Karhut ja Rangers kohtaavat Divarin finaaleissa – välierät katkesivat kahdessa ottelussa

Karhut ja Rangers etenivät suoraan kahdessa ottelussa Divarin loppuotteluihin, kun Karhut kaatoi tänään vieraissa LNM:n 4-3 ja Rangers kotonaan SaiPan 6-2.

Karhut karkasi Kempelehallissa pelin puolivälissä jo 0–3-johtoon, mutta helpolla ei LNM antautunut vaikka Julius Lundgren laukoi porilaisille päätöserän puolivälissä jo 1–4-maalin. Vain seitsemän sekuntia aloituksesta Mika Heiskanen kavensi, ja kotijoukkueen vedettyä maalivahtinsa penkille Eerik Lukkari nosti ”Niittarit” jo maalin päähän. Loput puolitoista minuuttia Karhut kuitenkin piti verkkonsa puhtaana.

Kirkkonummella SaiPa kykeni kaventamaan vielä avauserän lopussa tilanteeksi 2-1, mutta toisessa Emil Vehanen laukoi isännille kolmannen maalin ja kolmannessa Niklas Paul sekä Markus Fredriksson muuttivat tilanteeksi jo 5-1. SaiPan yritys kuudella viittä vastaan tuotti ensin Oskari Möykkysen kavennuksen, mutta minuuttia ennen loppua Rangers kuittasi sen Rami Kallion osuessa tyhjiin.

Divarin finaalit pelataan sitten paras viidestä -järjestelmällä. Divarin voittaja nousee F-liigaan, ja häviäjä pääsee karsimaan liigapaikasta parin Steelers–Jymy häviäjää vastaan.

Divarin putoamiskarsinnassa Hawks kaatoi kotonaan SB Vantaan 7-6 ja säilytti sarjapaikkansa. SB Vantaa putosi ensi kaudeksi Suomisarjaan.

Arkistokuva: Anssi Koskinen