Karanteenilive 5: Miko Kailiala on odottanut MM-kisoja jo pitkään: ”Iskin heti 2015 päivämäärät ylös”

Viidennen karanteeniliven vieras Miko Kailiala golfaa, kalastaa ja tähyää jo joulukuun kotikisoihin.

Karanteeniliven viidennessä jaksossa Salibandyliiton viestintäpäällikkö Jussi Ojala sai vieraakseen puheliaan Miko Kailialan.

TPS:stä ja maajoukkueesta tuttu huippunimi ruokki katsojia melkoisella määrällä kiinnostavaa tarinaa niin maajoukkueesta, TPS:n arjesta kuin karanteenielämästä.
– Välillä on vähän tylsääkin. Paljon kotona ja koiran kanssa. Treenin ohella olen käynyt kalassa ja myös kevättä kohden golfaamassa. Siinä oma aika menee, Kailiala avaa viime päivien ohjelmaansa.

WhatsApp_Image_2020-04-15_at_09.50.14.jpegTreeni on silti maistunut, vaikka mailat ovat pysyneet melko pitkään bagissä. Kevään pudotuspelit päättyvät TPS:ltä kitkerällä tavalla – joukkue johti puolivälieräsarjaa Nokian KrP:tä vastaan voitoin 3-0.

– Harmitus oli suuri. Meillä oli samoja elementtejä pelissä kuin viime keväänä. Sapettaa, kun pelit menivät itselläkin paremmin. Mutta tätä tämä on– nyt pelataan vähän isommalla kentällä isompaa vastustajaa vastaan. Vaikea tilanne kaikille, mutta päätös oli oikea.

Kotikisat jo pitkään mielessä

Yksi iso toivonkipinä Kailialan korona-arjessa on joulukuussa odottavat MM-kisat. Maajoukkuenimi kertoo merkanneensa tulevat arvokisat kalenteriinsa jo kauan aikaa sitten.

– Iskin päivämäärät heti ylös jo joulukuussa 2015, kun kotikisat julkistettiin. Olin jo silloin innossani, että tuolloin olen parhaassa iässäni lajissa. Olen joulukuussa 27-vuotias – se on tämän lajin ”prime-time”. Sitä on tässä odotettu – mietittiin tuolloin kaverin kanssa, että onpa siistiä, Kailiala kertoo.
Kailialalta löytyy jo MM-kultaa mitalikaapista. Juuri kotikisat ovat olleet pitkään motivaattori. Sen näkee ja kuulee kaikista vastauksista.

– Suomella on kova porukka ja nälkää varmasti. Muistan katsoneeni edellisten kotikisojen finaalia kotisohvalta – tunnelma välittyi sinne asti. Ja sen haluan kokea vielä urallani.
Joulukuussa tarkoitus on nähdä elämänsä salibandyä pelaava Kailiala. Sitä varten tehdään töitä huolella ja suunnitelmallisesti.

– Olen silloin pomminvarmasti rautaisessa kunnossa. Uskotaan prosessiin. Kun ei ole fysiikan osalta muita perässä, voi myös kansainvälisissä peleissä odottaa itseltä enemmän, Kailiala lisää.

Gretzkyjen kanssa säbää

Koronaliven aikana nousi esille hauska tarina Kailialan yhteydestä Gretzkyn perheeseen. Taustalla on useat kiekkoleirit Waynen pojan Ty Gretzkyn kanssa.
– Olen ystävystynyt hänen kanssaan. Käyn vetämässä kerran vuodessa salibandyä kiekkokouluissa. Heillä on lätkäkoulu, jossa on 33,3 prosenttia sählyä. 33,3 prosenttia jäätä ja 33,3 prosenttia muuta treeniä. Siellä on aina melkoinen kuhina – moni muksu on innoissaan: tuossa iässä kiekkoa on vaikea saada kohoamaan, mutta kun säbäpallo lähtee lentoon, he ovat aika mehuissaan, Kailiala naureskelee.

Myös Wayne Gretzky on saanut lyhyen oppimäärän salibandystä. Kiekkolegendan lajitaidot eivät jää ainakaan välineistä kiinni.

– Väinön kanssa olen jutellut useasti. Hänellä on sählymaila: se on tietenkin Miklu 2,6 Suomi-edition. Väittää ainakin tykkäävän sählystä. En tiedä, kuinka paljon on nähnyt lajia, Kailiala naureskelee.

Kuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli