Karhut kiinnitti kolme omaa junioria

Karhut saa uusia kasvoja joukkueeseensa, kun seuran omat P19-ikäiset juniorit Akseli Kataja, Niko Pulli sekä Jussi-Pekka Raitanen liittyvät edustusjoukkueen rinkiin. Sopimukset kattavat tulevan kauden 2022-2023.

Akseli Kataja on 18-vuotias Karhujen kasvatti. Hän pelaa puolustajan tontilla ja kuvaileekin itseään puolustavaksi ja voitontahtoiseksi joukkuepelaajaksi. Peliuraa Katajalla on takana noin 10 vuotta.
– Hyvät fiilikset sopimuksesta. Pitkäaikainen tavoite on ollut päästä edustukseen ja odotan innolla kautta, hän kertoo.
Valmistautuminen ja harjoittelu tulevaan kauteen on Katajan mielestä sujunut hyvin.
– Odotan paljon kovia ja tiukkoja pelejä, joita on kiva päästä vääntämään.
Henkilökohtaisena tavoitteena Katajalla on edustusjoukkueessa pelipaikan vakiinnuttaminen. Viime kaudella Katajan tehot P19 SM-sarjassa 19 ottelussa olivat 7+9=16 ja P22 SM-sarjassa 19 ottelussa 4+6=10.

– Akseli on mennyt todella paljon eteenpäin viimeisen kahden vuoden aikana ja näen, että hyvän fyysisen pelin lisäksi hänellä on annettavaa myös pallollisessa pelaamisessa, kertoo Karhujen päävalmentaja Jani Rajala.

Niko Pulli on 17-vuotias NTK Nakkilan kasvatti. Laitahyökkääjänä viihtyvälle Pullille on kertynyt pelivuosia noin 13-15 vuotta, ja hän kertookin pelanneensa lähes koko ikänsä. Pulli kuvailee itseään pelaajana monipuoliseksi ja vikkeläksi maalintekijäksi.
– Sopimuksesta on huikeat fiilikset. Valmistautuminen kauteen on mennyt hyvin. Treenejä on vedetty ja muutamat harjoitusottelut on alla, Pulli kertoo.
Tulevalta kaudelta Pulli odottaa joukkueen pelaavan hyvää salibandya ja periksiantamattomuutta. Omat tavoitteet kaudelle hänellä on vakiinnuttaa pelipaikka edustusjoukkueeseen sekä kokonaisvaltaisesti hyvää pelaamista.
– Tehopisteet olisi plussaa, hän summaa.
Viime kaudella Pullin tehot P19 SM-sarjassa 17 ottelussa olivat 11+15=26 ja P22 SM-sarjassa 14 ottelussa 12+5=17.
– Niko on omassa ikäluokassa (05) parhaimmistoa. Nikon parhaita ominaisuuksia on hyvä liike ja laukaus. Poika painaa aina sata lasissa ja aiheuttaa paljon hämminkiä vastustajan pakeille, Rajala kuvailee.

Jussi-Pekka Raitanen on 17-vuotias, myös NTK Nakkilan kasvatti. Hän on tottunut pelaamaan sentterinä ja pelivuosiakin on takana jo 14-15, nuoresta iästään huolimatta. Raitanen kuvailee itseään monipuoliseksi hyökkääjäksi.
– Tarvittaessa saan myös pallon vastustajan maaliin, hän kertoo.
– Fiilikset sopimuksesta on todella hyvät. Innolla odotan tulevaa kautta ja pelejä. Treenit ovat menneet pääosin hyvin ja myös muutamat harkkamatsit ovat onnistuneet, kuvailee Raitanen tunnelmiaan edustusjoukkueen alkutaipaleella. Hän odottaa tulevalta kaudelta ehjää kautta sekä murtautumista kokoonpanoon.
– Tavoitteena on vakiinnuttaa pelipaikka edustusjoukkueessa sekä tehdä muutama tehopiste, hän päättää. Viime kaudella Raitasen tehot P19 SM-sarjassa 22 ottelussa olivat 19+11=30 ja P22 SM-sarjassa yhdeksässä ottelussa 3+1=4.
– Jussi-Pekka on myös Karhujen 05-ikäluokan parhaimmistoa ja uskon, että tulevalla kaudella hän ottaa ison askeleen aikuisten sarjassa. Hän lukee peliä hyvin ja pallon kanssa löytyy hyvin malttia, kertoo Rajala.
– Kaikkien junnujen sopimuksista olen erittäin tyytyväinen ja kaikissa herroissa on potentiaalia nousta tulevaisuudessa porilaisen salibandyn ”isoiksi” pelaajiksi, Rajala päättää.

Karhujen tiedotteesta
Kuva: Karhut

Jaa artikkeli