Karhujen Juho Myllyharju kahden ottelun pelikieltoon

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Karhujen Juho Myllyharjun kahden ottelun pelikieltoon 10.2. pelatun ottelun Karhut – Steelers tapahtumista.

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Karhujen Juho Myllyharjun kahden ottelun pelikieltoon 10.2. pelatun ottelun Karhut – Steelers tapahtumista. Karhuille langetettiin lisäksi 100 euron sakko.

Asia tuli vireille videotuomarin aloitteesta, ja pelikielto määrättiin tilanteesta, jossa Juho Myllyharjun maila nousi keskialoituksessa Steelersin Timo Johanssonin jalkoväliin. Erotuomarit eivät ehtineet havaita osumaa.

Karhut katsoi vastineessaan, että osuma oli tahaton ja aiheutui vastustajan nostettua tilanteessa Myllyharjun mailaa. Kurinpitäjän arvion mukaan kuitenkin Johanssonin maila oli aloituksen jälkeen Myllyharjun mailan alla, mutta Johansson veti mailansa nopeasti pois, minkä jälkeen Myllyharjun maila jatkoi liikettä voimakkaasti ylöspäin. Mailan osuessa Johanssonin genitaalialueelle Johanssonin maila ja fokus olivat jo Myllyharjun takana olleessa pallossa.

Vaikka tutkintamateriaalista ei käy ilmi, onko Myllyharju toiminut tahallisesti, kurinpitäjä katsoo, että hänen olisi tullut mieltää tekonsa mahdollinen seuraamus ja hän on osoittanut tilanteessa piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan.

Video rangaistukseen johtaneesta tilanteesta alla.
Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Jaa artikkeli