Katri Luomaniemen todennäköisesti viimeinen Champions Cup päättyi jälleen finaalipettymykseen: "Fiilis on aika haikea"

Ruotsin mestari IKSU otti Champions Cupin voittopokaalin mukanaan Uumajaan, kun Classic kaatui finaalissa 5-1. Tamperelaisten kaiken kokenut Katri Luomaniemi myönsi länsinaapurin tähtisikermän paremmuuden, mutta näki myös omillaan olleen mahdollisuudet.

IKSU sai onnekkaasti ottelun avausmaalin, ja toisen erän lopulle näytti siltä, ettei Classic saa ruotsalaispuolustusta millään avattua. Hanna Sipiläisen kavennusmaali ajassa 39.39 antoi ”Familylle” uskoa kiriin, mutta päätöserässä IKSU ei ollut yllätettävissä.

– 3-1-tilanteessa oli saumat tehdä 3-2, ja jo ennen sitä koppimaalia pelimme oli parempaa. Toinen kavennus olisi muuttanut taas peliä, mutta olihan IKSU parempi isossa kuvassa. Kaikki antoivat tämän päivän parhaan suorituksensa, eikä siellä mitään luovutusmentaliteettia ollut missään kohtaan. Tänään ei vaan riittänyt, Luomaniemi myönsi.

IKSU nosti 2-2-1-karvauksensa ajoittain melko ylös, mutta varsinaista painetta Classicille ei annettu. Pelin loppua kohden Classic suoraviivaisti pelaamistaan, mutta tulokset jäivät paremmistä yrityksistä huolimatta laihoiksi.

– Meidän kenttämme ei etenkään oikein saanut karvausta auki. Lopussa suoraviivaistimme peliä ja toimitimme palloa suoremmin maalille, mutta sen olisi voinut aloittaa tietty aiemminkin.

Classicin valmistautumiskaudella useilla avainpelaajilla on ollut pikkuvammoja, mutta Luomaniemi ei halunnut mennä niiden taakse. Usko voittoon oli koko  ajan olemassa.

– Ymmärrän, että peli saattoi näyttää siltä, että IKSU vei, mutta kentällä se ei tuntunut niin selvältä. Peli ei revennyt missään kohtaa, emmekä vain saaneet sitä avausmaalia tehtyä. Sellainen olo oli, että tämä voidaan hoitaa.

Vahvasti Bratislavan joulukuiseen MM-koneeseen tyrkyllä oleva tyylikäs sentteri on kertonut alkaneen kauden olevan suurella todennäköisyydellä mittavan uran viimeinen, joten täten myös Champions Cup oli 33-vuotiaan pelurin viimeinen.

Turnaus on monesta yrityksestä huolimatta jäänyt voittamatta, kuten niin monelta muultakin suomalaiselta.

– Fiilis on aika haikea, kun tiedossa on, ettei enää ehkä pääse kokeilemaan voittamista, mutta on tässä joka hetkestä nautittukin.

Kun Luomaniemet ja kumppanit aikanaan siirtyvät syrjään, on taustalla kasvamassa jo uusia tähtiä.

– En tiedä miten nuori tuo meidän Julia Jokela esimerkiksi on, mutta jumalauta hän pelasi huikean turnauksen. Sieltä taustalta on parempaa tulossa, Luomaniemi uskoi.

Teksti: Henri Pitkänen
Kuva: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli