Karo Kuussaari hyvästelee Oulun Luistinseuran

Karo Kuussaari on valmentanut seitsemän vuotta Oulun Luistinseurassa, ja oppia ovat saaneet niin seuran miesten ja naisten liigajoukkueet kuin tyttöjunioritkin. Kuussaaren aika OLS:ssa on tällä erää ohi, ja valmentajalegenda vetää seuran sivuilla kokemuksiaan yhteen.

Nämä viisi asiaa ovat Karo Kuussaaren mieleen Oulussa erityisesti jääneet:

1) Kyllä se varmaan oli itse kullekin mieleenpainuva kun tulin 2007 heinäkuussa muuttokuorman kanssa aloituspalaveriin Ouluun ja ilmoitin miesten joukkueelle että ensimmäiset harjoitukset tämän palaverin jälkeen on muuttotavaroideni kantaminen autosta asuntooni 😉 Oli tosi nopea muutto, vain 25min ja kaikki oli sisällä.

2) Tuplanousujuhlat keväällä 2009. Valmensin silloin molempia joukkueita ja liikkuminen ja meneminen joukkueiden välillä oli näin jälkeenpäin ajateltuna sairasta. Olin koko ajan jossain ja istuin bussissa vuorotellen molempien joukkueiden kanssa ja kun sitten kumpikin joukkue nousi liigaan niin tottakai siinä oli valmentajanakin hyvä olla. Nousujuhlat oli myös aika rajut ja ne järjestettiin yhdessä molempien joukkueiden kesken pienessä kaksiossa eräässä pelaajan asunnossa ja onneksi kaikki säilyi niistä juhlista hengissä!

3) Kyllä se liittyy vahvasti naisiin. Se päivä kun Kettusen Petri ja Ahteen Matti soittivat ja kysyivät maajoukkuevalmentajaksi, niin tottakai se jää mieleen ja siihen pestiin kuului iso kiitos naisten joukkueelle. Heidän avulllaan pestin sain ja ikimuistoiset neljä vuotta vierähti.

4) Naisten pronssi vuosi sitten toi palkinnon monen vuoden työstä ja niin joukkue kuin Pohjoinenkin ansaitsi sen viimein.

5) Akatemian vaikutukset seuran menestymiseen. Kun tulin Ouluun niin täältä oli ollut maajoukkueissa yksi vai kaksi pelaajaa, nyt niitä on tällä hetkellä 24. Ja näistä 19 on noussut maajoukkueisiin vasta tultuaan akatemiaan, eli sillä todellakin on iso vaikutus pelaajan kehittymiseen ja sitä kautta myös seuroissa joukkueiden menestymiseen. Ei ole sattumaa että naiset ovat menestyneet ja pelaajia on ollut niin naisten kuin tyttöjenkin joukkueissa ja kaikki akatemian kautta. Sama tarina on poikien kohdalla – ne jotka nyt vuolevat mitaleita a-b junnuissa, ovat akatemian kautta nousseet poikien maajoukkueeseen ja sitä kautta jo miesten liigajoukkueeseen. Montaa junioria ei miestenkään matkassa ole jotka eivät olisi akatemian urheilijoita. Itse en edes tätä hyötyä aluksi Ouluun tullessani tajunnut vaikka sitä moni maan huippuvalmentajista jo vuosia sitten itselleni toitotti, kunnes sen vaikutuksen olen omin silmin nähnyt.

Lue lisää OLS:n sivuilta

Kuva: Mikko Hyvärinen

Jaa artikkeli