Karhujen Tuomas Puistolle kahden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Karhujen Tuomas Puiston kahden ottelun pelikieltoon jalkakontaktista Salibandyliigan 30.12. pelatussa ottelussa LASB – Karhut.

Ottelun loppuhetkillä peliajassa 59:40 LASB:n Aki Syrjälä kuljetti palloa omalta alueelta Karhujen puolustusalueelle ja ajautui keskisektorilta laitaan. Karhujen Tuomas Puisto otti kontaktin Syrjälään sekä jalallaan, että kädellään. Syrjälä kaatui kontaktin seurauksena maahan. Tilanteesta annettiin Puistolle kahden minuutin rangaistus.

Kurinpitoasia tuli vireille videotuomarin päätöksellä otteluvalvojan tekemästä videotutkintapyynnöstä.

– Tapauksessa on arvioitu, onko Puisto syyllistynyt tilanteessa ankarampaan rikkeeseen kuin pelissä annettu 2 minuutin rangaistus vaarallisesta pelitavasta, kertoo pääsarjojen kurinpitäjä päätöksessään.

– Puisto on tilanteessa sen verran myöhässä, että hänellä ei ole mahdollisuutta katkaista Syrjälän liikettä turvallisesti. Lisäksi Puisto ei pelaa tilanteessa palloa. Syrjälän ollessa Puiston kohdalla Puisto kurottaa vasemmalla jalallaan kohti Syrjälän jalkoja, minkä Syrjälä havaitsee ja hän hyppää ilmaan. Puiston jalka osuu Syrjälän ”ilmassa oleviin” jalkoihin. Lisäksi Puisto ottaa vasemmalla kädellään kontaktin Syrjälän keskivartaloon. Syrjälä pyörähtää kontaktien voimasta ilmassa ja putoaa kyljelleen/selälleen maahan.

– Puiston tarkoitus on ottaa kontakti Syrjälän jalkoihin. Mikäli Syrjälä ei olisi hypännyt, kontakti olisi ollut vaarallinen. Katson, että Puisto on pelitavallaan osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan. Puiston olisi pitänyt mieltää, että kontaktinsa mahdollinen seuraus olisi voinut olla toisen pelaajan loukkaantuminen. Vaikka loukkaantumista ei tapahtunut, se ei johtunut Puiston toiminnasta, vaan Syrjälän reagoinnista, kurinpitäjä perustelee.

Tuomas Puisto suorittaa rangaistuksensa Salibandyliigan otteluissa 5.1. Koovee – Karhut ja 6.1. Karhut – Nokian KrP.

Video rangaistukseen johtaneesta tilanteesta alla.
Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Kuva: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli