Karhujen Matti Rössi kolmen ottelun pelikieltoon

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Divarissa pelaavan Karhujen pelaajalle Matti Rössille kolmen ottelun pelikiellon tämän osuttua jalalla maassa makaavaa pelaajaa päähän sunnuntain ottelussa SB Vaasa – Karhut.

Toisessa erässä Karhujen hyökkäys päättyy ja pallo menee SB Vaasan pelaajille, jotka lähtevät kohti Karhujen pelialuetta. SB Vaasan pelaaja Kari-Matti Viinamäki oli kaatuneena oman maalin edustalla. Maalin takaa juoksee Karhujen pelaaja Matti Rössi, jonka vasen jalkaterä osuu maassa makaavaa Viinamäkeä päähän.

– Rössillä on tässä vaiheessa selkeästi etäisyyttä ja täysin esteetön näkyvyys hänen edessään maahan kaatuneeseen Viinamäkeen. Hänellä on riittävästi aikaa pelata tilanne turvallisesti aiheuttamatta vaaraa Viinamäelle. Rössin juoksulinja suuntautuu maassa, lähes poikittain makaavan Viinamäen pään puolelle, missä on riittävästi tilaa turvalliseen ohitukseen, kurinpitäjä kertoo päätöksessään.

– Rössin juoksulinja näyttäisi ohittavan Viinamäen, mutta juuri Viinamäen kohdalla, Rössin vasen jalka selkeästi liikkuu normaalista linjastaan vasemmalle kohti Viinamäkeä, osuen häntä päähän. Videotallenteelta ei ole nähtävissä syytä jalan poikkeavaan liikerataan.

– Vaikka kontaktia ei videotallenteen perusteella voi varmuudella pitää tahallisena, katson, että Rössi on huolimattomalla toiminnallaan osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan. Lisäksi Rössillä on tilanteessa erityinen huolellisuusvelvoite, koska hänen olisi pitänyt mieltää, että mahdollinen kontakti maassa makaavaan Viinamäkeen kohdistuisi Viinamäen ylävartaloon. Kurinpitorangaistuksissa on päähän kohdistuvaa taklausta tai iskua pidetty ankaroittavana seikkana, kurinpitäjä päättää.

Matti Rössi kärsii rangaistuksensa Divarin otteluissa 27.1. Karhut – M-Team, 28.1. Karhut – Tiikerit ja 10.2. Loviisan Tor – Karhut.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirjan voi lukea kokonaisuudessaan Divarin kurinpito -sivulta.

Jaa artikkeli