Katja Tyyskänen vahvistaa pronssi-Kooveen valmennusta

Aiemmin Kooveen junioreita luotsannut Katja Tyyskänen liittyy liigajoukkueen valmennnustiimiin.

Naisten Salibandyliigan pronssijoukkue Kooveen valmennus vahvistuu, kun aiemmin pitkään seuran tyttöjunioreita luotsannut Katja Tyyskänen liittyy tiimiin. Tyyskänen oli väliaikana keskittynyt työuraansa, mutta koki nyt ajan olevan kypsä paluulle valmennustyöhön.

– Tuli upea mahdollisuus muutaman vuoden tauon jälkeen olla mukana taas valmennushommissa, samalla myös sopiva haaste valmentajana, Katja Tyyskänen itse näkee.
– Useampi valmentaja pystyy auttamaan pelaajia paremmin, nyt kun myös pelaajarinki on kasvanut. Pystyn antamaan tukea viime kauden valmennustiimille, mutta myös haastamaan heitä. Tuon tiimiin luonteeni mukaista positiivisuutta, kannustavuutta, asennetta, optimismia sekä vaativuutta.

– Katja tuo oman pelaaja- ja valmentajakokemuksensa joukkueeseen ja se on ehdottomasti hyvä asia, päävalmentaja Kari Lehtisalo sanoo.
– Samalla Katja tuo lisää leveyttä valmennustiimiin ja näin ollen emme ole enää yhden lajivalmentajan varassa. Joukkueen arjessa Katjan panos tulee näkymään merkittävästi ja lisäpanos mahdollistaa muun muassa paremman henkilökohtaisen palautteenannon pelaajille niin peleissä kuin treeneissäkin.

Viime sunnuntaina naisten viime kauden valmennusryhmä eli päävalmentaja Kari Lehtisalo, henkinen valmentaja Henna Hukkanen ja fysiikkavalmentaja Jari Halonen palkittiin salibandyjaoston vuoden valmentaja-tittelillä ja päävalmentaja Lehtisalo sai koko seuran parhaan valmentajan palkinnon. Salibandyjaoston palkittuna oli myös maalivahtivalmentaja Juha Kurki, joka alkukaudesta toimi myös lajivalmentajana.

– Kesällä rakennetaan fysiikkaa ja parannetaan lajitaitoja. Pelitaktiikkaa ja –tapaa aletaan hioa sitten lähempänä tulevaa kautta, päävalmentaja Lehtisalo kertoo. Meillä on nyt isompi rosteri ja uusia pelaajia, joten osaltaan tietenkin rakennetaan joukkuehenkeä samalla, kun fyysisiä ominaisuuksia parannetaan.

Joukkueeseen Pelicans SB:stä liittyneet Veera Vilenius ja Ira Töyrylä ovat päässeet mukaan toimintaan. Ira Töyrylä kommentoi:
– Olen tykännyt tosi paljon, että porukka on ottanut hyvin mukaan ja hyvä henki päällä, vaikka vasta alussa ollaan. Odotan tulevaa kautta innolla ja sitä, että siitä tehdään yhdessä huippukausi.

Veera Vilenius on samoilla linjoilla ja komppaa Iraa:
– Oikein hyvät tunnelmat on itsellä, porukka on ottanut tosi hyvin vastaan ja on ollut helppo tulla mukaan reeneihin. Odotan innolla tulevaa kautta ja kovia pelejä hyvässä porukassa.

Kooveen pelaajista Mia Vallenius, Tuulia Aho, Johanna Homi ja paluumuuttaja Senni Hietanen olivat mukana toukokuun maajoukkueleirillä. Kutsun saivat myös huippukauden pelanneet Ellinoora Huotari ja Noora Laakso, mutta he eivät päässeet henkilökohtaisten syiden takia mukaan leirille. Leiritykset jatkuvat myös heinäkuussa ja todennäköisesti tuossa ryhmässä on mukana myös MM-karsinnoissa pelannut Senni Hietanen, joka palaa Kooveeseen Sveitsissä vietetyn vuoden jälkeen.
– Ihan mahtavaa olla takaisin Suomessa ja varsinkin Kooveessa. Ikimuistoinen vuosi Sveitsissä, mutta koti on kyllä aina koti. Kooveessa on niin hyvät puitteet, unohtamatta ihania joukkuekamuja, että tuntuu kyllä oikealta ratkaisulta palata Kooveen paitaan.
Vuosi ulkomailla on aina omanlaisensa seikkailu ja Hietanen onkin havainnoinut joitain eroja maiden välillä:
– Kausi Sveitsissä antaa vähän erilaista näkökulmaa asioihin, kun on kaukana kodista, lähipiiristä, tavoista ja omasta kulttuurista. Kulttuuri ei loppupeleissä niin paljoa eronnut, mutta osa näistä eroista oli kuitenkin huomattavissa suomalaisen ja sveitsiläisen joukkueen toimintatavoissa. Minun mielestäni suomalaiset joukkueet voisivat ottaa mallia vaikkapa siitä sveitsiläisestä tavasta, että treeneihin kun mentiin, käytiin kättelemässä ja tervehtimässä jokaista joukkueen pelaajaa ja tätä ei kertaakaan jätetty väliin.

Joukkue täydentyi kesän aikana paluumuuttaja Sara Aaltosella Oulusta. Lappeenrannan suunnasta tulevat mukaan Mona Backman ja Hanna Kiljunen. Paluun tekee myös Kooveessa aiemmin pelannut Hanna Puolakka, joka piti taukoa pelaamisesta opiskelujen takia mutta nyt veri veti takaisin kentälle. Joukkueessa on tämän myötä 22 pelaajaa, joista kolme maalivahtia, seitsemän puolustajaa ja kaksitoista hyökkääjää. Tosin useampikin kenttäpelaaja pelasi jo menneellä kaudella sekä puolustajana että hyökkääjänä.

– Totta kai isompi rosteri on pitkän kauden aikana hyvä asia. Viime kautta laajempi rosteri mahdollistaa kolmella kentällisellä pelaamisen sekä tuo lisää kilpailua pelipaikoista. Mennyt kausi mentiin reilulla kahdella kentällisellä ja se toi omat haasteensa. Nyt kesällä rakennetaan fysiikkaa ja kehitetään lajitaitoja, jotta ollaan alkusyksystä valmiita keskittymään pelitavan opetteluun, päävalmentaja Lehtisalo kertoo.

Koovee 2019-2020:

Maalivahdit:

Sara Aaltonen MV (PoNoVo)
Anette Knuutinen MV
Noora Laakso MV

Kenttäpelaajat:

Tuulia Aho
Mona Backman (NST)
Camilla Granqvist
Emmiina Hapuoja
Senni Hietanen (BEO, Sveitsi)
Johanna Homi
Ellinoora Huotari
Hanna Kiljunen (NST)
Aino Lahti
Hanna Puolakka (Koovee kaudella 2017-18)
Julia Ruostila
Jemina Ruostila
Roosa Salmela
Henna Tapani
Lyylimaija Toivola
Ira Töyrylä (Pelicans SB)
Mia Vallenius
Veera Vilenius (Pelicans SB)
Milla Vähälä

Katja_Tyyskanen_2017.jpg

Teksti Kooveen tiedotteesta
Kuvat: Koovee

Jaa artikkeli