
Virnes Annukka24.3.198021032520202
Vuorela Noora2.5.199421201100202
Westerlund Daniela23.2.199821216700202
Wickman Mira23.8.19941620200101
Yli-Kojola Anna17.3.19831632500011
Yläsuo Henna29.12.19801622420011
Yhteensä292157756349510581644618660292

Jaa artikkeli