Karhujen valmentaja Jani Kannostolle määräaikainen kilpailukielto 23.10. asti

Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä on määrännyt Divarissa pelaavan Karhujen valmentajan Jani Kannoston kilpailukieltoon, joka kattaa joukkueen neljä seuraavaa Divarin ottelua.

Karhujen valmentaja Jani Kannosto esitti 24.9. pelatun Divarin ottelun Josba – Karhut jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kritiikkiä ottelun erotuomareista käyttämällä epäasiallista kieltä. Kannoston lausuma on kirjattu kokonaisuudessaan kilpailu- ja kurinpitoryhmän päätökseen (linkki alla).

– Jani Kannoston ottelun erotuomareita kohtaan esittämä arvostelu ei antaisi aihetta toimenpiteisiin, jos Kannosto olisi pitäytynyt toteamaan, että erotuomarit olisivat toimineet hänen mielestään virheellisesti, tai että erotuomarit olisivat tehneet vääränsisältöisiä päätöksiä, kirjoittaa KKR päätöksessään.

– Asiallisen erotuomarien tekemien ratkaisujen arvostelemisen asemesta Jani Kannosto on kuitenkin syyttänyt erotuomareita puolueellisuudesta, antanut ymmärtää heidän olevan huonon fyysisen kunnon vuoksi sopimattomia tehtäväänsä ja lisäksi esittänyt väitteensä alatyylisesti ja loukkaavin ilmaisuin.

– Solvatessaan erotuomareita asiallisen kritiikin rajat ylittävällä tavalla Jani Kannosto on käyttäytynyt kilpailun johdosta tehtyjen päätösten takia epäurheilijamaisesti. KKR katsoo perustelluksi määrätä Jani Kannostolle kilpailusääntöjen 62 §:n 3-kohdan nojalla rangaistuksen.

Jani Kannostolle on määrätty määräaikainen kilpailukielto, joka käsittää sekä pelikiellon että toimitsijakiellon. Rangaistus on määräaikainen 23.10.2017 asti. Rangaistus käytännössä estää Kannoston toimimisen joukkueensa valmentajana neljässä seuraavassa Divarin ottelussa. Määräaikainen rangaistus on voimassa tänä aikana myös kaikissa muissa Salibandyliiton sarjoissa.

Kilpailu- ja kurinpitoryhmän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Divarin kurinpito-sivulla

Jaa artikkeli