Karhuille uusia sopimuksia valmennukseen ja pelaajistoon

Kautensa Divarissa sijalle 11 päättänyt Karhut rakentaa jo täyttä vauhtia ensi kauden joukkuettaan.

Karhujen ensi kauden joukkueen kokoaminen on täydessä vauhdissa. Edustusjoukkueen pelaajistossa ensi kaudella jatkavat kokeneet puolustajat Kalle Santanen ja Tuomas Puisto.

Valmennusryhmään puolestaan liittyvät Jani Rajala ja Aapo Tamminen.

Kokeneet puolustajat jatkavat Karhuissa

Ensimmäistä kertaa kaudella 2009-10 edustusjoukkueen riveissä esiintynyt 27-vuotias Santanen pelasi päättyneellä kaudella kaikkiaan 14 ottelua. Niissä tehopisteitä kertyi kaikkiaan kahdeksan (1+7).

– Ihan ok fiilis jäi päättyneestä kaudesta. Saimme säilytettyä sarjapaikan, mutta harmillisesti jäätiin pudotuspelien ulkopuolelle. Se taas kasvattaa nälkää ensi kaudelle, kommentoi Kalle Santanen.
– Odotan innolla, että pääsee takaisin töihin uuden fysiikkavalmennuksen kanssa ajoissa keväällä. Meillä on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Nyt vedetään hyvä kesä alle, niin eiköhän vuoden päästä pelata taas pitkää kevättä, päättää Santanen.

Santasta kaksi vuotta vanhempi Tuomas Puisto puolestaan debytoi Karhujen paidassa Salibandyliigassa kaudella 2011-12.
Puistolle kertyi tällä kaudella kaikkiaan kymmenen (6+4) tehopistettä 15 pelaamassaan ottelussa.
– Suurella innolla ja odottavilla fiiliksillä lähdetään kohti ensi kautta. Koko seurassa on tällä hetkellä menossa hyvä positiivinen meininki, niin päätös jatkon suhteen oli helppo tehdä, kommentoi sopimustaan puolustaja Tuomas Puisto.
– Nyt kun joukkue pysynee suhteellisen hyvin kassa ja siihen vielä, kun saataisiin muutama vahvistus, niin sen päälle on hyvä lähteä kehittämään tulevaa kautta. Ensi keväänä sitten on tavoitteena taas pelata niitä pleijareita, päättää Puisto.

Valmennukseen vahvistusta

Pekka Nylundin apuriksi liittyy tällä kaudella Salban edustusjoukkueen vastuuvalmentaja Jani Rajala. Edustusjoukkueen lisäksi Rajala tulee toimimaan Karhujen A-nuorten vastuuvalmentajana tulevalla sesongilla. Lajivalmennuksen lisäksi Rajalalla on pitkä kokemus niin fysiikkavalmennuksesta kuin myös ravinto-ohjauksesta.

Fysiikkavalmennukseen liittyy puolestaan seurassa aiemmin puolustajan paikalla luutinut Aapo Tamminen (fysioterapeutti amk). Tamminen vastaa joukkueen fysiikkavalmennuksesta yhdessä kokeneen Juhani Honkavuon kanssa.
– Fiilikset on tottakai hyvät, kommentoi sopimustaan Aapo Tamminen.
– Tavoitteenani on tsempata ja motivoida jokainen pelaaja parhaaseen mahdolliseen suoritukseen jokaisessa harjoitteessa. Valmennuksesta itsessään minulla on vielä varsin vähän kokemusta, joten sitä identiteettiä lähdetään nyt rakentamaan. Onneksi on ympärillä rutkasti kokemusta auttamassa, päättää Tamminen.

Uusien valmennussopimusten myötä edustusjoukkueessa kyetään panostamaan entistä enemmän kesäharjoitteluun.
– Haluamme panostaa vammoja ehkäisevään harjoitteluun etenkin keskivartalon hallinnan ja voiman kautta. Lisäksi halutaan panostaa siihen, että ollaan urheilijoita, ei pelkästään pelaajia, kommentoi fysiikkavalmennuksesta vastaava Juhani Honkavuo.
– Kauden alussa sekä aerobiset osa-alueet että nopeusvoimanatuotto-ominaisuudet pitää olla liigatasolla. Pre-season treeni tulee olemaan monipuolista. Joukkueena kun treenataan, niin luvassa on paljon harjoittelua kehonpainovastuksella, päättää Honkavuo.

Karhujen sopimustilanne 9.3.2020

Kenttäpelaajat:
Juuso Ahola
Tuomas Huhtala
Niko Järvenpää
Erkka Marjamäki
Tuomas Puisto
Vertti Rautava
Kalle Santanen
Julius Tuominen

Valmennus:
Pekka Nylund, vastuuvalmentaja
Jani Rajala, valmentaja
Juhani Honkavuo, fysioterapeutti
Aapo Tamminen, fysioterapeutti

Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Jaa artikkeli